R. Antwerp F.C.

3 - 5

Zon. 13/08/2017 14:30 u.

K.R.C. Genk

 
 
 
 
Plaats: Bosuilstadion

Toeschouwers: 11.197
 
Scheidsrechter: Bart Vertenten

Lijnrechters: Rien Vanyzere - Thibaud Nijssen

Vierde official: Bert Put
 
Spektakelstuk leverde KRC Genk eerste driepunter op

Op KAA Gent na hadden alle bezoekers op deze derde speeldag de driepunter mee de bus op kunnen nemen. Het zou dus een helse opdracht worden voor de elf van Laszlo Bölöni en Wim De Decker om in het eigen huis die tendens te doorbreken. Ondanks de wat fletse start van tegenstander KRC Genk, was daarvoor uiteraard uiterste concentratie en waakzaamheid vanaf het begin nodig. De rood-witte technische staf deed een beroep op precies dezelfde basisspelers die een onverhoopte zege in de Ghelamco Arena wisten af te dwingen. Ook in de dug-out geen verschuivingen. Jannes Vansteenkiste was nog niet competitieklaar, de overige nieuwelingen waren tot mistevredenheid van de selectieheer helaas nog niet speelgerechtigd. Stadionomroeper Daniël Vuylsteke had stevig geoefend op enkele moeilijke namen en kreeg bij de tweede lokale vervanging gelegenheid daarvan een demonstratie te geven. De fans van hun kant tekenden weer massaal present zodat de Bosuil op het uitverkochte bezoekersvak na, weer helemaal rood-wit kleurde. Geen zitje bleef leeg deze zondag de dertiende!

Met enige vertraging floot scheidsrechter Vertenten de partij op gang. Clubicoon Hans-Peter Lehnhoff mocht als eerste de bal in beweging brengen om vervolgens een plaatsje te vinden tussen de fans. Geen bliksemse start, toch brak KRC Genk als eerste door de rood-witte geluidsmuur. De aantekenblok nog nauwelijks aangeroerd of bij de eerste uitbraak mag het blauw-witte vak juichen. Samatta joeg de bal overhoeks binnen en Sinan Bolat na twee cleansheets de daver op het lijf. Reda Jaadi kreeg het vertrouwen van zijn coach en dankte met een hele mooie looplijn. Opdrijven, kappen en schieten. De blauwe afweer stond paraat om in hoekschop te werken. Geoffry Hairemans met de hoekschop, maar doelman Vukovic lanceerde meteen de tegenaanval. Sinan Bolat stond paraat om Schrijvers het scoren te beletten. Net voor het kwartier kwam Obbi Oulare heel dicht bij de gelijkmaker na voorbereidend werk van Joeri Dequevy en Reda Jaadi. Het was echter KRC Genk dat pal op het kwartier aan de overkant de stand verdubbelde. Buffel vond aan de tweede paal Trossard die onhoudbaar binnenbuffelde. De Antwerpfans hielden even de adem in, zeker als Schrijvers halverwege de eerste periode na rood-wit balverlies de hel het zwijgen kon opleggen. Het hemelsblauwe vak barste nagenoeg uit zijn voegen. De allerjongste op het veld had daarmee het voorbeeld gegeven. Even later dweilde Obbi Oulare op snelheid de linkerflank af, sneed gepast in en Joeri Dequevy kon aan de tweede paal ongehinderd binnentikken. De rood-witte fans hoopten op een snelle aansluitingstreffer, maar het waren toch vooral de bezoekers die de richting van het spel bepaalden. Sinan Bolat zag een vrijschop de verkeerde kant kiezen, hinderde Samatta net voldoende zodat die opnieuw achteruit moest. Weer stond de Antwerpdoelman paraat bij een nieuwe uithaal vanop afstand van Samatta. Toch kon KRC met drie goals verschil de rust in. Schrijvers liep door de afweer, Samatta vergrootte nogmaals de bezoekende voorsprong (1-4).

Antwerpcoach Bölöni liep tijdens de rust nog eens langs alle opdrachten en stuurde een ongewijzigd elftal terug de kolkende grasmat op. R.A.F.C. begon een stuk feller, maar had dit keer weinig overtredingen nodig om staande te blijven tegen de technische superioriteit van de tegenstander. Joeri Dequevy was een lastige klant, maar kon zijn doelpoging onvoldoende kaderen. Niet zo KRC Genk, dat met enige rood-witte hulp opnieuw tot scoren kwam. Stadionomroeper Daniël Vuylsteke had de own-goal gezien. Bleek Dino Arslanagic de rebound van Malinovskyi na afgeweerd schot van Samatta, nog achter zijn doelman te hebben gestuurd. Dreigde een regelrechte afstraffing? Veel beweging ook naast het terrein. Offensieve wissel bij Royal Antwerp FC: William Owusu Acheampong mocht de moegestreden Obbi Oulare komen vervangen. Nauwelijks stond de spits op het terrein, of KRC Genk dreigde alweer. Sinan Bolat greep de doorgekopte hoekschop klemvast. Isaac Koné benutte Genks balverlies om Reda Jaadi weg te sturen. De flankspeler leek opnieuw vernietigend uit te halen. Dit keer lag de dwarsligger vol in de weg. Dino Arslanagic bracht via Faris Haroun de tegenstoot op gang. Daar ging alweer Reda Jaadi aan de haal. William Owusu Acheampong had een kwartiertje nodig om zijn eerste treffer van de topklasse in de korte hoek te prikken. De inbreng van Zotsara Ramdriambololona en spurtbom Stallone Limbombe zorgde voor onrust bij de tegenstander, zo vertelde bezoekend coach Stuivenberg tijdens de persbabbel. KRC ging de laatste tien minuten helemaal met knikkende knieën in na een derde tegentreffer, Dino Arslanagic kopte de vrijschop van Reda Jaadi bliksemhard tegen de touwen. Hoewel ook Sinan Bolat nog een keertje heel secuur in de voeten van Ingvartsen moest, zijn het Stallone Limbombe en Faris Haroun die in extremis nog bijna voor de aansluitingstreffer konden zorgen. Gematigd optimisme bij bezoekend coach Stuivenberg, Laszlo Bölöni stond voor het eerst in het verliezende kamp na een best boeiende en spektakelrijke wedstrijd.

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 13/08/2017)
 
 
 
Fotoreportage
R. Antwerp F.C.
1 Sinan Bolat
23 Frédéric Duplus (K)
15 Dino Arslanagic - 58' (O) - 81'
24 Dylan Batubinsika
25 Alexander Corryn
11 Joeri Dequevy - 23'
38 Faris Haroun
6 Isaac Kone
20 Geoffry Hairemans
7 Reda Jaadi - 53'
58 Obbi Oulare
 
61' 58 Obbi Oulare (uit)/
19 William Owusu Acheampong (in) - 78'
74' 6 Isaac Kone (uit)/
27 Zotsara Randriambololona (in)
80' 11 Joeri Dequevy (uit)/
9 Stallone Limbombe (in)
K.R.C. Genk
1 Daniel Vukovic - 89'
31 Joakim Mahle
2 Jakub Brabec
15 Omar Colley
5 Amine Khammas
22 Siebe Schrijvers - 22'
25 Sander Gard Bolin Berge
19 Thomas Buffel (K)
18 Ruslan Malinovskyi
14 Leandro Trossard - 14'
10 Ally Samatta Mbwana - 7' - 40'
 
68' 10 Ally Samatta Mbwana (uit)/
9 Marcus Ingvartsen (in)
77' 18 Ruslan Malinovskyi (uit)/
28 Bryan Heynen (in)
81' 19 Thomas Buffel (uit)/
24 Alejandro Pozuelo Melero (in)