R. Antwerp F.C.

1 - 1

Zon. 19/08/2018 14:30 u.

Club Brugge K.V.

 
 
 
 
Plaats: Bosuilstadion

Toeschouwers: 12.894
 
Scheidsrechter: Jonathan Lardot

Lijnrechters: Laurent Conotte - Florian Lemaire

Vierde official: Lothar D'Hondt
 
Start bevestigd, Royal Antwerp FC houdt landskampioen in bedwang
Eigen bericht - Gevraagd naar zijn mening over de wedstrijd, was Laszlo Bölöni allerminst tevreden met het vertoonde spektakel. Geen van beide clubs was er in geslaagd om offensief zijn wil op te leggen aan de tegenstander. Bezoekend coach Leko was vooral ontgoocheld over het puntenverlies en had moeite met het geďncasseerde doelpunt. Was de amusementswaarde, naar de conclusie van de Antwerpcoach, dus niet echt hoog, de spanning was te voelen in de bijna uitverkochte Bosuil. Verbaal werd er stevig in de clinch gegaan en het niet verbazend dat de Antwerpfans hier ruimschoots de tegenstander wisten te overtroeven. Enkel kortstondig na de Brugse openingstreffer kon het blauw-zwarte vak zich manifesteren. Het dak ging er echt af na de gelijkmaker van aanvoerder Faris Haroun.

Hij scoorde daarmee het derde doelpunt van het lopende seizoen, zijn vierde competitietreffer sedert hij in de vroege winter van 2017 in Deurne-Noord neerstreek. Royal Antwerp FC draait hierdoor flink mee in de top van de rangschikking en heeft met acht op twaalf de start van deze campagne niet gemist. Ook qua toeschouwersaantallen blijft de oudste club van 't stad en 't land flink scoren.

De zenuwen stonden strak gespannen onder de beide supportersclans, de lokale ordediensten, de technische staf en de spelersgroepen van beide clubs en en waarom ook niet onder de lokale ordediensten. Een fan van de blauw-zwarte club kondigde via de sociale media zowaar voetballes aan op de Bosuil. De Antwerpfans waren niet zo stout in hun voorspellingen, al hoopten velen op een herhaling van de vertoning van januari laatstleden, maar dan zonder de buitenspelgelijkmaker van de bezoekers. De rood-witte technische staf voegde een portie ervaring en power toe en had (verrassend genoeg) dus gekozen voor Jelle Van Damme als extra verdedigende buffer om zodoende flankspelers Simen Juklerod en Daniël Opare mee op avontuur te kunnen sturen. Sterke Jelle gaf thuis, maar dat moest nog blijken nadat Heylen Vastgoed de aftrap inleverde bij de bezoekende spits.

Club veroverde al meteen een eerste (ongevaarlijke) hoekschop en zo zouden er nog wel enkele volgen. Scheidsrechter Lardot maakte meteen zijn intenties duidelijk. Eerste duel (van William Owusu Acheampong) werd ongenadig in het voordeel van de bezoekers afgefloten. Zo zouden er ook nog heel wat twijfelgevallen volgen. Eerste doelpoging van de Great Old volgde op de eerste corner met Jelle Van Damme die aan de tweede paal over het doel van Letica kopte. Club was verwittigd, maar de driemansdefensie hield toch behoorlijk stand. Bediende zich daarbij gedurfd van de buitenspelval. Jelle Van Damme kreeg net voor het kwartier een theatrale uitbrander te verwerken. Jonathan Bolingi mocht helaas niet op veel bescherming van de wedstrijdleiding rekenen. De verzorging van Sambou Yatabaré gaf aanleiding voor een (ingekorte) drankpauze en ook de marathonloper kon vervolgen.

Net voor het half uur veroverden de bezoekers hun tweede hoekschop via Jelle Van Damme. De rijzige verdediger oogstte applaus van de achterban. Een vrijschop van Geoffry Hairemans werd aan de tweede paal een klemvast plukbal van Letica. Sinan Bolat stond voor het eerst te pronken in een spiksplinternieuwe groene outfit, maar bleef desondanks heel lang buiten beeld. Pas in de zesendertigste minuut haalde Groeneveld voor het eerst min of meer gevaarlijk uit richting Antwerpdoel. Het leverde ze wel een hoekschop op, maar meer ook niet. Daniël Opare liep tegen geel aan, Jonathan Bolingi in de buitenspelval na een combinatie tussen Geoffry Hairemans en Jelle Van Damme in de voorbereiding. Faris Haroun en Sambou Yatabaré werden net na het rustsignaal nog de micro van Pxmus Elf onder de neus gestoken.

Ongewijzigd herbegonnen, stak de Ploeg van 't Stad een alleraardigste combinatie in elkaar met Dino Arslanagic en Jelle Van Damme. Het been van Geoffry Hairemans was net niet lang genoeg om de bal in doel te werken. Jelle Van Damme vervolgens in het opschrijfboekje van Lardot na een ingebeelde overtreding van Faris Haroun. Matheus Borges kopte de vrijschop van Geoffry Hairemans naast na een bestrafte fout op Jonathan Bolingi. De Antwerpspits probeerde het van ver van Brugs balverlies, maar zijn schot belandde ver buiten het kader. Geheel onverwacht kreeg het Brugse sfeervak plots een wake-up call. Dennis stuurde centraal door het hart van de rood-witte verdediging Openda aan die Vormer aan de tweede paal vond. De Bruggeling kreeg meteen dé vrijheid om Sinan Bolat voor het eerst dit seizoen van zijn clean sheet te verlossen.

Het team kreeg meteen het team een serieuze slag achter de oren te incasseren. Club probeerde meteen de voorsprong te verdubbelen. Het schot van Groeneveld klom de wolkenhemel tegemoet. Ook Openda deed 'm dat even later na. Tussendoor mocht Geoffry Hairemans nog een keertje naar het rechterhoekje, maar het leverde (nog) niet op. Na een rondje wisselen beiderzijds ontdekte Didier Lamkel Ze de daadkracht van Vanaken, maar die kwam er zelfs zonder verwittiging vanaf. De vrijschop van Dino Arslanagic belandde na enige omzwervingen via een sliding van invaller Cools aan het hoekschopvlagje. Dino Arslanagic kopte vol op doelman Letica die prompt het voorwerp uit de handen liet glippen. Faris Haroun was ter plekke om de Brugse doelman te fusilleren. Al kregen ze daarvoor ruim vijf (!) minuten extra-speeltijd, het ontbrak Club simpelweg aan de finesse om rood-witte organisatie nog een tweede keer in gebreke te stellen.

Geen van beide coaches was echt tevreden met het resultaat, al werd het verdiende puntje door de rood-witte aanhang stevig gevierd.
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 19/08/2018)
 
 
 
Fotoreportage
R. Antwerp F.C.
1 Sinan Bolat
4 Daniel Opare - 40'
15 Dino Arslanagic
2 Matheus Borges Domingues
37 Jelle Van Damme - 50'
9 Jonathan Bolingi
60 Sambou Yatabaré
38 Faris Haroun (K) - 83'
10 Geoffry Hairemans
6 Simen Juklerřd
19 William Owusu Acheampong
 
75' 60 Sambou Yatabaré (uit)/
20 Didier Lamkel Ze (in)
80' 37 Jelle Van Damme (uit)/
8 Ivo Rodrigues (in) - 90'
Club Brugge K.V.
1 Karlo Letica
5 Benoit Poulain
15 Matej Mitrovic
24 Stefano Denswil
42 Emmanuel Dennis
25 Ruud Vormer (K) - 65'
20 Hans Vanaken
26 Mats Rits
47 Arnout Groeneveld
80 Lois Openda
16 Siebe Schrijvers
 
80' 80 Lois Openda (uit)/
21 Dion Cools (in)
82' 16 Siebe Schrijvers (uit)/
4 Luan Peres Petroni (in)
90' 42 Emmanuel Dennis (uit)/
35 Igor Decarli Saulo (in)