R. Antwerp F.C.

1 - 2

Vrij. 02/02/2018 20:30 u.

KV RS Waasl.-SK Bev.

 
 
 
 
Plaats: Bosuilstadion

Toeschouwers: 11.422
 
Scheidsrechter: Jan Boterberg

Lijnrechters: Christophe Baillieul - Nick Senecaut

Vierde official: Bart Vertenten
 
Collectief sterke Waaslanders gaan met volle buit lopen

De terugkeer naar België van de Roemeense trainer Laszlo Bölöni zorgde voor opgetrokken wenkbrauwen, maar de ervaren coach overtuigt iedereen. Hij scoutte samen met technisch directeur Luciano D’Onofrio de juiste spelers en leidt Royal Antwerp FC als promovendus naar een onwerkelijke vijfde plaats in de Jupiler Pro League. De coach van de Great Old gaf op persconferenties al enkele keren aan dat de oudste club van het land niet te veel blessures of schorsingen mag krijgen. De basis staat, de nummers twaalf tot achttien in de selectie hebben bewezen capabele krachten te zijn, maar daarachter is het minder. Wil de ploeg van het stad meedoen en play-off 1 ambities koesteren, dan moest de selectie breder worden. Met Tino-Sven Susic en Sébastien Siani werden in extremis nog twee toppers binnen gehengeld. De hoge positie van Royal Antwerp FC is natuurlijk dé sensatie van het seizoen.

Opgestaan uit de dood, terug aan het front. Met dank aan de financiële injecties van Paul Gheysens, de sportieve knowhow van Luciano D’Onofrio, Belgische sterkhouders als kapitein Faris Haroun en topkeeper Sinan Bolat gemixt met buitenlandse inbreng van de terug fit bevonden Dylan Batubinsika en rots in de branding Borges Domingues Matheus. Deurne-Noord en omstreken hopen op een plaats bij de eerste zes, maar ook de opponent uit het Waasland koestert ondanks het vertrek van Morioka en Seck dergelijke ambities. Met een jonge, ambitieuze hoofdcoach als Sven Vermant kan dat niet anders. De wedstrijd van de Havengemeenschap in het Bosuilstadion lokte alweer meer dan 11.400 toeschouwers en die zagen dat de thuisploeg fris en monter aan de wedstrijd begon. Drie kansen in een dol Antwerps openingskwartier. Eerst kon Stallone Limbombe niet afwerken, daarna dribbelde de Burkinees Jonathan Pitroipa de hele Wase defensie om dan aan het strafschopgebied de bal over te spelen naar zijn Ghanees maatje William Owusu Acheampong. De weer naar de linkerflank opgeschoven spits kon wel richting doel afdrukken, een alerte Camacho keerde het gevaar.

De beste kans kwam er via stormram Obbi Oulare. De spits van Watford FC werd in extremis afgeblokt door de spits van de opponent. Inderdaad, zelfs topschutter Thelin kwam zijn achterhoede op stilstaande fases bijstaan en verhinderde zo een gemaakt doelpunt. Drie minuten later kwam het openingsdoelpunt op de Bosuil er toch. William Owusu Acheampong profiteerde van balverlies van de Waaslandse winger Boljevic en gaf een flauw lobpassje naar Stallone Limbombe. De vleugelspeler legde breed voor Obbi Oulare. Met een machtig afstandsschot schoot de rijzige aanvaller zijn kleuren op een meer dan verdiende voorsprong. Stamnummer 1 ging door op het elan. Stallone Limbombe dribbelde het vijandelijke strafschopgebied in en vuurde naar de linkerbovenhoek. Doelman Roef moest een mooie parade bovenhalen om dubbele voorsprong voor de Antwerpenaren te vermijden. Aan de overzijde kon een sterk, collectief spelend Waasland-Beveren via Boljevic dreigen. Een dominerende thuisploeg liet niet begaan. Jelle Van Damme kopte in het strafschopgebied naar de mee opgerukte Faris Haroun.

De header van de kapitein zoefde nipt naast de staak. Toen iedereen dacht dat de Great Old met een Arsenalscore de rust zou ingaan, gebeurde het onvermijdelijke. Een vrije trap van Boljevic werd nog weggepoetst door de Antwerpse afweer, maar de Luxemburgse rechtsback Jans zwiepte de bal nog eens een laatste maal voor doel. Als een duivel uit het doosje kwam Angban door een concentratiefout geheel vrij aan de verste paal (in buitenspelpositie, heren van de VAR!). Hij schoof de onverdiende gelijkmaker tegen de netten.

Na rusten dreigde R Antwerp FC als eerste. Jonathan Pitroipa zette zijn rechtstreekse bewaker nogmaals voor schut met een imposante schijnbeweging. Met vereende krachten keerden Camacho en een grabbelende goalie Roef het gevaar. Ondertussen had het Wase middenveld wel de bovenhand genomen en dat zou ook resulteren in een strafschop. Boljevic en Mmaee combineerden vlotjes door de thuisdefensie. Doelman Bolat moest aan de noodrem hangen. Strafschop en vijfde gele kaart van het seizoen voor de Limburgse Turk. Doelpunt nummer veertien voor Thelin. De 825 bezoekende supporters door het dolle heen. Een 6 op 6 tegen de Antwerpse rivaal bleek zowaar mogelijk. Thuiscoach Laszlo Bölöni trachtte dan met enkele wissels de bakens te verzetten, maar de Waaslanders vonden steeds de vrije man op het middenveld. Slappe headers van Obbi Oulare en William Owusu hadden onvoldoende power om Davy Roef te verontrusten. Het bleef opletten voor het dodelijke omschakelingsmoment. Via Mmaee en Boljevic kwamen die er ook, maar het vizier van de Waaslandse middenvelders stond niet op scherp.

Zo mocht de Great Old tot in de blessuretijd blijven hopen op een punt, maar ook de laatste voorzetten van Jelle Van Damme en invaller Geoffry Hairemans vonden geen medemaat en waren een prooi voor de uitmuntende verdediger Camacho en een in de tweede helft secure keeper Roef. Een vierde thuisnederlaag, drie behaalde punten uit 12 na de winterstop, het is weer even wennen voor het trouwe Bosuilpubliek. Een revanche in het Guldensporenstadion met de fantastische uitreputatie kan volgende week veel goedmaken. Just be there!

(Frank Nicola - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 02/02/2018)
 
 
 
Fotoreportage
R. Antwerp F.C.
1 Sinan Bolat - 48'
24 Ritchie De Laet
21 Dylan Batubinsika
2 Matheus Borges Domingues
37 Jelle Van Damme - 52'
9 Stallone Limbombe
38 Faris Haroun (K) - 44'
60 Sambou Yatabaré
99 Jonathan Pitroipa
19 William Owusu Acheampong
58 Obbi Oulare - 17'
 
63' 9 Stallone Limbombe (uit)/
8 Ivo Rodrigues (in)
68' 38 Faris Haroun (uit)/
20 Geoffry Hairemans (in)
83' 19 William Owusu Acheampong (uit)/
23 Joaquín Ardaiz (in)
KV RS Waasl.-SK Bev.
33 Davy Roef
21 Laurent Jans
23 Maximiliano Caufriez
69 Rudy Camacho (K) - 71'
2 Erdin Demir
52 Jur Schrijvers
17 Victorien Angban - 44'
9 Ryan Mmaee - 88'
7 Aleksandar Boljevic
22 Opoku Ampomah
92 Isaac Kiese Thelin - 49' (P)
 
88' 7 Aleksandar Boljevic (uit)/
5 Jonathan Buatu Mananga (in) - 90'
90' 17 Victorien Angban (uit)/
6 Joachim Van Damme (in)
90' 22 Opoku Ampomah (uit)/
55 Tuur Dierckx (in)