K. Sp. Lokeren O.-Vl.

1 - 2

Zat. 05/05/2018 20:30 u.

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: Daknamstadion

Toeschouwers: 4.800
 
Scheidsrechter: Jan Boterberg

Lijnrechters: Kevin Dhondt - Nick Senecaut

Vierde official: Jasper Vergoote
 
Blessuretijd? Perfect moment om te scoren

Eigen bericht - Nogal wat blessures bij beide clubs, maar schorsingen waren nog niet aan de orde, zelfs niet na de tweede stadsderby die nogal wat stof deed opwaaien zowel naast als op het veld. Door de omstandigheden gedwongen, stuurde de rood-witte technische staf dus een nogal experimenteel elftal tussen de lijnen. Het waren nochtans de gezichten in de dug-out die veelal wat verbazing veroorzaakten. Zo stond Faris Haroun opnieuw in de basis, maar Geoffry Hairemans en William Owusu Acheampong bleven lange tijd vastgekluisterd aan de bank. KSC Lokeren en Daknam waren overigens geen onbekenden voor de nieuwgevormde rood-witte elf bij dit tweede bezoek in het lopende seizoen. De laatste onderlinge kamp dateerde van nauwelijks twee weken tevoren, als het KSC van Peter Maes in defensieve slagorde een steal deed op de Bosuil en zo voor de tweede keer in amper enkele maanden met dezelfde score en een driepunter naar huis kon. Antwerpcoach Laszlo Bölöni was nochtans niet te vermurwen tot enige boude uitspraken. De playoffs waren en zijn een voorbereiding op het volgende seizoen.

Roda JC loopt samen met een landgenoot al heel lang een parcours in achtervolging, maar de club uit Kerkrade is er nog niet helemaal. Dat knappe doelpunt, randje zestien, van Jannes Vansteenkiste trekt ze misschien alsnog over de streep. Een voorbeeld voor... Alexander Corryn? Als linksachter gestart op Daknam, stond hij samen met z'n ploeggenoten gebetonneerd in verdediging. Er mocht trouwens in defensief opzicht niets gebeuren, want geen reserve op de bank. Ondanks de overweldigende vocale steun, gaven de rood-witten de bal weg aan de thuisploeg, maar die wist er niet echt veel mee te doen. Het was inderdaad lange minuten wachten om de tricolores in de buurt van Sinan Bolat te zien opduiken voor een eerste corner. Goed getrapt, kon centrale verdediger Filipovic aan de tweede paal voorlangs koppen. De stevige uithaal kostte 'm bijna de kop, maar na verzorging kon hij toch weer verder. Daar zat meteen de eerste van twee extra minuten in het hoofd van scheidsrechter Boterberg.

Ivo Dos Santos Rodrigues stuurde spurter Romain Habran lopen en die wist doelman de Wolf te treffen. Pas opgeruimd of Sébastien Siani haalde Lokers balverlies op. Via Romain Habran bereikte hij diepe spits Joaquin Ardaiz de los Santos voor een eerste doelpoging. Ook de rebound van Romain Habran werd afgeslagen. Bijna onverwacht ging het bezoekersvak aan het juichen. De vrijschop van Joaquin Ardaiz, na fout op Gouné Niangadou, bereikte het hoofd van Faris Haroun, maar het doelpunt werd voor (twijfelachtig?) buitenspel afgekeurd. Eerder al een keer neer, moest Filipovic zijn plaatsje al vroeg afstaan. Het hinderde het bouwwerk van KSC niet, al waren het voorlopig wel de bezoekers die richting doel trokken. Betrokken in de actie door Ritchie De Laet, spurtte Joaquin Ardaiz de los Santos door de verdediging voor een slechtgericht doelschot. Even voorbij halverwege werd Alexander Corryn teruggefloten. Cevallos richtte de vrijschop op de goal. Sinan Bolat doorstond met enige moeite de belegering.

Een nieuwe lokale hoekschop leverde niets op en ook het .. van afstand viel in de grijparmen van Sinan Bolat. Begonnen bij Alexander Corryn, kon Ivo Dos Santos Rodrigues in een dubbelpas met Romain Habran richting doel. Het schot was echter te hoog gericht. Matheus Borges moest Skulason een hoekschop toestaan. De kopslag van Rassoul zag er uiteindelijk gevaarlijk uit, maar belandde wel buiten het kader. In volle slotoffensief doorbrak KSC bijna de nul. Tot drie keer toe konden de Waaslanders aanleggen, maar scoren lukte ze niet. Ook niet als De Ridder de bal afsnoepte van Romain Habran en keihard tegen de linkerpaal aanknalde. In blessuretijd ging Ritchie De Laet onder een stevig lokaal fluitconcert neer met een (onbestrafte) blessure in het gelaat!

De ongelukkige rechtsachter zou niet meer verschijnen. Nog meer improvisatie in het team van Royal Antwerp FC met Yehor Nazaryna op rechtsachter. Een experiment met bitter weinig toekomst, al staken beurtelings Ivo Dos Santos Rodrigues, Romain Habran en heel veel later William Owusu Acheampong hem een handje toe. Reda Jaadi en Geoffry Hairemans waren zich inmiddels aan het warmlopen. Invaller Yehor Nazaryna kreeg de afgeblokte hoekschop van Joaquin Ardaiz de los Santos voor de voet, maar krulde de afwerking voorlangs. Het leverde Romain Habran bijna onmiddellijk een nieuwe corner op. In afwezigheid van Geoffry Hairemans, wist de lokale verdediging raad met de trap van Joaquin Ardaiz de los Santos. Aan de overkant moest Sinan Bolat zich nauwelijks bukken om een bommetje van Terki te grijpen. Op afgeblokt schot van Ivo Dos Santos Rodrigues werd Joaquin Ardaiz de los Santos afgevlagd. Uit een afgeslagen loopactie van de rood-witte diepe spits, puurde de thuisploeg een counter.

Hupperts stuurde ver naast. De jonge spits zou even later worden vervangen door Miric en dan knijpen dirigenten en supporters van de 'Ploeg van 't Stad' toch even de billen dicht. Handspel van De Ridder verhinderde dat de verse invaller doelgericht kon uithalen. De tackle van Matheus Borges Domingues was slecht getimed en dus kwam de rijzige spits in het opschrijfboekje van Boterberg. Niet veel later volgde Yehor Nazaryna dat slechte voorbeeld na een duel aan de zijlijn. Romain Habran kon niet profiteren van een heerlijke cross van Ivo Dos Santos Rodrigues. Steeds stonden de nullen op het bord, als William Owusu Acheampong zijn opwachting maakte. Geniale ingeving van Gouné Niangadou richting Romain Habran, doelman de Wolf moest buiten de zestien met het hoofd tussenbeide komen. Hing er met minder dan een kwartier te spelen nog een doelpunt in de lucht? Joaquin Ardaiz de los Santos stuitte na een heerlijke inspanning in eerste instantie op doelman de Wolf. In de rebound duwde Sébastien Siani (hoewel het wedstrijdblad Joaquin Ardaiz de los Santos vermeldt) binnen.

KSC reageerde verrassend snel. Cevallos verschalkte Matheus Borges Domingues, kwam vrij in de grote rechthoek en prikte onder Sinan Bolat binnen. De wedstrijd leek net als in de reguliere competitie af te stevenen op een nieuw gelijkspel, maar dat was zonder... William Owusu Acheampong gerekend. De rood-witte spits scoorde zijn twaalfde van het seizoen en brak daarmee het 'titeldebat' opnieuw open. Bedrukte gezichten bij KSC, maar Laszlo Bölöni stelde zijn doel niet bij tijdens de persconferentie, al genoot hij wel van de overwinning.

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 05/05/2018)
 
 
 
Fotoreportage
R. Antwerp F.C.
1 Sinan Bolat
24 Ritchie De Laet
21 Dylan Batubinsika
2 Matheus Borges Domingues - 60'
25 Alexander Corryn
8 Ivo Rodrigues
17 Sébastien Siani - 78'
38 Faris Haroun (K)
11 Gouné Niangadou
10 Romain Habran
23 Joaquín Ardaiz
 
46' 24 Ritchie De Laet (uit)/
29 Yehor Nazaryna (in) - 63'
67' 8 Ivo Rodrigues (uit)/
19 William Owusu Acheampong (in) - 90'
86' 11 Gouné Niangadou (uit)/
20 Geoffry Hairemans (in)
K. Sp. Lokeren O.-Vl.
12 Ortwin de Wolf
2 Stefano Marzo
6 Ari Skulason
25 Jakov Filipovic
14 Mehdi Terki
10 Jose Cevallos - 83'
20 Joher Rassoul
23 Lukas Marecek
22 Steve De Ridder (K)
17 Guus Hupperts
27 Robin Söder
 
21' 25 Jakov Filipovic (uit)/
26 Arno Monsecour (in)
61' 17 Guus Hupperts (uit)/
21 Marko Miric (in)
71' 27 Robin Söder (uit)/
24 Yusuf Lawal (in) - 82'