R. Antwerp F.C.

0 - 2

Zat. 15/12/2018 20:30 u.

KV RS Waasl.-SK Bev.

 
 
 
 
Plaats: Bosuilstadion

Toeschouwers: 11.698
 
Scheidsrechter: Nathan Verboomen

Lijnrechters: Matthias Hillaert - Ruben Wyns

Vierde official: Alexandre Boucaut
 
Adnan Custovic sorteert effect

Het is inmiddels een maand geleden dat Adnan Custovic bij Waasland-Beveren het stokje
overnam van Yannick Ferrera. Voetballend valt het nog altijd niet mee, maar op de ranglijst is er nu al sprake van succes. En dat zonder scorende aanvalsleiders. Het Custovic-effect was nog niet direct merkbaar in zijn eerste twee wedstrijden tegen KAS Eupen en Royal Excel Moucron. Tegen JPL zwaargewichten Club Brugge KV en R Antwerp FC werd zowaar de maximale puntenoogst binnengehaald. Bij de Great Old werden de wonden gelikt na de vierde nederlaag van het seizoen en het stroperige spel. Mindere fases ondanks 70% balbezit werden door coach en spelers aan de kaak gesteld. Vergeet niet dat de resultaten dit seizoen buiten verwachting zijn, de resultaten vallen na een thuisnederlaag steeds vaker de goede kant op en de oudste van 't land staat toch maar mooi tweede in de ranking. Het blijft dus vooralsnog bij voorzichtig gemopper in verband met het ontbreken van de finale pass en het gebrek aan offensieve efficiëntie.

De Match van de Havengemeenschap tussen nummer twee en de voorlaatste uit de JPL had geen problemen mogen opleveren. Kapitein Faris Haroun kwam immers de rangen versterken en met Didier Lamkel Ze kreeg het offensieve middenveld nog een boost. Yehor Nazaryna en Matheus Borges Domingues kregen een plaats op de bank toegewezen. Blitzstart voor de thuisploeg met enkele corners en een afstandsschot van Didier Lamkel Ze als belangrijkste wapenfeiten. De ex-aanvaller van Niort claimde na 10 minuten een strafschop, maar werd na beraadslaging met de VAR door referee Nathan Verboomen teruggewezen naar een plek buiten de zestien voor een vrije trap. Lior Refaelov schilderde de bal op de kruin van Jelle Van Damme. De robuuste verdediger kon de kopstoot niet kaderen. Veel balbezit en ongelooflijk veel voorzetten van beide flankspelers Aurélio Ulineia Buta en Simen Juklerĝd leidden echter niet naar het openen van de score. De beste fase van de Reds kwam er in het laatste kwartier voor rusten.

William Owusu Acheampong, Faris Haroun en Lior Refaelov misten de opgelegde kansen. De Waaslanders zetten alles op een solide organisatie en dreigden enkel met een deviatie van Forte. Sinan Bolat was op de afspraak. Brilscore aan de rust, maar met het enorme verschil in kwaliteit kon een (thuis)doelpunt slechts een kwestie van tijd zijn.

De talrijke supporters, die vanop Tribune Twee voor een geweldige sfeer zorgden en een dito tifo hadden ontrold voor aanvang, zagen hun helden drie minuten later uit de kleedkamers komen dan de bezoekers. De rood-witte troepen waren nog niet voldoende alert of de bal werd na een voorzet van Schrijvers nog in de eerste zone door Forte gerateerd, maar in de tweede zone door uitblinker Verstraete zonder problemen binnengetikt worden. Een omsingeling van de kooi van Roef was het logische gevolg, maar elke voorzet en schot vond een bereidwillige Waalander op zijn weg. De beste kans kwam er via rots in de branding Jelle Van Damme. De centrale verdediger kopte een hoekschop echter op de paal. In de rebound was er de boomlange Vukotic om onheil voor de Waaslanders te voorkomen. Te veel onzuiverheden, te veel oeverloos gepingel en invallers die geen meerwaarde boden, lagen aan de basis van de derde thuisnederlaag van het seizoen. Kansen waren er nog geweest voor William Owusu Acheampong en Lior Refaelov;

Het was invaller Vellios die aan de overzijde de score uitdiepte na een counter. De Griek wist Sinan Bolat in twee tijden het nakijken te geven. Gelukkig is er volgende week dé uitwedstrijd in het Jan Breydelstadion tegen Club Brugge KV. Dan kan stamnummer 1 zijn uitreputatie andermaal onderstrepen met een goed resultaat.

(Frank Nicola - 15/12/2018)
 
 
 
Fotoreportage
R. Antwerp F.C.
1 Sinan Bolat
30 Aurélio Buta - 61'
21 Dylan Batubinsika
37 Jelle Van Damme
6 Simen Juklerĝd
8 Ivo Rodrigues
38 Faris Haroun (K) - 75'
20 Didier Lamkel Ze - 4'
11 Lior Refaelov
19 William Owusu Acheampong - 53'
70 Dieumerci Mbokani
 
59' 8 Ivo Rodrigues (uit)/
9 Jonathan Bolingi (in)
84' 30 Aurélio Buta (uit)/
4 Daniel Opare (in)
89' 19 William Owusu Acheampong (uit)/
7 Reda Jaadi (in)
KV RS Waasl.-SK Bev.
1 Davy Roef
23 Maximiliano Caufriez
4 Valtteri Moren
26 Aleksandar Vukotic
7 Aleksandar Boljevic - 63'
8 Djihad Bizimana
13 Louis Verstraete - 23' - 47'
3 Milan Massop (K)
5 Karlo Lulic
9 Francesco Forte - 15'
52 Jur Schryvers
 
75' 5 Karlo Lulic (uit)/
15 Paul Keita (in) - 90'
88' 9 Francesco Forte (uit)/
39 Apostolos Vellios (in) - 93'