Proximus League - Promotieduel II
Stemmen voor de wedstrijd KSV Roeselare-Royal Antwerp FC
(09/03/2017)(Bron: Frank Nicola)
Wim De Decker: Het was een korte maar intensieve trainingsweek. Met een vrije dag en een inlooptraining begonnen we er aan, om dan vast te stellen dat iedereen er gretig en gefocust bijliep. Het einde nadert met rasse schreden en dat is merkbaar in de spelersgroep. We hebben bovendien trainingen achter gesloten deuren gehouden om de rust en de sereniteit bij de spelers te garanderen. Ook trainden we op het hoofdveld. Dat lag er niet perfect bij, maar de afmetingen kunnen de vergelijking weerstaan met dat van Schiervelde. We zullen aan de bak moeten, want gisteren is op een niet vergelijkbaar niveau gebleken dat zelfs een 4-0 voorsprong uit een heenmatch verloren kan gaan, maar de voorbije week zijn we tot de conclusie gekomen dat we voor een 3-1 thuiswinst hadden getekend en nu moeten we het afmaken. Mijn spelers zullen op het veld komen met de intentie om te winnen alsof de heenwedstrijd op 0-0 zou geëindigd zijn. Natuurlijk verwacht ik na de commotie over William Owusu dat ze onze spits zullen provoceren en uit zijn ritme willen brengen. Daar moet hij koel mee kunnen omspringen. Ik verwacht wel enkele wissels bij de thuisploeg, maar ze zullen wel hinken op twee gedachten. Het zoeken naar het openingsdoelpunt kan wel aan ons de ruimte geven om te voetballen en te scoren."

Wim De Decker: "Op de Prolicense cursus zit ik samen met Arnauld Mercier lessen te volgen. Op de eerste afspraak was ik echter te laat wegens fileproblemen. Over tactische plannen in verband met de finalewedstrijd werd er uiteraard niet gesproken. Arnauld is een toffe gast in de omgang, maar hij zal er alles aan doen om zijn ploeg de opgelopen schade te doen herstellen. KSVR zal op jacht gaan naar een vroege treffer en we moeten dan ook waakzaam zijn in de eerste dertig minuten. Dan kunnen we een tussenbalans opmaken. Mijn selectie is bij de spelers nog niet bekend. Veel reden tot wijziging is er niet. Het team van de laatste weken zal ook gekopieerd worden voor de finalewedstrijd. Uit de eerste wedstrijd bleek bij het terugkijken dat er veel goede momenten waren, maar ook kleine details die nog verbeterd moeten worden. De belevenis als je zo een wedstrijd analyseert is toch anders. Dan zie je de looplijnen van de tegenstander beter dan live in het stadion. Verder wens ik het lot niet te tarten en zal er ook geen champagne meegenomen worden. We hebben immers nog een belangrijk treffen af te werken en alle focus moeten daarop geënt zijn."

Frédéric Duplus: "Een klassieke trainingsweek vol ijver en grinta heb ik gezien. Het was buitengewoon. Nu is er de inzet van de finale wedstrijd en met de kwaliteitsvolle spelers in onze rangen moeten we de klus kunnen klaren. Er moet negentig minuten gewerkt en gebikkeld worden, want de ploeg met de beste ingesteldheid zal zegevieren. Dan kan het feest in de stad losbarsten en ik verwacht dat het iets grootschaliger zal zijn dan bij WS Brussel. Overigens, met John Bico heb ik de laatste weken niet meer gesproken. Hij heeft immers zijn handen vol aan de problemen bij White Star. Een topbelevenis op een topavond moet het worden voor ons. Dan kunnen we voor het eerst in dertien jaar echt geschiedenis schrijven en het goede gevoel doen herleven in Antwerpen op voetbalgebied."

Wim De Decker: "De focus moet nu op de wedstrijd liggen. Alle randzaken moeten nu naar de achtergrond verdwijnen, hoewel het prettig is om te constateren dat we op de Bosuil een stormloop mogen verwachten. Aangezien ik al wat jaartjes hier functioneer is het toch weer verbazend om te zien hoe de club de fans weet te mobiliseren. De spelers hebben deze kans zelf afgedwongen. Dat twee van de drie gemaakte goals een owngoal en een benutte strafschop waren raakt mij niet. Wel de lovende kritieken van mijn collega-trainers op de cursus. Zij spraken over een propagandawedstrijd voor het voetbal. Hopelijk kunnen we de opwaartse lijn nog één wedstrijd aanhouden. Ook belangrijk is het aanstellen van een topreferee. Heel wat anders dan de doorsnee arbiter die de Proximus League wedstrijden doorgaans fluiten. Björn Vleminckx speelde zeventig mee met de beloften, maar is nog niet in staat om negentig minuten vol te maken. Tevens zijn Steve Colpaert en Jordy Huysmans onbeschikbaar wegens ziekte. Jannes Vansteenkiste traint mee met de groep maar voor hem is het ook nog te vroeg. Dinsdagmorgen worden de spelers weer op de club verwacht ongeacht de uitslag van de wedstrijd. (Dit artikel wordt gepubliceerd met schriftelijke toestemming van de auteur)."
 
  
HOME