Sp. du Pays de Charleroi

0 - 1

Zon. 29/07/2018 18:00 u.

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: Stade du Pays de Charleroi

Toeschouwers: 9.006
 
Scheidsrechter: Lawrence Visser

Lijnrechters: Karel De Rocker - Jo De Weirdt

Vierde official: Wim Smet
 
Royal Antwerp ontstak het vreugdevuur in het Stade du Pays de Charleroi

Eigen bericht - De kalendermanager had een zondag-vooravond-uitstap gepland voor de technische staf, de vernieuwde spelersgroep en de immer fanatieke aanhang van de Great Old. Dat was gezien de veel mildere temperaturen geen slechte zaak. Met ruim dertienhonderd waren ze de rood-witte fans om het tweede seizoen na de promotie van 2017 in gang te zingen. Ook de Karolo's hadden geoefend, maar waren veel minder talrijk dan verwacht mocht worden voor een club met play-off-een-ambities. Simen Juklerod kreeg meteen zijn (Belgische) vuurdoop in het Stade du Pays de Charleroi. Het leek wel of de Noorse linkerverdediger in tegenstelling tot diens collega-debutanten Daniël Opare en Jonathan Bolingi, die in een niet zo ver verleden ook nog rood-witte kleuren hadden verdedigd, danig onder de indruk was van de gebeurtenissen.

Zijn rechtstreekse opponent Cristian Benavente mag zich bovendien een van de koninginnestukken op het schaakbord van Felice Mazzu noemen. Verrassend genoeg hield de tegenstander flitsende namen als Perbet en Rezaei lange tijd opgesloten in de dug-out. Antwerpcoach Laszlo Bölöni kon om uiteenlopende redenen nog geen beroep doen op Didier Lamkel Ze, Dylan Batubinsika en Aurélio Ulineia Buta en had ook een plekje naast het terrein gereserveerd voor o.a. Ivo Dos Santos Rodrigues en Jelle Van Damme. De jacht op de eerste driepunter van het seizoen werd om precies zes uur op gang gefloten door de immer goedgeïnspireerde Lawrence Visser.

Eens de rook uit het stadion verdreven, had de thuisploeg de aftrap. Sporting greep meteen met grote gretigheid naar de bal. De bal kwam van achteruit en Sinan Bolat moest al onmiddellijk aan het werk. Ook William Owusu Acheampong ging mee in de spirit en het duel. Hij kreeg onmiddellijk een stevige bolwassing van scheidsrechter LAWrence Visser, what's in a name? Martos verstuurde zijn flankvoorzet binnen bereik van de klemhanden van de Antwerpdoelman. Hervatten deed R.A.F.C. voorlopig met een stevige uittrap van haar goalie. Jonathan Bolingi kon zich tijdelijk niet laten gelden in confrontatie met de hoogopgeschoten lokale afweer. Hoe degelijk ook de zwart-witte vrijschoppen 'uitgelokt', ze leverden slechts minimale dreiging op. Ook op de eerste corner in de tiende minuut kon de thuisploeg niet cashen. RSC had nog niet de inspiratie gevonden om R.A.F.C. echt te bedreigen.

De bal kwam na een poging van Baby in het zijnet via de rechterflank terug binnen en de Karolo's stonden geheel onverwacht op achterstand. Net het kwartier voorbij. Debutant Daniël Opare voerde inderdaad een nummertje op. Geoffry Hairemans pakte vanop afstand over, maar belandde op de vuisten van doelman Parfait Mandanda. Sambou Yatabaré was ter plekke en trof tot plezier van de achterban voor het eerst sedert eind december keihard raak. RSC moest even bekomen. Toch moest eerst Sinan Bolat de handen gebruiken om vervolgens (20') de bal tegen zijn dwarsligger te zien stuiteren, het schot van Hendrickx. Halverwege de eerste periode ging de wedstrijd bijna helemaal op slot. Dino Arslanagic stuurde het hoofd van Jonathan Bolingi aan. Bal binnen bereik van Geoffry Hairemans. De nieuwe nummer tien stuurde de opgelegde kans naast het doel van Mandanda.

Ook centrale verdediger Willems kon zijn schot niet kaderen. Een noodkreetje of kritiek vanuit het zwart-witte sfeervak achter Mandanda. Het liep niet echt lekker voor de thuisploeg in de buurt van de bezoekende zestien en daar behoefde Laszlo Bölöni geen overdreven aantal verdedigers voor. Toch was het even nagelbijten voor de sportieve patron als Daniël Opare neerging na een kopduel. De rood-witte medische staf deed het nodige en de debutant kon (schoorvoetend) verder. Na een stevige poging de opmars van Baby te stuiten, ging Faris Haroun als eerste in het scheidsrechterlijk opschrijfboekje. Nog tijdens de eerste periode volgde ook Geoffry Hairemans dat (slechte) voorbeeld. Na combinatie met vleugelverdediger Juklerod, knalde diens overbuur Opare lijnrecht over het doel van Mandanda.

R.A.F.C. mocht in de dying seconds van drie minuten extra speeltijd nog een keertje met Geoffry Hairemans naar het hoekje. Het rustsignaal volgde weldra.

Was het grote gevaar van de Sportingers tijdens een hele eerste helft uitgebleven, dan maar gerekend op een 'misstap' bij de tegenstander. Pech voor de RSC als Sinan Bolat een doelpoging van Dino Arslanagic zomaar met het hoofd kan keren om zo de own-goal te voorkomen. De navolgende corner werd ook door Hendrickx niet ten volle benut, al had de Antwerpdoelman wel een nabeurt nodig. Ook alarm aan de overkant. Mandanda verstrikte zich in de bal en Sambou Yatabaré opende simpel op Jonathan Bolingi, eindelijk bevrijd van de track in de benen. William Acheampong stond on spot om door te sturen waarna Geoffry Hairemans zijn afwerking net te breed uitmat. Het leverde de bezoekers wel een scherp aangesneden hoekschop op. Matheus Borges Domingues richtte zijn kopslag te hoog. Geen (tactische) ingrepen na de kampwissel.

Net voor het uur verschenen gevaarlijke heerschappen op het roestige gras van Mambour. Goaltjesdief Perbet, maar vooral Rezaei moesten de Zebra's verse inspiratie bezorgen. Ook bij R.A.F.C. leek de wissel nakende, met schoon volk dat zich aan de zijlijn warmliep. Niet zo Jelle Van Damme, die waterdrager was voor vrijschopspecialist Geoffry Hairemans. RSC liet zich gaandeweg betrappen op slordigheidjes in de opbouw en kon verse kracht Perbet nauwelijks tot niet bedienen. Op het uur kreeg invaller Rezaei weliswaar de handen op elkaar, Sinan Bolat kloppen lukte evenwel niet. Diepgestuurd door Ilaimaharitra, was Sinan Bolat ook sneller op de bal dan Baby. Yehor Nazaryna dropte op zijn beurt een aardige free-kick in de zwart-witte zestien. Jonathan Bolingi kopte rakelings over. Ook William Owusu Acheampong was niet vies om een verdedigende taak op te nemen.

Zijn inzet leverde RSC een nieuwe hoekschop op. Laatste inbreng bij RSC. Bij de Great Old bewoog er bitter weinig naast de lijn, al interpelleerde Antwerphoofdcoach vierde assistent Smet mogelijks naar de wisseloplossingen. Over de gele kaart die de wedstrijdleider uit de bovenzak viste, was er geen discussie. William Owusu Acheampong werd te bruusk en te brutaal door Willems bejegend. Gevaar voor uitbraak evenwel geweken. Daniël Opare probeerde zijn kunststukje van tegen PAOK te herhalen, maar richtte helaas te hoog. Ook Rezaei richtte te hoog. RSC sleepte er in de slotminuten nog twee hoekschoppen uit, maar werd pas in de extratijd nog slechts een keer echt gevaarlijk. De kopbal van centrale verdediger Dessoleil viel pardoes in de grijpklauwen van Sinan Bolat. Was de keuze voor 'man van de match' gemaakt?

Het loopvermogen en de duelkracht van de Great Old beslisten over de partij. Drie gouden punten en een heel blij gevoel gingen mee de (supporters)bussen op, richting Deurne-Noord.


(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 29/07/2018)
 
 
 
Fotoreportage
R. Antwerp F.C.
1 Sinan Bolat
4 Daniel Opare
15 Dino Arslanagic
2 Matheus Borges Domingues
6 Simen Juklerød
29 Yehor Nazaryna
38 Faris Haroun (K) - 34'
60 Sambou Yatabaré - 16'
10 Geoffry Hairemans - 41'
19 William Owusu Acheampong
9 Jonathan Bolingi
 
Sp. du Pays de Charleroi
35 Parfait Mandanda
8 Javier Martos (K)
24 Dorian Desoleil
17 Stergos Martos
23 Steven Willems - 75'
22 Gaetan Hendrickx
26 Marco Ilaimaharitra
88 Ali Ghlolizadeh
14 Cristian Benavente
99 Chris Bedia
18 Amara Baby
 
57' 22 Gaetan Hendrickx (uit)/
9 Kaveh Rezaei (in)
57' 99 Chris Bedia (uit)/
10 Jérémy Perbet (in)
73' 14 Cristian Benavente (uit)/
29 Romain Grange (in)