S.V. Zulte Waregem

1 - 2

Zon. 17/12/2017 20:00 u.

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: Regenboogstadion

Toeschouwers: 8.597
 
Scheidsrechter: Luc Wouters

Lijnrechters: Jimmy Cremers - Christophe Baillieul

Vierde official: Jan Boterberg
 
Slag om de Gaverbeek gewonnen tegen een prijs

Eigen bericht - "Never change a winning team" is een stelregel die zijn geldigheid niet bewees bij de samenstelling van de beide elftallen. SV-coach Dury stond niet in het winnende kamp na afloop van de negentiende speeldag. Hij wijzigde zijn elftal op een plaats. Coopman viel uit de kern ten voordele van Peter Olayinka, die in de slotfase op zijn beurt vervangen zou worden. Antwerpcoach Laszlo Bölöni had weinig aan te merken op het resultaat in eigen huis tegen Excel Mouscron, maar ook hij voerde een wijziging door. Sambou Yatabaré stond dit keer wel in de startersrij en zo kreeg Stallone Limbombe een zitje in de dug-out. Ivo Dos Santos Rodrigues moest uit voorzorg verstek geven voor de partij aan de Gaverbeek. Hij was net als het volle contingent Antwerpfans aanwezig om de ploegmaats aan te moedigen. Weerman Frank Deboosere had na middernacht regen voorspeld, wist hij veel dat het vroeg nacht was in het Regenboogstadion. Scheidsrechter Luc Wouters was orkestmeester, floot naar de lokale oren van de lokale technische staf een paar keer naast de toon en riep daarmee de woede van de lokale kop over zich heen.

Royal Antwerp FC trapte de partij op gang. Ondanks de wind en de regen in het nadeel, was het de thuisploeg die onder luid tromgeroffel richting Sinan Bolat trok. Met de hulp van de vocale steun van het bezoekers wist Faris Haroun een onstuimige Iseka af te stoppen. Geen studieronde: de trap af het cornerpunt werd gevolgd door een duwfout in de box en dus konden de zwartbloezen een eerste keer doorrollen langs de rechterflank. Aurélio Gabriel Buta zette linksachter Hamalainen in zijn hemd. Aangetrapt op de rechterenkel kreeg Joaquin Ardaiz geen kans wat dan ook te doen met de flankvoorzet op maat. Scheidsrechter Wouters aarzelde niet: hij wees prompt naar de stip. Hij liet echter na de gele kaart uit de bovenzak op te diepen. Niet zo even later, wanneer hij 'Geofke-Deurne-Noord' als eerste linkspoot in een reeks van drie opschreef De kracht van het rood-witte vertrouwen had dan al voor voorsprong gezorgd. Geoffry Hairemans schoof aan en knalde rechttoe rechtaan de openingstreffer in de linkerbovenhoek. Aan de overzijde moest Sinan Bolat snel naar de grond om de verrassende pegel vanuit de tweede rij van De Sart te klemmen.

Kaya verloor weliswaar het duel van Faris Haroun, maar kreeg wel een vrijschop mee op een lekker plekje. Kaya zelf dropte de bal rechtstreeks in handen van de Antwerpdoelman. William Owusu Acheampong was uitstekend geplaatst om de derde lokale hoekschop te ontzetten. De rebound viel dood in de plukgrage handen van Sinan Bolat. Even later leek de Antwerpdoelman de val nabij, maar de vrijschop na stevig duel van Matheus Borges, werd door Hamalainen in het zijnet gedeponeerd. Na Geoffry Hairemans wordt ook Alexander Corryn voor een banale overtreding geboekt en ook hij mag meteen tegen KSC Lokeren toekijken. De spelers van SV hadden begrepen, al ging ook Walsh in het boekje na een stevige tackle op de onderste ledematen van Geoffry Hairemans. Sambou Yatabaré stuurde spitsbroeder Joaquin Ardaiz door de lokale driemansverdediging. Er was geen houden aan voor doelman Bossut. De knal met links verdween tegen het net. Net geen half uur ver en de bezoekers leken op rozen. En het kon in het derde kwartier alleen nog maar erger worden voor de elf van Dury.

Vrijgespeeld door Faris Haroun strandde het schot van William Owusu Acheampong op het brede lichaam van de lokale doelverdediger. Even later voelde de Antwerpspits de wind van de doelman, ging aan het afremmen, struikelen en vallen. Geoffry Hairemans mocht opnieuw aanleggen vanaf elf meter, maar dit keer was Bossut hem te slim af. De eerste corner van de zondagavond voor Geoffry Hairemans, bereikte aan de tweede paal William Owusu Acheampong die nu zelf raak trof. De treffer werd evenwel geannuleerd op aangeven van de assistent. Hoewel SV-aanvaller Leya Ischa de fout beging, werd slachtoffer Matheus Borges met geel bedacht, al mocht hij wel met een dubbele voorsprong de rust in.

SV Zulte Waregem mocht met de wind in de rug en een eerste vervanging de tweede helft op gang trappen. Het resulteerde vrijwel onmiddellijk in een doelpoging voor Olayinka die Antwerpverdediger Dylan Batubinsika op zijn weg vond. Faris Haroun en Aurélio Buta rollen de rechterflank op, maar dit keer kan de kwieke rechtsachter geen voorzet produceren. SVZ eiste een beetje flauwtjes een elfmeter nadat Olayinka de bal in de zestien verspeelde in het duel met Alexander Corryn en Dylan Batubinsika. Ref Wouters wuifde terecht het sikkeneurige protest weg. Weggestuurd door Geoffry Hairemans, zag William Owusu Acheampong het gaatje voor een verre poging die helaas over de balk viel. Olayinka aarzelde, dreigde, maar strandde uiteindelijk op Sinan Bolat die de hoek knap had verkleind. Er hing wat in de lucht en plots stond halverwege de tweede periode die aansluitingstreffer op het scorebord te blinken. In een poging zijn gebied te ontruimen, kreeg De Fauw aangespeeld van Sambou Yatabaré.

Sinan Bolat kon er nog even aan, maar onvoldoende om de bal uit zijn doel te houden. R.A.F.C. moest nu alles op organisatie zetten. Hoewel Joaquin Ardaiz, William Owusu Acheampong en even later ook Reda Jaadi op de loer lagen, volhardde SVZW in de jacht op de gelijkmaker. Reda Jaadi onderbreekt de Waregemse Sturm und Drang. Zijn schot zocht helaas voorlangs een traject. Helaas werd ook Jelle Van Damme voor ijver en inzet met geel bedacht, zodat coach Laszlo Bölöni wel wat alternatieven moet uitproberen om over links voet aan grond te krijgen in de midweekmatch tegen KSC Lokeren OV. De slag om de Gaverbeek werd gewonnen tegen een prijs!

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 17/12/2017)
 
 
 
Fotoreportage
R. Antwerp F.C.
1 Sinan Bolat
30 Aurélio Buta
21 Dylan Batubinsika
2 Matheus Borges Domingues - 44'
37 Jelle Van Damme - 83'
19 William Owusu Acheampong
38 Faris Haroun (K)
60 Sambou Yatabaré
25 Alexander Corryn - 25'
20 Geoffry Hairemans - 6' (P) - 19'
23 Joaquín Ardaiz - 30'
 
75' 23 Joaquín Ardaiz (uit)/
7 Reda Jaadi (in)
S.V. Zulte Waregem
1 Sammy Bossut - 40'
4 Michael Heylen
3 Marvin Baudry
2 Davy De Fauw (K) - 65'
14 Sandy Walsh - 26'
99 Peter Olayinka
23 Julien De Sart
31 Brian Hamalainen
11 Nil De Pauw
10 Onur Kaya
7 Aaron Leya Ischa
 
46' 14 Sandy Walsh (uit)/
21 Alessandro Cordaro (in)
77' 99 Peter Olayinka (uit)/
33 Ivan Saponjic (in)