R. Antwerp F.C.

2 - 1

Woe. 09/05/2018 20:30 u.

K.A.S. Eupen

 
 
 
 
Plaats: Bosuilstadion

Toeschouwers: 10.750
 
Scheidsrechter: Jonathan Lardot

Lijnrechters: Frédéric Godelaine - Florian Lemaire

Vierde official: Bram Van Driessche
 
A New Hit Is Born: Ardaiz!

Eigen bericht - De groendienst van de club had een onberispelijk staaltje werk afgeleverd. De groene rechthoek lag er piekfijn bij, maar daar komen de supporters uiteraard niet voor naar het stadion. In de achtergrond had de technische staf de kern voorbereid, maar vooral veel, heel veel denkwerk verricht. Het lijstje geblesseerden was al indrukwekkend lang, waren daar ook nog Alexander Corryn, Jelle Van Damme en... Ivo Dos Santos Rodrigues bijgekomen. Zou de jonge Yehor Nazaryna bevestigd worden als rechtsachter of oude krijger Faris Haroun een plekje centraal in verdediging. De wedstrijdselectie en zelfs de startersrij gaven niet alle geheimen prijs. Wel handig om weten: de jonge Jens Teunckens was in de weken vooraf opgeklommen tot tweede doelman en mocht nu voor het eerst onder de rood-witte dwarsbalk plaatsnemen. Experimenteren, ja, waarom niet, dachten de vele aanwezige fans ervan, maar het mocht ook nog wel uitzicht bieden op dat plaatsje in de finale van play-off twee. Daarvoor was dan al SV Zulte Waregem als de tegenstander bekend.

Gedreven door het publiek, startte rood-wit furieus. Al snel vond Geoffry Hairemans spits Joaquin Ardaiz de los Santos en die dreigde voor het eerst in de partij. De jonge spits had met de bevestiging van zijn strafmaat van twee speeldagen nochtans pas slecht nieuws uit Brussel vernomen. Hij was meteen aan zijn laatste opdracht in rood-wit shirt bezig. Gevraagd naar zijn opinie reageerde coach Laszlo Bölöni met een kwinkslag, maar dat hij net als het Bosuilpubliek de jonge Uruguayaan in het hart heeft gesloten, staat als een paal. Werd KAS Eupen door de experimentele afweer in de buitenspel opgesloten, aan de overkant had Geoffry Hairemans al een eerste corner beet. Matheus Borges testte langs het hoofd Joaquin Ardaiz de los Santos de grijphanden van het gestalte Niasse. Klaarkijkende Toyokawa dwong Ritchie de Laet tot ingrijpen. De navolgende corner leverde de Panda's wel een kans op voor Loties, geen doelpunt. Daarvoor was de kopslag te onzuiver. Over en weer werden de doelmannen getest.

Niasse ging goed plat op poging van Romain Habran. Jens Teunckens greep de rechtstreekse vrijetrap van Schouterden vast. Het geluid van het publiek rolde zomaar over de voetballersruggen de huiskamers in. Gouné Niangadou maakte van een bezoekende hoekschop een snel omschakelmoment. Hij vond onderweg Romain Habran. Het schot vanop afstand streelde de buitenkant van de paal. Even later mocht Joaquin Ardaiz aan de haal. Blijven lopen, over wel de hele lengte van de bezoekende speelhelft. De afwerking was een staaltje van beheersing. Subtiel gelift over de bezoekende doelman. "Het was een atypische goal", omschreef coach Laszlo Bölöni het knappe staaltje werk. In de reguliere competitie zou hij allicht maaiende benen zijn tegengekomen, bedoelde de Antwerpcoach. Het nieuwe supporterslied was meteen een hit, Ardaiz. William Owusu Acheampong verdubbelde bijna slag op slinger de voorsprong. Zijn vluchtschot op corner van Geoffry Hairemans was echt te breed uitgemeten.

Jens Teunckens mocht nog eenmaal aan het werk, alvorens zowel Romain Habran met een tipper tegen de rechterstaak, als Joaquin Ardaiz de los Santos met een poging over doel, de aangename eerste periode besloten.

Rusten met voorsprong voor de thuisploeg stemde enkel de rood-witte staf tot tevredenheid. Bezoekend coach Makélélé debuteerde tegen de Great Old met een nederlaag, zag zijn team nog twee keer verliezen in eigen huis en wilde beslist nog iets terugdoen in Deurne-Noord. Na aanhoudende geruchten richting exit aan de Kehrweg, geen Tirpan in de selectie, wel mocht Castro Montes zijn team op sleeptouw nemen. De eerste hoekschop van de tweede periode was dan wel voor de bezoekers, de eerste doelkans werd bijna verzilverd door Joaquin Ardaiz de los Santos. Zijn zwiepertje belandde aan de verkeerde kant van de staak. Geen vuurpijlen, geen rookpotten, wel een uitzinnige sfeer en dansende witte lichtjes doorheen het hele stadion, al kwamen de bezoekers dan wel dreigend opzetten. Gouné Niangadou had ze het voorgedaan, dat schot met links dat de buitenkant scheerde. Aan de overkant kwam een zwart-witte combinatie met weerwerk van Ritchie De Laet in het zijnet uit. Geoffry Hairemans kreeg een vroege applausvervanging.

Die sfeer deed ook (ingevallen) Sébastien Siani zichtbaar deugd. In een duel met Romain Habran, die ook verdedigende assistentie ter rechterzijde verleende, werd Blondelle opgeschreven door een strak leidende Jonathan Lardot. Hij startte het rood-witte seizoen mee op de eerste speeldag tegen RSC Anderlecht en zie waar 'dé Ploeg van 't Stad' nu al staat. Claude Makélélé had ondertussen zijn invallerspotentieel opgebruikt, maar Jens Teunckens verrassen, was nog niet gelukt. Dat tegendoelpunt werd over rechts langs Ocansey en Amani voorbereid, Toyokawa de auteur van de verrassende gelijkmaker. Reda Jaadi en Laurent Mendy werden nog op de massa losgelaten. Het leverde toenemende druk en een fantastische assist van de flankaanvaller op. William Owusu Acheampong kopte half achterwaarts de bal van de overwinning tegen het touwwerk. Zo mooi kan sport zijn, al schreef ook KAS Eupen een deel van het verhaal en daarvoor kreeg haar coach Makélélé complimenten van Laszlo Bölöni tijdens een ook al atypische persconferentie.

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 10/05/2018)
 
 
 
Fotoreportage
R. Antwerp F.C.
39 Jens Teunckens
29 Yehor Nazaryna
24 Ritchie De Laet
21 Dylan Batubinsika
2 Matheus Borges Domingues
10 Romain Habran
11 Gouné Niangadou
20 Geoffry Hairemans
38 Faris Haroun (K)
19 William Owusu Acheampong - 90'
23 Joaquín Ardaiz - 32'
 
70' 20 Geoffry Hairemans (uit)/
16 Sébastien Siani (in)
81' 10 Romain Habran (uit)/
7 Reda Jaadi (in)
85' 23 Joaquín Ardaiz (uit)/
98 Laurent Mendy (in)
K.A.S. Eupen
30 Babacar Niasse
3 Mathieu Peybemes
5 Diawandou Diagne
15 Moussa Wague
22 Siebe Blondelle - 70'
44 Marc Valiente - 88'
4 Jordan Loties - 55'
18 Nils Schouterden
19 Florian Raspetino
28 Eric Ocansey
20 Yuko Toyokawa - 79'
 
46' 18 Nils Schouterden (uit)/
8 Jean Thierry Lazare Amani (in)
58' 19 Florian Raspetino (uit)/
21 Moussa Diallo (in)
75' 5 Diawandou Diagne (uit)/
14 Alessio Castro Montes (in)