Croky Cup - achtste finale - KV Kortrijk-Royal Antwerp FC
Guldensporenstadion - woensdag 29 november 2017 - 20:00u.
(28/11/2017)(Auteur: PeWe)(Bron: De ANTWERPSUPPORTER Online)
Scheidsrechters: Jan Boterberg - Kevin Dhondt - Nick Senecaut - Lawrence Visser

Kern: Sambou Yatabaré is terug uit schorsing. Coach Laszlo Bölöni recupereert vermoedelijk niemand uit de ziekenboeg, zodat een doorslag van de kern van afgelopen zaterdag allicht de verplaatsing maakt naar het Guldensporenstadion. Behoudt Joaquin Ardaiz zijn basisplaats, komt William Owusu Acheampong in de startersrij of pakt de technische staf uit met twee spitsen?

Facts & figures: gele kaarten bvb > 2 - gele dreiging bvb >> Sinan Bolat, Jelle Van Damme - geelgeschorst bvb >> niemand - roodgeschorst bvb >> niemand - dokterscabinet >> Dino Arslanagic, Adilson Mendes Martins, Mamoutou N'Diayé, Larry Ofosuhene, Obbi Oulare, Moustapha Sall, Luka Stojanovic.

Nieuwssprokkels Online:
**Net als de zestiende finales van de Croky Cup werden deze wedstrijden van de achtste finales midweeks tussen twee competitieopdrachten geprogrammeerd. Ook benieuwd of dat invloed zal hebben op de publieke belangstelling? Bij gelijkspel na 90 minuten zijn verlengingen van twee keer vijftien minuten voorzien, eventueel gevolgd door een strafschoppenreeks.
**Het verleden: beide rood-witte clubs stonden afgelopen september tegenover elkaar in het kader van de Jupiler Pro League. KV Kortrijk liep er tegen de nederlaag aan, maar kon zich in september 2011 tijdens het laatste en enige onderlinge bekerduel wel plaatsen middels strafschoppen in het eigen Guldensporenstadion. Théo Defourny stond in doel bij R.A.F.C., Tosin Dosunmu (foto: rechts - De ANTWERPSUPPORTER Online) scoorde het doelpunt van de Great Old. "De Great Old moet de kwalificatie weliswaar aan de eersteklasser laten, maar was dank zij het betere weerwerk en de grote opkomst van de achterban de morele winnaar van de avond", aldus het wedstrijdverslag in het Antwerp Museum.
**De jonge rood-witte reserven hadden zeker na rusten het betere van het spel, maa ze konden hun lichte veldoverwicht niet omzetten in doelpunten. Het bleef zo op 0-0 en puntendeling tegen Excel Mouscron.
**De bekercompetitie houdt er een aparte telling op na van de gele kaarten. Sinan Bolat, Jelle Van Damme werden geboekt tijdens de wedstrijd van de zestiende finale en spelen dus onder dreiging.
**Momenteel en dat nog tot vrijdag loopt de stemming voor de 'man van de match' van afgelopen wedstrijddag. Verdedigers Jelle Van Damme en Aurélio Gabriel Buta leiden de weekstemming voor Stallone Limbombe, Sinan Bolat en Geoffry Hairemans.
**Afgelopen weekeinde werd de nieuwe hoofdtribune van het Bosuilstadion in gebruik genomen. De belangstelling in de nieuwe fanshop was overweldigend, de nieuwe clubmascotte een hit.