R. Antwerp F.C.

5 - 1

Zon. 16/09/2018 18:00 u.

S.V. Zulte Waregem

 
 
 
 
Plaats: Bosuilstadion

Toeschouwers: 12.799
 
Scheidsrechter: Alexandre Boucaut

Lijnrechters: Kristof Meers - Quentin Blaise

Vierde official: Bart Vertenten
 
Stats spreken voor zichzelf

Eigen bericht - "Never change a winning team," is een in de sport vaak gebezigde oneliner als alles naar behoren gaat. Met zoveel jong en meer ervaren geweld dat tijdens de zomermercato alsnog werd binnen gehengeld, was het desondanks moeilijke knopen doorhakken voor de rood-witte technische staf om uiteindelijk uit te komen bij drie wisseloplossingen. Zo kregen Daniël Opare en publiekslieveling Geoffry Hairemans een zitje in de dug-out. Dat hadden de fans in Deurne-Noord misschien niet helemaal zien komen... Lior Refaelov mag dan pas onlangs tot het gild van de Antwerpspelers zijn toegetreden, hem werd onmiddellijk het dirigeerstokje in handen gegeven. Aurélio Ulineia Buta was op z'n tweeëntwintigste al een vaste waarde de vorige campagne en schoof na maandenlang blessureleed en intensieve revalidatie nu opnieuw de startersrij in. Ivo Dos Santos Rodrigues mocht voor een offensief extraatje zorgen en dus moesten nieuwelingen Amara Baby en Dieumerci Mbokani net als Dylan Batubinsika hun geduld verbijten naast de zijlijn. Bij SV Zulte Waregem koos coach Dury voor een bijna complete make-over na de verloren competitiewedstrijd van eind augustus. Dringende puntenwinst gewenst bij de fusieclub, zeker na de onverwachte zege van rode lantaarn Royal Excel Mouscron.

De bezoekende defensie greep al snel naar een interessante, maar gevaarlijke tactiek. Lior Refaelov en Jonathan Bolingi tijdelijk buitenspel gezet. Dat verhinderde het rood-witte nummer negen al zeker niet om Aurélio (Ulineia) Buta af te zetten in de zestien. Doelman Bossut moest onmiddellijk op zoek in de korte hoek. Even nog bleef hij overeind. In een duel met De Fauw, werd Ivo Dos Santos Rodrigues door de gele gehaald. Een strenge straf, zo oordeelde het Bosuilpubliek dat bij elke baltoets van de bezoekende aanvoerder zijn afkeuring liet blijken. Storende geluiden bij Proximus 11? Niet zo als Ilor Refaelov in samenspel met o.a. Ivo Dos Santos Rodrigues de touwen laat trillen. Bij een volgende doorbraak verlengde Jonathan Bolingi nogal onorthodox de vrijschop ter rechterzijde van Ivo Dos Santos Rodrigues. Bal voor de rechter van centrale verdediger Dino Arslanagic. Met een simpele schuiver over het stoere Bosuilgras was doelman Bossut een tweede keer geklopt, amper negen minuten ver. SVZW mocht dan de wederopstanding verhopen, het onderging de wet van de sterkste. Op het kwartier moesten de bezoekers bovendien met z'n tienen verder. Marcq kwam met zijn tackle uit op de onderbenen van Jonathan Bolingi. De Antwerpspits moest minutenlang bijgewerkt worden, maar kon na de uitsluiting van de dader toch nog verder.

Indicatieve tabel of niet, de bezoekende afweer liep er voorheen al op slappe benen bij, SVZW leek nu helemaal de ontreddering nabij. Sinan Bolat speelde net als de toeschouwers zijn rol opperbest. Toekijken en heel af en toe de bal omklemmen. Zo ook halverwege de eerste periode als de vrijschop van Faik pardoes in zijn handen viel. Aan de overzijde haalde aanvoerder De Fauw clubtopschutter William Owusu Acheampong neer in de zestien. De spits zette zichzelf achter de bal. Met een heerlijke streep in de linkerbenedenhoek zorgde hij dan al voor een onoverkomelijke voorsprong. "Even droomde ik nog van een terugkeer na het (kopbal)doelpunt van De Fauw", maar dat was pas na de kampwissel. Het had er allemaal nog zoveel erger kunnen uitzien voor SVZW. Twee keer tereke werd Aurélio Ulineia Buta vrijgespeeld in de zestien, twee keer op rij kwam zijn schot te breed uitgemeten. Beste mogelijkheid viel Jonathan Bolingi nog te beurt. Hij richtte in de slotseconden van de eerste helft in de vlucht links naast doel. SVZW had er enkel nog een stevige kopslag van centrale verdediger Johan Bjordal tegenover.

Dubbele wissel bij SVZW. Rood-wit liet even op zich wachten. Jelle Van Damme kwam gewapend met een drinkbus op het terrein. De sproei-installatie had nochtans naar behoren gefunctioneerd. Verse kracht Sylla liet zich meteen opmerken door met veel gevoel voor drama neer te gaan. Ook diens maatje deed dat trucje in een duel met Aurélio Ulineia Buta nog een keertje over. Boucaut stond erbij en keek ernaar. William Owusu Acheampong was de eerste om ook een offensieve daad te presteren: zijn schot ging onder druk van een toesnellende Bossut voorlangs. Een vrijschop van Faik werd afgeweerd in hoekschop die weldra gevolgd zou worden door een keiharde kopslag en dito doelpunt van De Fauw. Royal Antwerp FC was een minuutje of zo van slag; al stuurden Simen Juklerod en Faris Haroun de gebeurtenissen zonder uitstel de andere kant op. SVZW kwam dat eerste kwartier na de kampwissel zonder kleerscheuren door, al had het alle geluk als een geplaatste pegel uit stand van Lior Refaelov vol op de dwarsstaander spatte. De missing link. Ivo Dos Santos Rodrigues draaide de bezoekende verdediging tureluurs alvorens William Owusu Acheampong de zestien in te sturen om middels een inleggertje (wat heet) het gemakkelijkste doelpunt uit zijn carrière te scoren, ook al kreeg bankzitter Dieumerci Mbokani van de wedstrijdleiding de goal achter zijn naam!

SVZW probeerde nog een keer iets terug te doen: diepe bal van achteruit richting Sylla, Sinan Bolat doorzag het manoeuvre, kwam ver uitgelopen en ontzette netjes met een hoofdknik. Misschien wel de gevaarlijkste actie van de bezoekers volgde. Voorzet van De Fauw en spits Harbaoui knikte over het rood-witte doel. Jonathan Bolingi kreeg vervolgens zijn (eerste) applausvervanging, al gold het applaus uiteraard ook de eerste (blijde) intrede van Dieumerci Mbokani. De nieuwe spits kon bijna meteen mee juichen met Dino Arslanagic. Zijn uithaal op hoekschop van Ivo Dos Santos Rodrigues was nauwelijks te hoog gericht. Even later was het ook aan Amara Baby om zich voor het eerst in rood-wit shirt in een officiële wedstrijd aan de achterban te presenteren. Geoffry Hairemans kreeg nog een reeks van drie hoekschoppen op rij te trappen, al was het uiteindelijk Faris Haroun die de eindstand op het bord schilderde. Spitsen Dieumerci Mbokani en William Owusu Acheampong bereidden voor, de aanvoerder knalde aan de tweede paal keihard binnen. Vreugde op de Bosuil. Aan de Gaverbeek start de werkweek met diepe rimpels op het voorhoofd richting West-Vlaamse derby...

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 16/09/2018)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
1 Sinan Bolat
30 Aurélio Buta
15 Dino Arslanagic - 10'
37 Jelle Van Damme
6 Simen Juklerød
8 Ivo Rodrigues - 5'
38 Faris Haroun (K) - 90'
60 Sambou Yatabaré
11 Lior Refaelov - 7' - 33'
9 Jonathan Bolingi
19 William Owusu Acheampong - 27' (P) - 62'
 
68' 9 Jonathan Bolingi (uit)/
70 Dieumerci Mbokani (in)
76' 8 Ivo Rodrigues (uit)/
14 Amara Baby (in)
82' 11 Lior Refaelov (uit)/
10 Geoffry Hairemans (in)
S.V. Zulte Waregem
1 Sammy Bossut
2 Davy De Fauw (K) - 53'
24 Johan Bjordal
3 Marvin Baudry
14 Sandy Walsh
20 Hendrik Bjordal
5 Damien Marcq - 14'
8 Hicham Faik
12 Chris Bedia
10 Theo Bogonda
9 Hamdi Harbaoui
 
46' 12 Chris Bedia (uit)/
19 Mamadou Sylla (in)
46' 20 Hendrik Bjordal (uit)/
22 Florian Tardieu (in)
81' 8 Hicham Faik (uit)/
11 Nill De Pauw (in)