K.V. Oostende

3 - 4

Zon. 27/08/2017 20:30 u.

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: Versluys Arena

Toeschouwers: 6.318
 
Scheidsrechter: Alexandre Boucaut

Lijnrechters: Laurent Conotte - Florian Lemaire

Vierde official: Kevin Van Damme
 
"Het is wčr couckenbak!"

Top of flop? Royal Antwerp FC moest met een gehavende kern naar het 'zeitje' waar een geprikkeld KV Oostende klaarstond om de remonte in te zetten. Zo moest de rood-witte technische staf in laatste instantie na het eerdere afhaken van William Owusu Acheampong en Obbi Oulare ook nog Joeri Dequevy (blessure knie) en... nieuweling Jelle Van Damme (ziek) in Deurne-Noord achterlaten. Geen diepe spits? Dan werd Reda Jaadi opnieuw op die positie uitgespeeld. Snel aanvallen kreeg zeker geen verbod van coach Laszlo Bölöni. Daarvoor schoof hij Stallone Limbombe in op de rechterflank en mocht Ivo (Dos Santos) Rodrigues voor het eerst de startersrij in. KVO-coach Vanderhaeghe kon opnieuw beroep doen op Franck Berrier en wat de prille dertiger nog uit de voetbalschoenen weet te toveren, daarvan kunnen enkele van de rood-witte spelers getuigenis afleggen. Niet zo de nieuwe rekruten van Royal Antwerp FC en vooral niet de weer talrijk meegereisde supportersgroep die al van heel lang voor de wedstrijd de sfeer in de Versluys Arena verzorgden. Ze zouden zich op geen enkel ogenblik laten muilkorven door de groen-geel-rode tegenstanders.

Sinds het laatste bezoek van de Great Old heeft het toenmalige, krakkemikkige Albertpark een bijna totale en onherkenbare make-over ondergaan. Het bezoekersvak mag dan aan (zit)comfort gewonnen hebben, de Antwerpse toeschouwers werden niet bepaald klantvriendelijk onthaald. Heeft niet iedereen recht op een ongehinderd zicht op het terrein? De beestenkooi van Oostende liep als eerste goed vol en tegen de klok van achten was er vocale strijd op de tribunes. Ook op het terrein werd niet geaarzeld. Geen studieronde. Neen, KVO gooide er vanaf het begin gedecideerd de beuk in. De scout(s) en technische staf van Royal Antwerp FC had(den) dit voorspelbare scenario allicht voorzien. De rood-witten zetten tijdelijk in op organisatie en wat er dan aan tegenaanval gelanceerd moest worden, verliep dan al bijna blindelings via Faris Haroun en Geoffry Hairemans. Een eerste knal van Musona zocht de rechterhoek, maar kwam er de grijphanden van Sinan Bolat tegen. Een nieuwe lokale 'go' van Canesin richting doel vond onderweg het hoofd van Dino Arsnalagic.

De eerste hoekschop van de partij werd bijna onmiddellijk gevolgd door een corner voor Geoffry Hairemans na een driehoekscombinatie tussen Matheus Borges, Geoffry Hairemans en Ivo Rodrigues. Dat liep snor voor de Great Old. Afgeweerd, mocht Faris Haroun nog een poging wagen. Balverlies centraal op het terrein. KVO snelde weg. Gano niet, maar Berrier kwam wel tot besluiten. Hoog over. Nog geen kwartier ver of Proto moest redding brengen op een verschot van Reda Jaadi. Ook de Antwerpdoelman moest zich strekken om de krul van Musona in hoekschop af te weren. Aan de andere kant bereikte Geoffry Hairemans vanop het kwartcirkeltje het hoofd van Frédéric Duplus. Bjelica was aanwezig om het gevaar te keren. "De ploegen lagen in balans", zo vatte Antwerpcoach Bölöni het eerste half uur samen. Gingen ze bij R.A.F.C. even op de adem trappen? Sinan Bolat moest opnieuw grijpen en een corner weggeven op schot van Musona. Berrier was de aanstichter van het gevaar. Infiltratie over rechts van KVO.

Gano ging in duel met Alexander Corryn gezwind neer. 'Man in black' Boucaut wees (terecht?) naar de stip. Dit keer geen videoreferee om het genie Berrier alsnog af te stoppen. Een eigenaardige lage zwiep rechtdoor. KVO op voorsprong en aan het twitteren. Even werd het (muis)stil in het bezoekersvak. De elf van Bölöni-De Decker op achterstand naar binnen.

Het offensief bijgesteld, hervatte de Great Old met al onmiddellijk een eerste gevaarlijke vrije trap van Reda Jaadi. Proto had het gevaar doorzien. KVO wilde maar wat graag winnen en dus joegen de mannen van Vanderhaeghe de bal richting Bolat. Batubinsika was ter plekke om Canesin af te houden. Het schot van Berrier klom de wolkenhemel tegemoet. Antwerpdoelman Sinan Bolat moest ingrijpen op poging van linksachter Bjelica. Geen tijd om in te dommelen. Stallone Limbombe sneed knap in, werd ten val gebracht in de zestien, voordeel voor Faris Haroun om naar de tweede paal te krullen. Buitenkant rechts en met een halve omhaal bracht Ivo Rodrigues de bordjes tegen het rechterzijnet in evenwicht. Meerdere pogingen van Canesin missen de juiste richting, maar aan de overkant vond de hoekschop van Geoffry Hairemans (na loopactie van Frédéric Duplus en kopbal van Reda Jaadi) in het pak de rechter van Borges. De score was daarmee helemaal omgedraaid. Royal Antwerp FC was volop baas.

Geoffry Hairemans vond onderweg ploegmaat Stallone Limbombe die de KVO-verdediging (Proto incluis) tureluurs liep en eenvoudigweg de voorsprong vergrootte. KVO reageerde onmiddellijk. Wisselspeler Conté stond nauwelijks een vijftal minuten op het terrein of hij bediende ploegmaat Gano met een doorkopbal richting tweede paal, voor een niet te missen aansluitingstreffer. Hoop in bange momenten? Daar dacht Ivo Rodrigues het zijne van. Met gevoel voor perfectie deponeerde de Portugese flankspeler de bal opnieuw in doel voor zijn tweede van de avond, de vierde voor zijn kleuren. Nog gaf KVO niet op. Invaller Vandendriessche rushte over de rechterflank. Conté gaf op zijn beurt Sinan Bolat het nakijken. Hoop in bange momenten? Ondanks drie lange extra minuten hield Royal Antwerp FC de voorsprong vast. Kijk eens met welke mooie balans de Great Old terug huiswaarts mocht.

"Voetjes op de grond", waarschuwde Laszlo Bölöni spelers en aanhang voor overdreven optimisme...

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 27/08/2017)
 
 
 
Fotoreportage
R. Antwerp F.C.
1 Sinan Bolat - 72'
23 Frédéric Duplus - 25'
21 Dylan Batubinsika
15 Dino Arslanagic
2 Matheus Borges Domingues - 77'
9 Stallone Limbombe - 79'
38 Faris Haroun
25 Alexander Corryn - 35'
20 Geoffry Hairemans
8 Ivo Rodrigues - 54' - 87'
7 Reda Jaadi
 
84' 9 Stallone Limbombe (uit)/
18 Nader Ghandri (in)
K.V. Oostende
1 Silvio Proto
24 Ramin Rezaeiansemeskandi
18 David Rozehnal
16 Aleksander Bjelica
44 Antonio Milic
55 Fernando Canesin Matos
15 Ernest Andile Jali
7 Sebastian Siani (K)
10 Franck Berier - 35' (P)
11 Knowledge Musona
93 Zinho Gano - 86'
 
75' 24 Ramin Rezaeiansemeskandi (uit)/
26 Kevin Vandendriessche (in)
80' 15 Ernest Andile Jali (uit)/
17 Joseph Akpala (in)
82' 55 Fernando Canesin Matos (uit)/
66 Ibrahima Conté (in)