Proximus League - speeldag 27
Stemmen voor de wedstrijd KSV Roeselare-Royal Antwerp FC
(16/02/2017)(Bron: Frank Nicola)
Wim De Decker (foto: archief De ANTWERPSUPPORTER Online): "Na de verliesmatch tegen K. Lierse SK hebben we deze trainingsweek anders aangepakt. We hebben minder aandacht besteed aan de tactische patronen en meer aan de amusementswaarde. Na zo een tik heeft dat zeker geholpen. We moeten nu het maximum van zes punten uit onze laatste twee confrontaties puren en afwachten of K Lierse SK eventueel nog punten laat liggen, zodat er achteraf zeker geen verwijten gemaakt worden. KSV Roeselare heeft enkele weken geëxperimenteerd met een ander spelconcept, maar is daar recent op teruggekomen. Overigens zal onze opponent zijn verplichtingen nakomen in de laatste twee wedstrijden, want zo zitten topsporters in elkaar. Jannes Vansteenkiste en Björn Vleminckx hebben het eerste gedeelte van de training meegedaan en zitten op schema. Een exacte datum van een heroptreden is nog niet aan de orde. Voor de wedstrijd van zaterdag gaan we voortborduren op dezelfde weg en manier van werken, te veel veranderen zou op een paniekreactie wijzen."

Joren Dom: "Na vier maanden afwezigheid zit ik nu aan 10 wedstrijden in het lopende seizoen en met mijn niveau ben ik redelijk tevreden. Hoewel mijn blessure plaatsvond in de thuiswedstrijd tegen KSV Roeselare denk ik niet dat me dat opnieuw zal overkomen. Het wordt een moeilijke verplaatsing met centrale verdedigers van de West-Vlamingen die steeds mee oprukken op stilliggende fases. Deze week hebben we na de optater tegen K Lierse SK twee dagen moeten bekomen, maar op dinsdag was de focus al op KSV Roeselare gericht. We moeten zes op zes halen en hopen dat de Pallieters een steek laten vallen. Natuurlijk is de situatie anders dan vorig jaar. Toen zaten we na de winterstop in een negatieve spiraal, nu is er een opwaartse trend merkbaar. Hoewel ik het zelf niet bijhoud, heeft men me verteld dat ik al 153 wedstrijden in Antwerpshirt gespeeld heb. Dat is niet evident bij een club als R.A.F.C., het zou mooi zijn indien ik de kaap van 200 zou bereiken."

Wim De Decker: "Veel zat tegen in de wedstrijd tegen K. Lierse SK, maar ik beschouw die nederlaag als een accident de parcours op een heel slecht moment. Iedere speler zal uitkijken naar de eindstand vrijdagavond aan de Gestelsedijk. Bij puntenverlies zullen mijn poulains nog meer gemotiveerd zijn. Vaten bier of aanmoedigingspremies dienen de Limburgers niet te verwachten, maar voor eigen volk willen ze misschien wel eens stunten om met een goed gemoed aan de playdowns te beginnen. Een percentage kleven op onze promotiekansen, daar begin ik niet aan. Zelfs ons negatief doelsaldo ten opzichte van de Pallieters kan nog weggewerkt worden. Maar ja, dan moet er al veel gebeuren. Verder vind ik het fijn om te constateren dat Maxime Biset, Steve Colpaert, Fabien Camus voluit meedenken over het positieve verhaal dat we hier op de Bosuil aan het schrijven zijn. Dat siert ze."

"Nicaise Kudimbana heeft twee moeilijke weken achter de rug en zal niet meereizen naar West-Vlaanderen. Ook Joei Dequevy moet afhaken met een verrekking. We moeten ook niet gaan wijzen op jongens die wat minder waren in de afgelopen weken en voluit voor onze winstkansen gaan. Hoewel een speler als Joachim, die het lef heeft om van 30m in de winkelhaak te schieten en de reekstopschutter De Belder in het offensief compartiment wel vonken geven. Op dat aspect hebben de Pallieters heus wel iets te bieden. Laten we tien wedstrijden tegen hen spelen met onze offensieve strijdwijze en we zullen de meeste wedstrijden winnen. Daarom is de kritiek die sommige ex-spelers deze week hebben geuit gratuit te noemen. Voetbal is immers geen exacte wetenschap. (Dit artikel wordt gepubliceerd met schriftelijke toestemming van de auteur)."
 
  
HOME