R. Antwerp F.C.

1 - 0

Woe. 20/01/2021 21:00 u.

Cercle Brugge K.S.V.

 
 
 
 
Plaats: Bosuilstadion

Toeschouwers: ---
 
Scheidsrechter: Alexandre Boucaut

Lijnrechters: Pieter Becquet - Christophe Battiston

Vierde official: Quentin Pirard
 
Noodploeg zorgt voor eerste thuiszege van het nieuwe jaar
De speeldagen volgen zich deze januarimaand in een ongenadig tempo op. De coaches moeten dus selectief omgaan met hun potentieel. Bovenop de langdurig geblesseerden moest de rood-witte technische staf ook nog rekening houden met de blessure van kapitein Faris Haroun en de schorsing van Martin Hongla Yma II. Bovendien was Lior Refaelov heel lang heel onzeker en de Gouden Schoen was uiteindelijk, net als clubtopschutter Dieumerci Mbokani, niet wedstrijdfit. Bovendien kon de technische staf evenmin beroep doen op Jérémy Gelin en Koji Miyoshi Veel tijd om een oplossing te zoeken, laat staan automatismen in het elftal te slijpen was er helaas niet. Nill De Pauw werd op zijn positie bevestigd. Centraal achteraan kwam Dylan Batubinsika inschuiven. Voorts liepen ook Birger Verstraete, Frank Boya, Nana Ampomah en... Didier Lamkel Ze in de startersrij. Te elfder ure was ook Benson Manuel opgeroepen om de selectie te vervolledigen. Cercle Brugge KSV maakte recent een diepe duik in het klassement, verloor het afgelopen weekeinde met het kleinste verschil in eigen huis tegen een herboren R Standard de Liège, maar kon op Hazard na, wel met dezelfde ongeschonden kern richting Bosuil reizen. Alexandre Boucaut meldde zich in Deurne-Noord om de wedstrijd in goede banen te leiden.

De sneeuwzone was Deurne-Noord rakelings gepasseerd afgelopen weekeinde. Toch had de groene rechthoek te lijden gehad en ook het tactische bord van Frank Vercauteren kon nog voor de wedstrijd op de schop. Een halve ploeg inpassen. Juist, maar was dit improvisatie? Neen, de hand van de coach was duidelijk te zien, al was de uitvoering niet bij alle spelers top. Het mangelde Royal Antwerp FC aan automatismen en aan snelheid van uitvoering, zou dadelijk blijken. Aanvoerder Ritchie De Laet moest de aftrap aan bezoeker Cercle Brugge KSV. Zouden de bezoekers zomaar kunnen profiteren? Birger Verstraete deed zijn stinkende best om de e-motor aan te zwengelen, maar vond slechts zeer sporadisch aansluiting in de diepte bij Nana Ampomah en DLZ7. Het bezoekende blok kende er vooralsnog te weinig moeite mee. Cercle mocht bovendien na ruim tien minuten pas de eerste hoekschop van de partij trappen. Even later was het de beurt aan de thuisploeg. Velkovski was de eerste om richting doel te trappen. Het duurde even voor ook de Great Old ook enig gevaar wist te creëren, het tempo laag en de Brugse buitenspelval bijzonder efficiënt. Er werd bovendien een rebound van Pieter Gerkens op de paal nog afgevlagd met nog twee verdedigers op de doellijn, zo leerde ons de herhaling bij Eleven. Rusten met een dubbele blanke score en dat had beide ploegen helaas te weinig moeite gekost.

De aftrap van de tweede periode was merkwaardig. DLZ7 nam een aanloop, nam de Brugse goal onder vuur, maar kwam een paar metertjes buiten het kader uit. De Great Old kwam gedrevener terug uit de kleedkamer. DLZ7 stond zowaar even later al opnieuw aan het kanon met een schot over doel dat alweer afgevangen werd in de vlag. Nill De Pauw zette af rechterflank voor. Pieter Gerkens kopte over het doel van Didillon. De reekslaatste liet uiteraard niet helemaal begaan, deed een verdienstelijke poging om de opbouw van de thuisploeg onder druk te zetten, maar Alireza Safarbeiranvand in moeilijkheden brengen lukte evenwel nauwelijks. Zo was er wel die aardig uitgevoerde lage hoekschop van Hotic die door Hoggas over het rood-witte doel werd gecaprioleerd. Net voor het uur maakten Aurélio Ulineia Buta en Simen Juklerod en zetten over de flanken mee de lijnen uit. Frank Boya joeg de combinatie tussen DLZ7 en Nana Ampomah de zitjes van T3 tegemoet. Nana Ampomah kopte de voorzet van Aurélio Ulineia Buta naast. In tegenstelling tot de score, liep de gele rekening van Boucaut wel op. Hij zat bij het ingaan van de laatste tien minuten al op drie en er zouden er nog twee volgen. De groen-zwart dug-out hoopte steeds sterker op tenminste een puntje en als het even kon. Het draaide voor hen helemaal anders uit.

Het begon bij Birger Verstraete, via Simen Juklerod, DLZ7, Ritchie De Laet, een grondscherende diepe bal van Abdoulaye Seck en een briljant hakje van Frank Boya kwam DLZ7 los in de Brugse zestien. Zonder aarzelen nette hij zijn eerste doelpunt van 2021 bij de elite. Cercle zette nog aan voor een reeks hoekschoppen, maar Alireza Safarbeiranvand mocht opnieuw het terrein af met een clean sheet, een tweede op rij. Frank Vercauteren mocht een nieuwe driepunter noteren. Vijf seconden genieten en dan al focus op de volgende opdracht over drie dagen... Januari is ongenadig!
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 20/01/2021)
 
 
 
Fotoreportage
R. Antwerp F.C.
1 Alireza Safarbeiranvand
4 Abdoulaye Seck
21 Dylan Batubinsika
2 Ritchie De Laet (K)
14 Nill De Pauw
15 Frank Boya - 37'
5 Birger Verstraete
94 Jordan Lukaku
16 Pieter Gerkens
23 Nana Ampomah
7 Didier Lamkel Ze - 84' - 84'
 
59' 14 Nill De Pauw (uit)/
30 Aurélio Buta (in)
59' 94 Jordan Lukaku (uit)/
6 Simen Juklerød (in)
90' 23 Nana Ampomah (uit)/
24 Christian Benavente (in)
Cercle Brugge K.S.V.
1 Thomas Didillon
41 Giulian Biancone
3 David Bates - 90'
4 Jérémy Taravel (K)
19 Dimitar Velkovski
98 Franck Kanouté - 41'
14 Charles Vanhoutte
20 Kevin Hoggas
11 Anthony Musaba - 79'
10 Dino Hotic
9 Iké Ugbo
 
64' 14 Charles Vanhoutte (uit)/
2 Victor Da Silva (in)
72' 98 Franck Kanouté (uit)/
28 Hannes Van Der Bruggen (in)
86' 10 Dino Hotic (uit)/
12 Kevin Denkey (in)