Cercle Brugge K.S.V.

0 - 3

Zon. 09/12/2018 14:30 u.

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: Jan Breydelstadion

Toeschouwers: 6.171
 
Scheidsrechter: Lawrence Visser

Lijnrechters: Karel De Rocker - Jo De Weirdt

Vierde official: Bram Van Driessche
 
Driepunter reisde mee richting Deurne-Noord

Eigen bericht - Beide coaches waren verplicht tot verscheidene wissels in hun elftal. Niet alleen werd door beide tegenstanders de vorige speeldag met exact dezelfde cijfers verloren, er werden ook nogal wat blessures opgetekend. Bij Cercle Brugge zorgen in de defensieve sector. Bij Royal Antwerp FC kregen Omar Govea Garcia en Dino Arslanagic een realtief zwaar verdict te horen. Zij blijven mogelijk onbeschikbaar tot aan de winterstop. Zo liep de blessureboeg op de Bosuil dus aardig vol. Daarenboven werd Jonathan Bolingi volgeboekt en dus was er ook voor hem enkel de rol van toeschouwer toegemeten in het Jan Breydelstadion. Bij Cercle maakten enkele oud-Antwerpspelers zich op voor de confrontatie met hun ex-club. Niet zo Benjamin Lambot. Hij kondigde al vroeg via de sociale media zijn forfait voor deze achttiende speeldag aan. Royal Antwerp FC wist deze zondagmiddag na het puntenverlies van opponenten aan kop van de rangschikking wat er op het spel stond, de tweede plaats opnieuw binnen bereik. Striemende regen in Deurne-Noord omgeving, in Brugge verwelkomde een waterig zonnetje de rood-witte armada en wees maar zeker de twaalfde man zou zich laten horen in het Jan Breydelstadion.

Twee heren van stand aan de aftrap, samen goed voor bijna 300 wedstrijden in de outfit van de Vereniging, jammer dat de stadionomroeper niet ook even het indrukwekkende parcours van Yves Feys (150) en ex-aanvoerder Tony Sergeant (166) bij de Great Old in rekening bracht. De beide heren lieten de bal aan de bezoekers in rood-witte uitrusting. Royal Antwerp FC deed er onmiddellijk al heel wat bekoorlijks mee. Een klasbak als Ivo Dos Santos Rodrigues had met de flankvoorzet van Aurélio Ulineia Buta meer moeten doen dan de bal onbesuisd over het doel van Nardi te jagen. Eerste hoekschop van de partij was weliswaar voor de Vereniging. Mercier richtte nauwelijks meer dan een rimpeling in het rood-witte strafschopgebied aan. De Cercle-doelman zag even later William Owusu Acheampong, nog steeds in dienst van de Ploeg van 't Stad en topschutter van de lopende campagne, op aangeven van Ivo Dos Santos Rodrigues zijn strafschopgebied binnenstormen. De actie eindigde met goedvinden van... de VAR (!) op de stip. Het kostte Lior Refaelov weinig moeite de bal tegenvoets in de rechterbenedenhoek te prikken.

Cercle had er even niet van terug, al volgde vlug een kleine reeks hoekschoppen. Mercier vond én Jelle Van Damme én vervolgens ook nog Dieumerci Mbokani op zijn weg. De jongste Hazard probeerde de rechterflank lam te lopen, al waren het wel vooral ex-Antwerpspeler Isaac Koné en zijn defensieve ploeggenoten die hun kleuren voor verder onheil moesten behoeden. Zo rondde William Owusu Acheampong bijna doelrijp de actie van Lior Refaelov af. Isaac Koné probeerde het vanop enige afstand, maar kwam hoog boven dwarsligger Sinan Bolat uit. Palun kleurde in het duel met William Owusu Acheampong terecht geel, het begin van een schabouwelijke reeks van acht gele kaarten. Diep in de partij moest ook heroptredende Sambou Yatabaré eraan geloven, al kwam hij enkel in steun van de stevig aangetrapte Aurélio Ulineia Buta. Gakpé ging gretig door de knieën, maar werd daarvoor niet gepast gestraft. Sinan Bolat bracht de bal opnieuw in het spel en dan ging het met enige hapering richting Nardi. Aurélio Ulineia Buta stoomde door op de rechterflank, zond millimeterprecies voor doel, waar comeback-kid Acheampong tussen een bos aan benen voor het gemakkelijkste doelpunt van het seizoen tekende.

De wedstrijd leek daarmee op slot, al probeerde Mercier op rechtstreekse vrijschop nog wat terug te doen. Sinan Bolat had het laatste woord.

Nog geen vervangingen bij de kampwissel, al zouden de (tactische) ingrepen beiderzijds na het uur in volle hevigheid losbarsten. De tussenstand was inmiddels nog opgelopen. Cercle dwong opnieuw enkele vroege hoekschoppen af, maar het waren wel de bezoekers die de score in beweging trapten. Dieumerci Mbokani pikte het lokale balverlies op, stuurde Lior Refaelov aan en de "Bruggeling" tekende prompt voor zijn tweede van de middag met een halfzachte overhoekse bal. Cercle trok even de buitenspelval open en ving achtereenvolgens William Owusu Acheampong en even later ook Dieumerci Mbokani. Mercier spurtte over de lengte-as richting Sinan Bolat. Het schot van Cardona was te breed uitgemeten. Hij zou even later ook de Antwerpdoelman nog een keertje op zijn weg vinden. Ontspon zich een gezellig onderonsje tussen pers en lokale coach Guyot over de fysieke toestand van de spits, maar tot scoren kwam de thuisploeg niet. Een enkele keer nog na het uur leek Sinan Bolat de val nabij. De Antwerpdoelman reageerde bliksemsnel op een kopslag van Koné, Jelle Van Damme wierp zich als een volleerde speer voor de rebound van de ex-Antwerpspeler.

Het schot van Dieumerci Mbokani miste net dat tikkeltje precisie om doeltreffend te zijn. Didier Lamkel Ze lijkt stilaan op weg naar de titel supersub, maar de grootste verrassing van de middag was de inbreng van Gaël Kakudji ter vervanging van Aurélio Ulineia Buta. De jonge (centrale) verdediger, deze zomer overgekomen van FC Seraing, sprokkelde zo zijn eerste speelminuten in rood-witte uitrusting. Cercle kreeg nog bijna vijf minuten toe, maar slaagde er ondanks tomeloze inzet, niet in de netten te laten trillen. Moeilijk in te schatten of de twee heren van stand ontgoocheling te verbijten hadden of mee vierden met de stevige overwinning van Royal Antwerp FC. De rood-witte fans hadden geen moment getwijfeld: ondanks de aanwezigheid van een oervervelend mechanisch (!) brandalarm hadden zij het volume van de middag op Jan Breydel bepaald. Hoorden we daar niet ook een grote verzuchting richting Europa? Ondervraagd naar zijn ambities, dribbelde coach Laszlo Bölöni gewiekst langs de hete brij...

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 09/12/2018)
 
 
 
Fotoreportage
R. Antwerp F.C.
1 Sinan Bolat (K)
30 Aurélio Buta - 69'
2 Matheus Borges Domingues
37 Jelle Van Damme
6 Simen Juklerřd
8 Ivo Rodrigues
21 Dylan Batubinsika - 36'
29 Yehor Nazaryna - 33'
11 Lior Refaelov - 12' (P) - 52'
19 William Owusu Acheampong - 40'
70 Dieumerci Mbokani
 
59' 29 Yehor Nazaryna (uit)/
60 Sambou Yatabaré (in) - 67'
77' 11 Lior Refaelov (uit)/
20 Didier Lamkel Ze (in)
85' 30 Aurélio Buta (uit)/
47 Gaël Kakudji (in)
Cercle Brugge K.S.V.
1 Paul Nardi - 10'
8 Lloyd Palun - 29'
21 Arnaud Lusamba
24 Naomichi Ueda
17 Yoann Etienne - 54'
10 Xavier Mercier
6 Serge Gakpe
5 Isaac Kone
13 Kylian Hazard
27 Adrien Bongiovanni - 67'
14 Irvin Cardona
 
65' 6 Serge Gakpe (uit)/
29 Vitinho (in)
65' 8 Lloyd Palun (uit)/
16 Miguel Van Damme (in)
80' 27 Adrien Bongiovanni (uit)/
12 Dylan De Belder (in)