R. Antwerp F.C.

1 - 2

Maa. 23/04/2018 20:30 u.

K. Sp. Lokeren O.-Vl.

 
 
 
 
Plaats: Bosuilstadion

Toeschouwers: 10.500
 
Scheidsrechter: Frederik Geldhof

Lijnrechters: Christophe Baillieul - Tom Vanpoucke

Vierde official: Lothar Dhondt
 
Excellerende Verhulst bezorgt tricolores driepunter

Met hangen en wurgen en een uitmuntende doelman Verhulst, versloeg KSC Lokeren OV maandagavond R Antwerp FC op de Bosuil en bleef het sprankje hoop op Europees voetbal levend. Voor de Bosuilen breken allesbeslissende weken aan met een beladen wedstrijd op het Kiel, maar vooralsnog begeven de Antwerpenaren zich in niemandsland. Door de nederlaag op de Bosuil lijkt winst in de poule ver weg en kan er na de prestigematch op FCO B.-Wilrijk gedacht worden aan het kneden van een complementair geheel om volgend seizoen een rol van betekenis te spelen in de Jupiler Pro League.

Zoals gebruikelijk trachtte de thuisclub met een imponerend matchbegin de wedstrijd in een beslissende plooi te leggen. Nog geen 180 seconden op de wedstrijdklok of Ritchie De Laet dweilde zijn flank af en vond Yehor Nazaryna in kansrijke positie. De jonge aanvallende middenvelder uit Oekraïne schoot de bal over de deklat. Twee minuten later kon Bosuilheld William Owusu zijn kopbal onvoldoende vaart meegeven om Verhulst te verontrusten. Een schot van Yehor Nazaryna en een kopbal van William Owusu verdienden een beter lot. Een puur in de omschakeling spelend KSC Lokeren OV was onmachtig om de Antwerpse offensieve pletwals te stoppen. Jelle Van Damme was de volgende Antwerpspeler met een header voorlangs om de kooi van Verhulst te belagen. Een volley van Ivo Dos Santos Rodrigues leverde ook al geen openingsdoelpunt op. Toen de zeer bedrijvige Joaquin Ardaiz zijn mannetje uitschakelde en de bal snoeihard voor doel bracht kon Verhulst met een ultieme voetreflex onheil voorkomen voor de Waaslanders.

Spelmaker Geoffry Hairemans haalde uit vanop 20 meter, de kleine 10 000 aanwezigen dachten de ban gebroken. Verhulst kon met een wondersave zijn ploeg voor achterstand behoeden. Een doelpunt Het zou niet meer dan verdiend zijn geweest voor Stamnummer één. Met 55% balbezit, 12 doelpogingen en 7 hoekschoppen was de thuisclub gedurende 45 minuten heer en meester. Alleen stond de brilscore te flikkeren aan het rustsignaal voor een inefficiënte Bosuilploeg.

Bezoekende coach Maes kon de dominantie van de Great Old niet langer aanzien en bracht met twee wissels vers bloed in zijn elftal. Een meer evenwichtige tweede helft met een vinnig counterend Sporting Lokeren was het gevolg van deze tactische aanpassingen. Het was toch alweer rood-wit met Sébastien Siani, die voor het eerste gevaar zorgde. De Waaslanders maakten nu optimaal gebruik van de geboden ruimte. In de 56e minuut kregen de bezoekers de beste kans van de avond om de score te openen. IJslands international Skulason verzuimde tot tweemaal toe om de wenkende kans te verzilveren. Eerst schoot de opgerukte linksachter op Sébastian Siani om dan via de deklat terug te caramboleren voor zijn dodelijke linkervoet. De penaltyspecialist slaagde erin om vanop 10 meter de huizenhoge rebound tegen de staak te knallen. Op tegenstoot isoleerde Geoffry Hairemans de Uruguayaan Joaquin Ardaiz voor de muit van Verhulst. Een toegesnelde verdediger bracht soelaas voor de Tricolores.

Een kopbal van Jelle Van Damme belandde in de grijpgrage handen van Verhulst. Een nog steeds dominerende thuisploeg kon maar geen gaatje vinden in de Lokerse afweer. De ploeg uit de Daknamstraat begon dan met volwassen omschakelingsvoetbal de geboden ruimte beter te benutten. Een listig pasje van invaller Terki vond Hupperts op ruim 25 meter van het doel van kapitein Sinan Bolat. De aalvlugge Nederlander haalde verschroeiend uit in de bovenhoek. De onverdiende Wase voorsprong stond op het bord. De grinta die R Antwerp FC dan toonde laat veel goeds vermoeden voor de toekomst. Gesteund door een geestdriftige rood-witte armada ging de Great Old op zoek naar de oververdiende gelijkmaker en die kwam er ook. Joaquin Ardaiz wandelde door de bezoekende defensie en vuurde een kanonskogel af richting Verhulst. De deklat bracht in eerste instantie nog redding voor de Waaslanders, maar de mee opgerukte centrale verdediger Dino Arslanagic was er als de kippen bij om de rebound in doel te werken.

Met de eerste plaats in de poule in handbereik zette R Antwerp FC aan voor een slotoffensief. Maes haalde nog een offensieve troefkaart van zijn bank. Met Miric kreeg de Lokerse aanval meer power en diepgang. Vijf minuten voor het eindsignaal besliste de invaller de wedstrijd door zeer handig van een glijpartij van de robuuste verdediger Dino Arslanagic te profiteren en de bal staalhard in doel voorbij een verbouwereerde Sinan Bolat te deponeren. Nadien speculeerden de bezoekers nog meer op de countermomenten. Verhulst bewees dat hij in de categorie tijdrekken tot de betere doelmannen van de reeks behoort. Kortom, met 57% balbezit, 19 doelpogingen en 10 corners vergat de Great Old zich te belonen voor het fraaie veldspel. De Reds zullen uit een efficiënter vaatje moeten tappen om de stadsderby van zondag a.s. winnend af te sluiten. Just be there!

(Frank Nicola - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 23/04/2018)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
1 Sinan Bolat (K)
24 Ritchie De Laet
15 Dino Arslanagic - 74'
21 Dylan Batubinsika
37 Jelle Van Damme
29 Yehor Nazaryna
17 Sébastien Siani
20 Geoffry Hairemans
8 Ivo Rodrigues
19 William Owusu Acheampong
23 Joaquín Ardaiz
 
74' 8 Ivo Rodrigues (uit)/
11 Gouné Niangadou (in)
79' 29 Yehor Nazaryna (uit)/
10 Romain Habran (in)
K. Sp. Lokeren O.-Vl.
13 Davino Verhulst (K)
26 Arno Monsecour - 44'
20 Joher Khadim Rassoul
25 Jakov Filipovic
6 Ari Skulason - 92'
8 Julian Michel
23 Lukas Marecek - 83'
22 Steve De Ridder
17 Guus Hupperts - 68'
10 Jose Cevallos
27 Mikael Robin Söder
 
46' 26 Arno Monsecour (uit)/
2 Stefano Marzo (in)
46' 10 Jose Cevallos (uit)/
14 Mehdi Terki (in)
82' 27 Mikael Robin Söder (uit)/
21 Marko Miric (in) - 83' - 88'