Nationale 1A - JPL 21 - Koninklijke Sint-Truidense VV-Royal Antwerp FC
Stadion Stayen - woensdag 27 december 2017 - 20:30u.
(25/12/2017)(Auteur: PeWe)(Bron: De ANTWERPSUPPORTER Online)
Scheidsrechters: Bart Vertenten, Rien Vanyzere, Ruben Wyns, Ken Vermeiren

Kern: Alexander Corryn, Geoffry Hairemans en Jelle Van Damme keren weer uit schorsing. Dat is een verademing voor de technische staf. Dylan Batubinsika is zeker out voor de confrontatie met oud-speler Jonas De Roeck, thans coach van de Kanaries. Faris Haroun is er minder erg aan toe, maar is toch ook onzeker. Moustapha Sall is hersteld van zijn blessure. Hij verbeet tegen KSC Lokeren OV zijn ongeduld in de verwarmde dug-out van het Bosuilstadion. Dino Arslanagic, Adilson Mendes Martins, Obbi Oulare, Larry Ofosuhene en Luka Stojanovic lijken nog niet klaar om aan heroptreden te denken.

Facts & figures: gele kaarten competitie (53+3) >> William Owusu Acheampong (1), Joaquin Ardaiz de los Santos (2), Dino Arslanagic (3), Dylan Batubinsika (3), Sinan Bolat (2), Matheus Borges (2), Alexander Corryn (5), Joeri Dequevy (4), Ivo Dos Santos Rodrigues (4), Frédéric Duplus (1), Geoffry Hairemans (5), Faris Haroun (5+1), Reda Jaadi (4), Obbi Oulare (2), Mamoutou N'Diaye (1), Jelle Van Damme (5), Sambou Yatabaré (5+1) - gele dreiging competitie >> Joeri Dequevy, Ivo Dos Santos Rodrigues, Reda Jaadi - geelgeschorst competitie >> niemand - roodgeschorst competitie >> niemand - dokterscabinet >> Dino Arslanagic, Dylan Batubinsika, Ivo Dos Santos Rodrigues, Faris Haroun (?), Adilson Mendes Martins, Obbi Oulare, Luka Stojanovic.

Nieuwssprokkels Online:
**In september 2014 bleef S.T.V.V. met een doelpunt van... Joeri Dequevy (foto: De ANTWERPSUPPORTER Online) aan de winst in de laatste onderlinge (competitie)wedstrijd van beide tegenstanders van deze woensdag op het kunstgras van Stayen. De Brusselaar promoveerde met de Truienaars en vervoegde de Great Old. Daar deed hij dat exploot vorig seizoen nog een keer over. Jonas De Roeck was overigens die zaterdagavond de aanvoerder van de Ploeg van 't Stad. Ook Dimitri Daeseleire stond toen in het winnende kamp, kwam naar de Bosuil om er kampioen van 1B te worden en strijdt inmiddels bij OHL voor een nieuwe toprangschikking. De laatste zege van de Great Old aan de Tiense Steenweg dateert van april 2013. Seppe Kil en Oumar Diouck scoorden de doelpunten.
**RFC Cappellen en SC Dikkelvenne, de club van oud-coach David Gevaert fungeren tijdens de winteronderbreking als sparringpartners voor de jonge rood-witte reserven van Ken Bastin en Sven Van Den Broeck. Waasland-Beveren is op 22 januari 2018 de eerste tegenstander in de play-offs.
**De veiling van wedstrijdshirts van de Jupiler Pro League voor de Belgian Homeless Cup is een regelrecht succes. Ook het shirt van Geoffry Hairemans mag op heel wat belangstelling rekenen en staat momenteel als tweede met een bieding van 530 euro. De veiling loopt nog iets meer dan twee dagen.
**Het ging er fel aan toe op de Luikse hoogvlakte tijdens speeldag 20. Er vielen liefst negen gele kaarten, vier voor S.T.V.V. Kitsiou werd volgeboekt en moet woensdagavond dus toekijken. De Kanaries totaliseren 43 boekingen of 13 minder dan de Great Old. Drie spelers onder dreiging; Reda Jaadi, Ivo Dos Santos Rodrigues en Joeri Dequevy.
**Het vijfde doelpunt van het seizoen van William Owusu Acheampong leverde dan wel geen punten op, de spits blijft daarmee de beste schutter van Royal Antwerp FC. Waasland-Beveren heeft momenteel twee spelers in de top tien en met Isaac Thelin (10) ook nog de topschutter in de rangen. Kaveh Rezaei (Sporting du Pays de Charleroi) en Teddy Chevalier (KV Kortrijk) volgen hem kort op de hielen met negen doelpunten. S.T..V.V. rekent op Yohan Boli en Jonathan Legear, maar heeft ook nog
Roman Bezus die zomaar een hoekschop rechtstreeks in doel kan jagen!
**Met Zotsara Randriambololona levert de weekstemming een verrassende, maar daarom niet minder verdiende koploper af. Hij gaat Stallone Limbombe, William Owusu Acheampong, Sinan Bolat en Aurélio Gabriel Buta vooraf.
 
  
HOME