Nationale 1A - JPL 7 - KSC Lokeren OV-Royal Antwerp FC
Daknamstadion - zaterdag 16 september 2017 - 20:00u.
(14/09/2017)(Auteur: PeWe)(Bron: De ANTWERPSUPPORTER Online)
Scheidsrechters: Jan Boterberg - Kevin Monteny - Nick Senecaut - Kevin Van Damme

Kern: er wordt flink strijd geleverd, want de honger naar punten lijkt maar niet te stoppen. Daarbij wordt uitgedeeld en geïncasseerd. Op de debetzijde staan nu al een hele reeks gele kaarten, Jelle Van Damme en Sambou Yatabaré kennen meteen de kleur van de publieke waarschuwing. Vooral eerstgenoemde werd daarvoor in de sociale media op de korrel genomen. Het herstel van Obbi Oulare vordert langzaam. Zijn goesting naar de bal lijkt groot, maar de spits moet geduld oefenen. William Owusu Acheampong vierde deze week zijn 28e verjaardag. Hij is populairder dan ooit in Deurne-Noord, dat bleek uit de vele wensen die hij mocht ontvangen, waarvoor hij de dans op zijn eigen specifieke manier bedankte. Naar we uit de media vernemen, wordt hij nu al voorbereid op een leven na het voetbal.

Facts & figures: gele kaarten competitie (19) >> William Owusu Acheampong (1), Dino Arslanagic (3), Sinan Bolat (2), Alexander Corryn (1), Joeri Dequevy (2), Frédéric Duplus (1), Ivo Dos Santos Rodrigues (1), Geoffry Hairemans (1), Faris Haroun (1), Reda Jaadi (3), Obbi Oulare (1) Jelle Van Damme (1), Sambou Yatabaré (1) - gele dreiging >> niemand - geelgeschorst competitie >> niemand - roodgeschorst competitie >> niemand - dokterscabinet >> Obbi Oulare (revalidatie).

Nieuwssprokkels Online:
**Het verleden: voor een officiële wedstrijd met inzet is het bijna elf jaar terug in de tijd. Het was meteen een klapper die 21e oktober 2006 in het Bosuilstadion. Onder leiding van Raf Bylois veegde de Great Old de vloer aan met de bezoekers. Het werd 4-1 voor Predrag Ristovic & co. Fangzhuo Dong was met twee doelpunten in een begenadigd dagje, ook Souleymane Mamam en Fraizer Campbell zetten de tent in brand. Het laatste competitietreffen op Daknam ging helaas verloren, er zat zelfs geen eerredder in voor de elf van Marc Grosjean.
**De jonge rood-witte reserven hadden een knap lastige competitie-opener, maar in de gedaante van nationale u21 wisten ze een eerste zege te boeken tegen Excelsior Mouscron. Die zege in de beker van België werd gevolgd door een knappe partij tegen RSC Anderlecht die een eerste competitiepuntje opleverde. De voorsprong van de eerste periode door Michel Gysels werd na de kampwissel via de stip uitgeveegd door de bezoekers.
**Sambou Yatabaré en Jelle Van Damme werden al van bij hun eerste optreden in rood-wit geboekt. Royal Antwerp FC totaliseert inmiddels negentien gele kaarten. Dat zijn er precies even veel dan tegenstander KSC Lokeren OV. Drie spelers met twee gele streepjes achter de naam, maar net als bij R.A.F.C. nog geen speler(s) onder dreiging.
**Was Ivo Dos Santos Rodrigues aan het feest in Oostende en werd hij logischerwijs verkozen tot 'man van de match', na de thuiswedstrijd tegen S.T.V.V. speelde Geoffry Hairemans solo slim. Voor de tweede plek is het nog spannend tussen Faris Haroun en William Owusu Acheampong. Sambou Yatabaré levert strijd met Ivo Dos Santos Rodrigues voor de vierde plaats.
**"Take us Home", zovele trainers beten er hun tanden op stuk, tot Wim De Decker kwam, zag en promoveerde naar 1A. Luc Wyns volgde de gebeurtenissen van de laatste twee jaar op en rond de Bosuil en bundelde "Hoop en wanhoop, verdriet en euforie" in een langspeelfilm. De première in de zalen volgt op 5 oktober.
**Wisselend succes voor ex-spelers in de nationale reeksen. De nederlaag van Cercle smaakte dubbel zuur voor Johanna Omolo. Hij werd immers op een rood karton getrakteerd tegen een van zijn ex-clubs, zij het met een ander stamnummer en een andere kleurencombinatie.
**Schikkingen >> Nationale competitie 1A - zevende speeldag - KSC Lokeren OV - zaterdag 16 september 2017 - 20:00u. >> combiregeling van kracht en streng toegepast - loketten gesloten, 1093 tickets voor Antwerpsupporters (560 staanpl > volw. €16 - kind 0-18j: €11, 350 n-ov. zitpl > volw. €16 - kind 0-18j €11, 183 ov. zitpl. > volw. €21 - Kind 0-18j €13) - stadion geopend vanaf 18.30u.,
reisweg: E17 - bezoekende supportersbussen gebruiken uitrit 12 (Lokeren) - geen supportersbussen toegelaten op grondgebied Lokeren voor 18.00u. - supportersbussen vertrekken 15 minuten na einde wedstrijd richting Antwerpen, catering: betalen met cash geld - gesloten 15 minuten na begin tweede speelhelft - eten en drinken toegelaten op tribune 2, verboden op tribune 1, verboden zijn: pyrotechnische middelen, wc-rollen, papiersnippers & confetti, toeters met drukgas en vuvuzela's, rugzakken en handtassen, wel toegelaten: megafoon, vlaggen op stok van max. 1,80m, trommels in sfeervak tribune 2 en in het staanvak bezoekers, tifo’s mits voorafgaande toestemming, volg stipt de richtlijnen van stewards en politiediensten, Royal Antwerp FC vaardigt een veiligheidsverantwoordelijke en stewards af.
 
  
HOME