F.C.O.B.-Wilrijk

0 - 0

Zon. 29/04/2018 14:30 u.

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: Olympisch Stadion

Toeschouwers: 8.000
 
Scheidsrechter: Bart Vertenten

Lijnrechters: Rien Vanyzere - Thibaud Nijssen

Vierde official: Bert Put
 
Nul - nul op het bord, Bolat en Romo aan het feest

Eigen bericht - Schoon volk van Royal Antwerp FC op de eretribune en een lokale rookbom in de neutrale zone om de aftrap van Royal Antwerp FC in ongewijzigde samenstelling te onderstrepen. De rood-witte technische staf had wel met enkele pionnetjes geschoven sedert de heenwedstrijd op de Bosuil, maar de nederlaag tegen KSC Lokeren OV werd de basisploeg niet aangewreven. Yehor Nazaryna kreeg in duo met Sébastien Siani opnieuw het vertrouwen van zijn coach en dus nam Sinan Bolat voor de tweede keer op rij de honneurs waar voor zijn kleuren bij dit bezoek aan het Olympisch Stadion. Uitverkocht of niet? Net als in de heenwedstrijd op de Bosuil leek de tegenstander opnieuw te opteren voor een stevige organisatie en dat dit keer in eigen huis zelfs zonder diepe spits. Het bezoekersvak zat afgeladen vol en dat is ook maar normaal voor de supporters van de Ploeg van 't Stad.

Sébastien Siani en Dylan Batubinsika waren voor het eerste balcontact even met de gedachten in afzondering, maar zouden wel de volle negentig minuten een rol van betekenis te spelen krijgen. Royal Antwerp FC had de aftrap en trok onmiddellijk in de aanval. Ivo Dos Santos Rodrigues liftte z'n been, linksachter Van Den Bergh greep naar het aangezicht en grijpgrage Vertenten stak de Antwerpspeler opzichtig de gele kaart toe. De vrijschop werd diepgestuurd, maar geen lokaal volk om te participeren. Op een enkele uitzondering na acteerde de thuisploeg de hele eerste helft ver uit de buurt van Sinan Bolat. Felle strijd om de bal. Bleef het doelgevaar tijdelijk nog uit, Royal Antwerp FC had de eerste hoekschop van de partij beet na amper drie minuten. De centrale verdedigers torenden boven iedereen uit en dus wist specialist Geoffry Hairemans niemand van de eigen ploegmaats in de box te bereiken.

Aan de overkant ook een eerste hoekschop voor Losada, aan de tweede paal netjes verwerkt door Dylan Batubinsika. Ivo Dos Santos Rodrigues had het al een hele tijd aan de stok met de scherpe verdedigende tegenstand ter rechterzijde. Het was overigens de technicien die via Jelle Van Damme en William Owusu Acheampong een grote doelkans voorbereidde voor... Dino Arslanagic. Het schot met links trof de vuisten van Romo voor een volgende corner voor de Great Old. Opnieuw dreiging vanwege Royal Antwerp FC. Het schot van Ivo Dos Santos Rodrigues viel pas achter de dwarsbalk. Nog voor het half uur voegden de bezoekers middels Joaquin Ardaiz de los Santos nog twee aardige doelpogingen aan toe. Telkens had de Portugese winger een voet in de voorbereiding, telkens weer liet hij de tegenstand ter plaatse.

Een uitzwaaier van de Uruguayaanse spits belandde buiten het kader. Er hing een doelpunt boven het Olympisch Stadion. Nog bijna zorgde ex-Antwerpspeler Dom voor dat exploot. Zijn afstandsschot was evenwel te breed uitgemeten. Rusten met een dubbele blanke stand en daarmee had Royal Antwerp FC zich tekort gedaan.

Begrijpelijke reacties van beide partijen. De thuisploeg bereidde een meer offensieve bijdrage aan de partij voor. Terwijl FCO met Mbombo een bijkomende aanvaller inbracht voor flankspeler Boulaouali, namen de oudgedienden Losada en Messoudi het dirigeerstokje over van de bezoekers. Laszlo Bölöni wisselde in zijn defensieve compartiment. Hij bracht Matheus Borges Domingues mee uit de kleedkamer voor Dino Arslanagic, die overigens een vrij stabiele eerste periode had neergezet. Twee keer zou scheidsrechter Vertenten enkele seconden oponthoud toestaan voor het verwijderen van brandbaar materiaal op het terrein. Minder explosief ging de Great Old te werk, al waren snelheidsduivels Romain Habran en Reda Jaadi net als Gouné Niangadou bezig aan hun opwarming. Ritchie De Laet werd nu een paar keer teruggefloten.

Tien minuten ver moest Antwerpdoelman Sinan Bolat voor het eerst handelend optreden met de vuist, de uithaal vanop afstand van Losada. Het was overigens het eerste lokale schot tussen de palen. Royal Antwerp FC had moeite de wedstrijd richting Romo te oriënteren en dus greep de technische staf in. Faris Haroun kwam eerder verrassend Geoffry Hairemans vervangen. Het Antwerpproduct trok met enige frisse tegenzin naar de dug-out. Ivo Dos Santos Rodrigues nam meteen de hernemingen voor zijn rekening. Dubbel dubbel met Faris Haroun, Matheus Borges kon de voorzet net niet binnen het kader koppen. Sinan Bolat moest met ware doodsverachting in de voeten van François, maar kwam ongeschonden en met de bal in de hand uit het duel. FCO had nu langduriger balbezit, maar kon ook dan de laatste twintig meter richting Sinan Bolat niet loepzuiver overbruggen.

Ivo Dos Santos Rodrigues trof eens te meer de vuisten van Romo. Matheus Borges Domingues prikte de hoekschop van Yehor Nazaryna over het lokale doel. Joaquin Ardaiz de los Santos schoot in de draai naast. Ritchie De Laet betrok vanop de rechterflank FCO-doelman in de actie. Aan de overkant had Sinan Bolat zijn beide armen nodig en weerde een afgeweken bal van rechtsachter Diarra af in hoekschop. Nog een wissel aan beide kanten tijdens het slot, maar een applausvervanging voor oude krijger Losada kwam er uiteindelijk niet meer. Ex-Antwerpjeugdspeler Abaz haalde nog een keer fors uit, Sinan Bolat reageerde gevat en hield zo opnieuw zijn nul. De lokale doelman had zich uit de naad gewerkt, hij mocht voor het eerst tijdens de Playoffs met een clean sheet pronken. Geen doelpunten en dus blijft Royal Antwerp FC tot in de eeuwigheid de Ploeg van 't Stad.

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 29/04/2018)
 
 
 
Fotoreportage
R. Antwerp F.C.
1 Sinan Bolat (K)
24 Ritchie De Laet
15 Dino Arslanagic
21 Dylan Batubinsika
37 Jelle Van Damme
29 Yehor Nazaryna
17 Sébastien Siani
20 Geoffry Hairemans
8 Ivo Rodrigues - 2'
19 William Owusu Acheampong
23 Joaquín Ardaiz
 
46' 15 Dino Arslanagic (uit)/
2 Matheus Borges Domingues (in)
59' 20 Geoffry Hairemans (uit)/
38 Faris Haroun (in)
80' 29 Yehor Nazaryna (uit)/
11 Gouné Niangadou (in)
F.C.O.B.-Wilrijk
1 Rafael Romo
44 Abdel Diarra
3 Denis Prychynenko
2 Jan van den Bergh
28 Jimmy De Jonghe - 69'
17 Hernan Losada (K)
7 Tom van Hyfte
5 Joren Dom
21 Guillaume Francois
19 Mohamed Messoudi
9 Youssef Boulaouali
 
46' 9 Youssef Boulaouali (uit)/
18 Richard Mbombo (in)
87' 19 Mohamed Messoudi (uit)/
20 Emil Abaz (in)