R. Antwerp F.C.

1 - 0

Zon. 23/05/2021 18:30 u.

R.S.C. Anderlecht

 
 
 
 
Plaats: Bosuilstadion

Toeschouwers: ---
 
Scheidsrechter: Alexandre Boucaut

Lijnrechters: Florian Lemaire - Christophe Battiston

Vierde official: Wesli De Cremer
 
Derde plaats voor Great Old na schier eindeloze voetbaljaargang
Zelden was de nationale competitie zo spannend als de corona-editie van 2020-2021. De kampioen werd op de voorlaatste speeldag van de Champions' Play-Off en kreeg een test-event van de overheid cadeau om dat te vieren. Niet zo in Deurne-Noord. Daar bleef het stadion eens te meer leeg om alsnog te beslissen wie van Royal Antwerp FC en RSC Anderlecht de derde plek mocht opeisen. De media rekenden het verschil in toekomstige Europese inkomsten uit. Een goede reden voor beide coaches om alles in de strijd te gooien. Coach Frank Vercauteren en zijn spelersgroep hadden overigens nog wat goed te maken na de wansmakelijke prestatie tijdens de onderlinge partij tijdens de reguliere competitie. Een goede reden voor de achterban om er goed voor te gaan zitten en de wedstrijd via Eleven Sports of andere streamingdiensten te volgen. De rechtenhouder, van wie verondersteld zou mogen worden te werken voor alle abonnees, verloor helaas al snel opnieuw de objectiviteit uit het oog. Coach Frank Vercauteren stuurde Didier Lamkel Ze en Dylan Batubinsika in de starterself. Koji Miyoshi en Alexis de Sart kregen zodoende een zitje op de imposante tribune I van het Bosuilstadion. RSC Anderlecht beproefde haar geluk met een nagenoeg ongewijzigd elftal, bij wie Miazga een flopprestatie neerzette. Alexandre Boucaut was aangeduid om de partij naar analogie met het bondsreglement te leiden.

Stadionomroeper Vincent Fierens wenste samen met wedstrijdsponsor Simply Sparking de hele Antwerpcommunity een schitterende wedstrijd toe. Ondanks de stilaan wat aangenamere lentetemperatuur had de partij moeite om op temperatuur te komen. RSC Anderlecht verschool zich in weerwil van de zelf gelanceerde reputatie op eigen speelhelft, al kon het wel als eerste een doelman aan het werk zetten. Jean Butez moest even plat om het gevaar El Hadj te neutraliseren. Aan de overkant kwam Didier Lamkel Ze los in de zestien, maar stuitte uiteindelijk op Mykhailichenko. De schaduwspits van de Bosuil pikte even later een dramatisch slechte controle van Miazga op, vervolgde pijlsnel richting Verbruggen, maar werd foutief afgestopt. Boucaut diepte de rode kaart uit de achterzak op. Verscheidene bezoekende spelers, Kompany incluis, gingen aan het protesteren, in afwijking van het reglement werd enkel de Anderlechtcoach navolgend geboekt. De vrijschop van Birger Verstraete, die zich meer en meer opwerpt tot patron op het middenveld, leverde overigens niets op. De wedstrijd ging vervolgens zijn gangetje. Geen van beide teams was echt bereid om (veel) risico's te nemen. Toch klom de Great Old nog voor de rust bijna op voorsprong. Ritchie De Laet kopte de corner van Birger Verstraete keihard tegen de linkerstaak. Even nog kwam VAR Laforge tussenbeide om een controle te houden na handspel in de bezoekende zestien, maar vond geen overtuigend bewijs. Dylan Batubinsika mocht nog even bij Eleven Sports langs alvorens zijn ploegmaats in de knusse kleedkamer op te zoeken.

Nauwelijks afgetrapt voor de tweede helft of Royal Antwerp FC klom op voorsprong. Aurélio Ulineia ontsnapte eens te meer aan de controle van Mykhailichenko, stuurde de tweede paal aan, waar Didier Lamkel Ze staalhard kopte. Doelman Verbruggen zette een pas achteruit. Hij belandde met grijphanden en bal achter de doellijn, zo meldde assistent Battiston. Het verslag bij Sporza, nauwelijks enkele seconden lang, verketterde helaas het doelpunt zonder daarvoor de nodige bewijzen aan te brengen. RSC Anderlecht leek van Gods hand geslagen. De bezoekende technische staf ontmantelde de defensieve organisatie, om een offensieve stormloop voor te voorbereiden. Dat voornemen kwam er (door vermoeidheid?) voor de recordkampioen niet uit. Heel even hield de rood-witte bank de adem in. Na verzorging moest Maxime Le Marchand zich laten vervangen. Ritchie De Laet zakte een rijtje achteruit om samen met o.a. invaller Nill De Pauw over links het net rond de offensieve bedoelingen van de tegenstander te sluiten. Dieumerci Mbokani kwam een centimetertje te kort om te netten. Didier Lamkel Ze ging de blessuretijd in met een gelift doelpunt, afgekeurd voor buitenspel. Abdoulaye Seck liep nog tegen de gele kaart aan, maar Royal Antwerp FC trok de voorsprong tot over het surplus aan supplementaire extra-tijd en uiteindelijk ook over het eindsignaal van deze schier eindeloze voetbaljaargang.
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 23/05/2021)
 
 
 
Fotoreportage
R. Antwerp F.C.
46 Jean Butez
4 Abdoulaye Seck - 93'
21 Dylan Batubinsika
31 Maxime Le Marchand
30 Aurélio Buta
18 Martin Hongla
5 Birger Verstraete - 61'
2 Ritchie De Laet (K)
16 Pieter Gerkens
7 Didier Lamkel Ze - 48' - 91'
70 Dieumerci Mbokani
 
70' 31 Maxime Le Marchand (uit)/
14 Nill De Pauw (in)
91' 16 Pieter Gerkens (uit)/
26 Jérémy Gelin (in)
R.S.C. Anderlecht
16 Bart Verbruggen
62 Amir Murillo
20 Matt Miazga - 14'
22 Elias Cobbaut
14 Bohdan Mykhaylychenko
48 Sambi Lokonga - 58'
8 Joshua Cullen
40 Francis Amuzu
51 Yari Verschaeren
46 Anouar Ait El Hadj
7 Lukas Nmecha
 
17' 51 Yari Verschaeren (uit)/
56 Zeno Debast (in)
61' 46 Anouar Ait El Hadj (uit)/
18 Majeed Ashimeru (in)
78' 8 Joshua Cullen (uit)/
25 Adrien Trebel (in)
78' 40 Francis Amuzu (uit)/
38 Mohammed Dauda (in)
78' 22 Elias Cobbaut (uit)/
11 Jacob Bruun Larsen (in)