K.A.S. Eupen

0 - 1

Woe. 18/04/2018 20:30 u.

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: Kehrwegstadion

Toeschouwers: 2.000
 
Scheidsrechter: Wesley Alen

Lijnrechters: Kristof Meers - Pieter Becquet

Vierde official: Wesli De Cremer
 
Wie had dàt ooit gedacht?

Eigen bericht - Geen afzondering dit keer voor de Antwerpspelers, al vertrok de karavaan al vroeg onder een verzengende hitte richting Oostkantons. De ongelukkige Aurélio Ulineia Buta (gebroken voet opgelopen tijdens de derby) en Jonathan Pitroipa (spierblessure) bleven achter in Deurne-Noord. De rood-witte technische staf, bij wie nieuwgediende Samir Beloufa zijn eerste verplaatsing meemaakte, had op twee dagen een aantal opties overlopen en ingeoefend. Naast de traditionele waarden had de 'Ploeg van 't Stad' met Yehor Nazaryna, Romain Habran, Laurent Mendy nog jonge veulens van divers pluimage achter de hand. Jens Teunckens blijft in de rangorde als tweede doelman wat in de schaduw van de onovertroffen Sinan Bolat. Bij aanvang van de partij maakte het stadion een desolate indruk. Gelukkig liep in de eerste minuten het bezoekersvak druppelsgewijs steeds voller. De fans waren meteen op de hoogte van hun taak. Feeststemming am Kehrweg na de gewonnen derby van afgelopen weekeinde...

De Great Old had niet bepaald een schitterend parcours gelopen in Playoff 2, maar de overwinning in de nieuwe stadsderby gaf de achterban alvast vleugels. Ook Laszlo Bölöni posteerde bij aanvang noodgedwongen een bijna nieuwe vleugelflitser op de linkerflank en ook William Owusu Acheampong had een opdracht meegekregen aan de buitenkant van het speelveld. Was Eupener coach Makelélé verrast door die aanpak? De thuisploeg kreeg geen voet aan grond op de eigen perfecte grasmat. KAS Eupen deed weliswaar een schuchtere poging, maar liep met Toyokawa meteen de buitenspelval in. Royal Antwerp FC profiteerde voluit van de snelheid en de flitsen van Romain Habran om het de zwart-witte achterhoede moeilijk te maken. Zo moest Van Crombrugge al vlug plat om een voorzet van diens voet onschadelijk te maken. Ritchie De Laet zorgde met binnenkant rechts voor dreiging in de box, een aanspeelpunt vond hij echter niet. De eerste hoekschop voor bezoeker Geoffry Hairemans kwam er ook al tijdens die eerste tien minuten.

Er zouden er nog heel wat volgen in die eerste periode. Stevig combinatiespel van de Great Old, leidde uiteindelijk tot een doelpoging van Sébastien Siani, centraal voor doel afgeblokt door Loties. Dokter Geerts en Kiné Jan Vandenhouten moesten net voor het begin van het tweede kwart voor het eerst en meteen ook voor het laatst uitrukken om Romain Habran bijstand te verlenen. Sinan Bolat kwam nog veel later voor het eerst in beeld. Echt handelen moest de Antwerpdoelman niet. Aan de overkant ging eerst Joaquin Ardaiz de los Santos en vervolgens ook Geoffry Hairemans hun kans. Opleveren deed het voolopig nog niet. Ook het schot van Romain Habran was te stil om doel te treffen. Net voorbij het half uur moest Sinan Bolat voor het eerst de handen uit de mouwen steken bij een te zwakke poging van Ocansey, in afwezigheid van de geblesseerde .. topschutter van zijn club. Twee doelpunten zette hij tijdens de derby op zijn conto en weer was er een goal in de maak. Het voorbereidende werk werd geleverd door Joaquin Ardaiz de los Santos die zich tussen drie verdedigers door werkte.

Het puissante schot van William Owusu Acheampong trof opnieuw raak hoog in de touwen. Zijn elfde van het seizoen. Wie had dat bij aanvang van het seizoen gedacht? Geoffry Hairemans zette aan voor de verdubbelaar, Van Crombrugge liet zich evenwel niet verrassen door de linkspoot. Zo moest de Great Old aan de rust tevreden zijn met de (te) kleine voorsprong.

Beide coaches hadden vertrouwen in hun basiself die na de kampwissel opnieuw tussen de lijnen verschenen. De Eupener elf waren blijkbaar tegen een uitbrander aangelopen. Zij begonnen met heel wat meer grinta aan die tweede helft. Het combineren van achteruit verliep zuiverder en vlotter. Het duurde desondanks volle vijf minuten voor Sinan Bolat voor het eerst moest ingrijpen op inzet van (Mamadou) Kone. Beweging aan de zijlijn. Gouné Niangadou, Laurent Mendy en Stallone Limbombe liepen zich warm voor een mogelijke invalbeurt. Pech voor Joaquin Ardaiz de los Santos. Stevige loopactie en al even strakke doelpoging. Via het been van linkerverdediger Gnaka knalde het projectiel tegen de dwarsligger aan en kon Loties ternauwernood ontzetten. Aan de overkant kreeg Sinan Bolat na de uithaal van Kone assistentie van Dylan Batubinsika om zijn nul te houden. Ook Yehor Nazaryna moest hulp bieden om Diagne tot staan te brengen. Romain Habran kwam onzacht in contact met de onderbenen van Van Crombrugge.

Aan de overkant moest Matheus Borges even doorpakken, met gele kaart tot gevolg. Royal Antwerp FC had nu wat meer foutjes nodig om de Eupener dadendrang af te remmen. Pal op het uur moest Bolat volop redding brengen op het gekruiste schot van Wague. Het grootste gevaar was daarmee meteen geweken. Joaquin Ardaiz de los Santos en even later werd ook Romain Habran onder applaus van de fans naar de kant gehaald. Laurent Mendy worstelde met de buitenspelval die de Eupenaars die consequent spanden. De diepe ballen van achteruit noopten de rood-witte verdediging tot waakzaamheid, maar ook in drie (onnodige) extra minuten slaagden de lokalen er niet meer in Royal Antwerp FC nog punten afhandig te maken. Opdracht volbracht en nu uitkijken naar de volgende opdrachten.

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 18/04/2018)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
1 Sinan Bolat (K)
24 Ritchie De Laet
15 Dino Arslanagic
21 Dylan Batubinsika
2 Matheus Borges Domingues - 59'
10 Romain Habran
17 Sébastien Siani
20 Geoffry Hairemans
29 Yehor Nazaryna
23 Joaquín Ardaiz
19 William Owusu Acheampong - 33'
 
72' 23 Joaquín Ardaiz (uit)/
99 Laurent Mendy (in)
81' 10 Romain Habran (uit)/
9 Stallone Limbombe (in)
K.A.S. Eupen
1 Hendrik van Crombrugge
15 Moussa Wague
4 Jordan Loties
22 Siebe Blondelle - 71'
24 Silas Gnaka (K)
20 Yuta Toyokawa
5 Diawandou Diagne - 87'
44 Marc Valiente
18 Nils Schouterden
7 Mamadou Kone
28 Eric Ocansey - 44'
 
75' 20 Yuta Toyokawa (uit)/
40 Jamabo Odeni George (in)
79' 44 Marc Valiente (uit)/
40 Jamabo Odeni George (in)