K. St.-Truidense V.V.

4 - 0

Zat. 07/04/2018 20:00 u.

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: Stadion Stayen

Toeschouwers: ---
 
Scheidsrechter: Wim Smet

Lijnrechters: Dirk Gilon - Tom Dens

Vierde official: Jonathan Lardot
 
Efficiënt S.T.V.V. zet Stayen in vuur en vlam

Eigen bericht - Naar we uit de pers meenden te kunnen concluderen, was hoofdcoach Laszlo Bölöni niet bepaald opgezet met het resultaat van de opener van de Play Offs afgelopen Paasmaandag. De jonkies Gouné Niangadou en Laurent Mendy, maar ook ervaren rot Alexander Corryn betaalden het gelag. Zij moesten tevreden zijn met een bijrolletje in de imposante dug-outs van Stadion Stayen. Aanvaller Joaquin Ardaiz de los Santos had zich met zijn doelpunt wel in de gunst van zijn coach gespeeld en werd beloond met een basisplaats. Ook terug van even weggeweest vanwege blessure was Jelle Van Damme, al ging de aanvoerdersband uiteraard rond de bovenarm van Faris Haroun. Hij kreeg een andere debutant naast zich in de buurt van de middencirkel. Tino-Sven Susic, in januari op de Bosuil beland met een conditionele achterstand, kreeg zijn eerste speelminuten in rood-wit shirt. Voor het overige deed de technische staf beroep op de vertrouwde namen en gezichten om het vuur van Stayen te blussen.


Had S.T.V.V. de aftrap, de opener leek wel besteed aan de snelle benen van Aurélio Buta. Tot twee keer toe zocht hij een ploeggenoot in de zestien. Joaquin Ardaiz de los Santos kwam er telkens dichtbij, maar doelgericht afwerken lukte de jonge spits niet. Aan de overkant richtte Bezus de rebound van een afgeslagen vrijetrap vol in de grijphanden van Sinan Bolat. Aurélio Buta leek wel onvermoeibaar, maar ook hij kon ex-Antwerpjeugdspeler Steppe niet in gebreke stellen. Leek ex-Antwerpspeler en huidig S.T.V.V.-coach De Roek mistevreden? Hij stuurde alvast drie spelers naast de lijn, terwijl de Great Old bijna doorlopend op de Truiense helft vertoefde. Geoffry Hairemans stuurde de actie, William Owusu Acheampong kreeg ten lange leste de bal voor de voet. Zijn schot zoefde voorlangs. Nog voor halverwege leek Joaquin Ardaiz de los Santos op aangeven van debutant Tino-Sven Susic op weg naar voorsprong. Hij besloot zijn fraaie loopactie echter op het lichaam van doelman Steppe. De hoekschop leverde wel een kopbalkans voor Jelle Van Damme op, geen doelpunt evenwel.

Antwerpdoelman Sinan Bolat had nauwelijks de bal gezien, maar moest nog voor het half uur zijn clean sheet inleveren. De bal werd door Jelle Van Damme nogal knullig ontzet, Asamaoh profiteerde en trapt van buiten de zestien in de linkerbenedenhoek. In de reactie ging Tino-Sven Susic stevig in duel met Asamoah en hield aan zijn eerste optreden in rood-wit shirt er meteen een eerste gele kaart over. Rood-wit had bijna een half uur overwicht, maar moest plots achteruit. Was de eerste lokale kans meteen raak, het vizier van Akpom stond nog niet op scherp. Aan de overkant een doelpoging van Tino-Sven Susic over het doel van Steppe, vervolgens dwongen Joaquin Ardaiz de los Santos en Jelle Van Damme elk een hoekschop af. Sinan Bolat moest werkelijk alles uit het frêle voetballijf halen om Kitsiou met de vuisten van de verdubbelaar te houden. De extra minuut vloog zo voorbij en dus moest Royal Antwerp FC ondanks de volgehouden inspanningen van de twaalfde man, met achterstand de rust in.

Antwerpcoach Laszlo Bölöni zocht met Romain Habran een versneller op de flanken. De jonge Fransman was bijzonder bedrijvig, maar helaas niet echt gelukkig in zijn acties. Tino-Sven Susic was het aflossingspunt en dus vond de invaller via Joaquin Ardaiz de los Santos Faris Haroun in de zestien. Het schot was echter te hoog gericht. Clubtopschutter William Owusu Acheampong kon nog een kogel via het hoofd afvuren en een poging over de balk tillen. De wedstrijd en ook de score kantelde vervolgens in het voordeel van de thuisploeg. Het eerste poginkje van Botaka was nog slechtgericht. Balverlies van Romain Habran werd door Vetokele diepgestuurd, waar Botaka onhoudbaar raak trof in de rechterhoek. Rood-wit moest nu ook het volume (tijdelijk) aan het lokale sfeervak laten, al bleven ze onvoorwaardelijk achter het team staan. Jonathan Pitroipa en in een latere fase ook Gouné Niangadou werden op het kunstgras van Stayen losgelaten. Voor een kantelmoment konden ook zij niet zorgen. Net voor diens intrede was de score al verder opgelopen.

Een bijna herhaling van het vorige, zij het met andere acteurs. Zeventigste minuut: Bezus stuurde diep, Akpom werkte opportunistisch af. Een keer nog leek de eerredder in de maak. Het schot van Joaquin Ardaiz de los Santos scheerde evenwel de bovenkant van de dwarsbalk. In de slotfase rolde invaller Acolatse de rood-witte rechterflank op en stuurde Botaka aan die keihard vanop afstand binnenknalde. Stayen in vuur en vlam. Efficiëntie bij de afwerking leverde S.T.V.V. inderdaad de zege, al kon ook de prestatie van de Great Old weinigen overtuigen, laat staan plezieren...

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 07/04/2018)
 
 
 
Fotoreportage
R. Antwerp F.C.
1 Sinan Bolat
15 Dino Arslanagic
21 Dylan Batubinsika
2 Matheus Borges Domingues
37 Jelle Van Damme
30 Aurélio Buta
38 Faris Haroun (K)
31 Tino-Sven Sušić (K) - 29'
20 Geoffry Hairemans
23 Joaquín Ardaiz
19 William Owusu Acheampong
 
46' 2 Matheus Borges Domingues (uit)/
10 Romain Habran (in)
68' 38 Faris Haroun (uit)/
99 Jonathan Pitroipa (in)
71' 31 Tino-Sven Sušić (uit)/
11 Gouné Niangadou (in)
K. St.-Truidense V.V.
1 Kenny Steppe
15 Stelios Kitsiou
28 Dimitrios Goutas
23 Sascha Kotysch
24 Casper De Norre
7 Jordan Botoka - 64' - 87'
6 Steven De Petter (K)
12 Samuel Asamoah - 27'
10 Roman Bezus
14 Igor Vetokele
32 Chuba Akpom - 71'
 
71' 14 Igor Vetokele (uit)/
29 Elton-Ofoi Acolatse (in)
74' 10 Roman Bezus (uit)/
5 Alexis De Sart (in)
80' 32 Chuba Akpom (uit)/
9 Babacar Guèye (in)