Nationale Reserven - competitie 27 24-04-2017 Boterlaarbaan
Royal Antwerp FC 2 - KSV Roeselare 0
(24/04/2017)(Auteur: Paterazzo)(Bron: De ANTWERPSUPPORTER Online s.m. rafc.be)
Met een doelpunt voor de kampwissel en een erna, hebben de jonge rood-witte reserven mooi de maat genomen van Jong-KSV Roeselare. Michel Gysels en Glenn Van den Bogaert de auteurs van de doelpunten, maar de rol van doelman Bill Lathouwers in de zege mag zeker niet onderschat worden.
Was de derde plaats stevig in handen van de elf van Ken Bastin en Jo Van Dijck, dat betekende geenszins dat de bezoekers de driepunter zomaar ten geschenke wilden geven. Andreas Destoop werd bij zijn eerste balcontact onmiddellijk in de buitenspelval gevangen.

Al vroeg in de wedstrijd werd zijn kopbaldoelpunt door een fantasietje van de kwaadwillige assistent-scheidsrechter bovendien geweigerd. Hielp de buitenspelvlag de West-Vlamingen dus langere tijd bij het behoud van de nul, pal op het kwartier mochten Nick Van Avermaet en Younes Achter samen met enkele tientallen rood-witte fans aan het juichen gaan. Gelanceerd door Andreas Destoop knalde Nico Lemaire pal op doelman Van Cauwenberghe die in de rebound door Michel Gysels geklopt werd.

KSV probeerde de bakens te verzetten, maar miste precisie in de passing op de vijandelijk speelhelft. Nauwelijks aan het werk gezet in de eerste periode, speelde Antwerpdoelman Bill Lathouwers een cruciale rol bij het behoud van zijn nul na de kampwissel. Zo waren er enkele bijzonder gevaarlijke doelpogingen die hij zomaar onschadelijk wist te maken. Larry Ofosuhene was het eindpunt van snel combinatiespel, maar ook zijn treffer stierf in de buitenspelvlag.

Een kleine tien minuten voor tijd spurtte Glenn Van den Bogaert doorheen de hele wit-zwarte afweer. Met een uiterste inspanning joeg hij de bal tegen de verste paal aan die overhoeks in het rechterzijnet de bevrijdende treffer opleverde. KSV Roeselare zette nog aan voor een eindrush, maar het waren de jonge rood-witte reserven die bij hun afscheid aan de Boterlaarbaan met de zegebloemen mochten pronken.

Royal Antwerp FC: 50 Bill Lathouwers 35 Glenn Van den Bogaert, 33 Maksim Stojanac, 34 Brent Peers, 45 Robert Roosen 41 Michel Gysels 44 Tom Floren, 36 Nico Lemaire, 43 Glenn Jacobs 39 Andreas Destoop, 32 Larry Ofosuhene.
Scoreverloop: 15′ Michel Gysels (1-0), 82′ Glenn Van den Bogaert (2-0).
 
  
HOME