Club Brugge K.V.

3 - 2

Zon. 19/05/2019 18:00 u.

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: Jan Breydelstadion

Toeschouwers: 21.644
 
Scheidsrechter: Nicolas Laforge

Lijnrechters: Karel De Rocker - Ruben Wyns

Vierde official: Wesley Alen
 
Vlaggenman zet Club op weg naar winst
Was de onzekerheid over die derde plaats in de eindrangschikking van Play-Off I niet in de koude kleren gekropen bij technische staf en spelersgroep van de Great Old? Koud was het in ieder geval deze 19e mei in het goed gevulde Jan Breydel. De door schorsing en blessure getroffen rood-witte defensie kreeg bovendien al vlug een koude douche bovenop met de hulp van... Boucaut & co. vanuit de volgwagen. Bijna vier minuten nodig om een denkbeeldige lijn te trekken en dan nog zijn de beelden inderdaad vernietigend voor het hulpje van de wedstrijdleiding! Rechterflank Diatta stuurde vanuit buitenspel centraal Openda aan, die het vertrouwen van zijn coach beloonde met een (ongeldig!) doelpunt.

Een moorddadige raid op het vertrouwen bij de bezoekers? Royal Antwerp FC had toch ruim de tijd nodig om te herstellen, al doorstond de defensie wel de af en toe opflakkerende rushes van de Brugse snelheidsduivels. De voetbalgoden kozen eens te meer de zijde van de reekstweede als een knap gelift schot van Dieumerci Mbokani op de dwarsligger uiteen spatte. De attractieve spits zou later in de partij wel zijn gram halen. Rood-wit kreeg bijna hulp wanneer lokale doelman Horvath een terugtikkertje van een van zijn centrale verdedigers onder de voet liet doorRITSen en nog net op of over de lijn kon ontzetten! De Great Old verdiende de gelijkmaker en die kwam er ook na de kampwissel.

Ingevallen Lior Refaelov stuurde Didier Lamkel Ze ter rechterzijde aan en pal voor doel kon Amara Baby binnenbuffelen. De rood-witte armada pakte Jan Breydel in geluid, de rood-witte elf het beeld over. Moraes deelde een klap uit en kwam goedkoop weg met de gele kaart, die weer als rijpe vruchten op de hoofden van de Antwerpspelers vielen! Dit lijkt een doelbewuste strategie... Amper gelijk of de Ploeg van 't Stad draaide de rollen helemaal om. Amara Baby bediende centraal Dieumerci Mbokani die millimeterprecies en onhoudbaar binnenknalde. Werd de goal in eerste instantie nog afgevlagd, de VAR corrigeerde nu wel de lijnrechter die eerder de situatie met Diatta liet lopen!

Met de tussenstand in Genk had de Great Old de derde plaats binnen bereik. Een lichttoegekende strafschop na vermeend handspel van Daniël Opare en een laat doelpunt van Openda beslisten er helaas anders over. Ontgoocheld over de gemiste kans, maar o zo trots op het parcours van de afgelopen twee jaar: Royal Antwerp FC kan over acht dagen alsnog Europa in mits winst in de kwalificatiewedstrijd in eigen huis tegen de winnaar van de finale van Play-Off II, al zal de technische staf dank zij Laforge & co. alweer rekening moeten houden met geelgeschorste spelers!
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 19/05/2019)
 
 
 
Fotoreportage
R. Antwerp F.C.
1 Sinan Bolat
4 Daniel Opare
21 Dylan Batubinsika
3 Abdoulaye Seck
6 Simen Juklerĝd
20 Didier Lamkel Ze
38 Faris Haroun
60 Sambou Yatabaré - 38'
23 Omar Govea
14 Amara Baby - 54' - 73'
70 Dieumerci Mbokani - 59' - 88'
 
46' 60 Sambou Yatabaré (uit)/
11 Lior Refaelov (in)
82' 4 Daniel Opare (uit)/
8 Ivo Rodrigues (in) - 90'
85' 21 Dylan Batubinsika (uit)/
9 Jonathan Bolingi (in)
Club Brugge K.V.
22 Ethan Horvath
24 Stefano Denswil
18 Marvelous Nakamba
35 Saulo Decarli - 67'
11 Krepin Diatta
20 Hans Vanaken
25 Ruud Vormer (K)
26 Mats Rits
16 Siebe Schrijvers
7 Wesley Moraes Ferreira da Silva - 55'
80 Lois Openda - 4' - 89'
 
57' 7 Wesley Moraes Ferreira da Silva (uit)/
9 Jelle Vossen (in) - 80' (P)
90' 11 Krepin Diatta (uit)/
27 Cyril Ngonge (in)
90' 80 Lois Openda (uit)/
4 Luan Peres Petroni (in)