Croky Cup - zestiende finale - Royal Antwerp FC-K Lierse SK
Bosuilstadion - dinsdag 19 september 2017 - 20:30u.
(18/09/2017)(Auteur: PeWe)(Bron: De ANTWERPSUPPORTER Online)
Scheidsrechters: nog aan te duiden

Kern: de late inkomende transfers hebben ondertussen ondervonden hoe 'straf' het trainingsregime is in Deurne-Noord onder Laszlo Bölöni en Wim De Decker. Sambou Yatabaré depanneert op rechtsachter, Jelle Van Damme viel twee keer in als middenvelder en Joaquin Ardaiz bleef in Lokeren 90 minuten in de dug-out. William Owusu Acheampong kwam niet geheel ongeschonden uit het competitietreffen van zaterdag. Komt de jonge Uruguayaan tegen K Lierse SK in de startersrij?

Facts & figures: gele kaarten competitie (22) >> William Owusu Acheampong (1), Dino Arslanagic (3), Sinan Bolat (2), Alexander Corryn (1), Joeri Dequevy (2), Frédéric Duplus (1), Ivo Dos Santos Rodrigues (2), Geoffry Hairemans (2), Faris Haroun (2), Reda Jaadi (3), Obbi Oulare (1) Jelle Van Damme (1), Sambou Yatabaré (1) - gele kaarten bvb > geen - gele dreiging competitie + bvb >> niemand - geelgeschorst competitie + bvb >> niemand - roodgeschorst competitie + bvb >> niemand - dokterscabinet >> Obbi Oulare (revalidatie).

Nieuwssprokkels Online:
Ook Antwerp Clubblad bereidde de komst van K Lierse SK voor met een blik op het recente verleden: Editoriaal: Een revancheke?, Interview met Sambou Yatabaré, Alle matchen van de 1/16de finales, Croky Cup 2017-2018, Het minder bekende bekerverleden van R.A.F.C., Antwerp vs Lierse in de Beker van België, Antwerpstatistieken in de Beker van België, Welkom Koninklijke Lierse Sportkring, Poster: Jelle Van Damme, Herinneringen van een Antwerpsupporter: den beker, Uit de oude doos: 23/11/1941 R.A.F.C. - K Liersche SK 1-1, Voor het archief: competitiewedstrijden 2017-18, Onze steunende leden + Abonnementinformatie Clubblad, Doorgelicht: Sinan Bolat, Supportershumor, Een blik in de schatkamer van R.A.F.C., Antwerpkwis, In de wachtkamer van het eerste elftal, Gezien vanuit tribune II: Antwerp - STVV, R.A.F.C.-Jeugd: interview met Visietrainer Tim Jansen, R.A.F.C.-Jeugd: U9C: ook onze kleintjes zijn eraan begonnen, De Bosuil: Opgelet voor het (geel)-zwarte beest.
**Het verleden: het recente verleden was bepaald gunstig voor K Lierse SK, maar de Pallieters moesten vorig seizoen de Great Old finaal toch laten vertrekken naar 1A. Beide clubs speelden op 13 januari 2007 voor het laatst tegen elkaar in het kader van de beker van België. Met doelpunten van Kevin Baert, Darko Lukanovic, Luciano Olguin en Souleymane Mamam verzekerde de Great Old zich van kwalificatie.
**De jonge rood-witte reserven hadden wind in de zeilen na de overwinning in eigen huis tegen Excel Mouscron (bvb) en het gelijkspel tegen RSC Anderlecht (competitie), maar konden niet helemaal overtuigen in stadion Leunen. Het werd dank zij een strafschop omgezet door Michel Gysels gelijk tijdens de tweede opdracht van de bekercompetitie tegen ASV Geel.
**Coach Laszlo Bölöni houdt van een stevige aanpak en dat leidt onvermijdelijk tot overtredingen en gele kaarten. Ook Sambou Yatabaré werd voor de tweede keer op rij geboekt. Ook Faris Haroun en Ivo Rodrigues werden opgeschreven, al lijkt het in het geval van de Portugese flankspeler een overdreven reactie van de wedstrijdleiding.
**Momenteel loopt de stemming voor de 'man van de match' van afgelopen zaterdag. William Owusu Acheampong scoorde de belangrijke vroege treffer en gaat logischerwijs aan de leiding. Achter de spits hopen Ivo Dos Santos Rodrigues, Sinan Bolat, Geoffry Hairemans en Dino Arslanagic de achterstand nog op te halen.
**"Take us Home", zovele trainers beten er hun tanden op stuk, tot Wim De Decker kwam, zag en promoveerde naar 1A. Luc Wyns volgde de gebeurtenissen van de laatste twee jaar op en rond de Bosuil en bundelde "Hoop en wanhoop, verdriet en euforie" in een langspeelfilm. De première in de zalen volgt op 5 oktober.
 
  
HOME