Nationale 1A - JPL 25 - Royal Antwerp FC - Waasland-Beveren
Bosuilstadion - vrijdag 2 februari 2017 - 20:30u.
(31/01/2018)(Auteur: PeWe)(Bron: De ANTWERPSUPPORTER Online)
Scheidsrechters: Jan Boterberg, Christophe Baillieul, Nick Senecaut, Bart Vertenten

Kern: selectiezorgen voor de technische staf. Naast de revaliderende Dylan Batubinsika en Dino Arslanagic, moet de club het vanwege schorsingen ook doen zonder centrale verdediger Moustapha Sall en allround verdediger Alexander Corryn, allebei uitgesloten in het Stade du Pays de Charleroi. Younes Achter was volgeboekt in de competitie der nationale reserven en moet eveneens toekijken. Reda Jaadi en Ivo Dos Santos Rodrigues stonden op scherp en daar komt na de geel-rode zaterdag in het Stade du Pays de Charleroi ook nog Sinan Bolat bij.

Facts & figures: gele kaarten competitie (65+2) >> William Owusu Acheampong (2), Joaquin Ardaiz de los Santos (2), Dino Arslanagic (3), Dylan Batubinsika (3), Sinan Bolat (4), Matheus Borges (2), Alexander Corryn (5+1), Joeri Dequevy (4), Ivo Dos Santos Rodrigues (4), Frédéric Duplus (1), Geoffry Hairemans (5), Faris Haroun (5+1), Reda Jaadi (4), Stallone Limbombe (1), Mamoutou N'Diaye (1), Obbi Oulare (2), Aurélio Gabriel Ulineia Buta (3), Jelle Van Damme (5+1), Sambou Yatabaré (5+3) - gele dreiging competitie >> Ivo Dos Santos Rodrigues, Reda Jaadi - geelgeschorst competitie >> niemand - roodgeschorst competitie >> niemand - dokterscabinet >> Dino Arslanagic, Dylan Batubinsika, Adilson Mendes Martins.

Nieuwssprokkels Online:
**Obbi Oulare en Faris Haroun heten KVRS Waasland welkom op de cover van Antwerp Clubblad. Jonathan Pitroipa is de superposter. De redactie overpeinsde het recente verleden en kwam tot volgende conclusies: Editoriaal: Tevreden maar ontgoocheld, Een overzicht van onze nieuwkomers, Bosuiltjes, Welkom KV RS Waasland-SK Beveren,
Cijferwerk, Uit de oude doos, Poster: Jonathan Pitroipa, Onze steunende leden + Abonnementinformatie Clubblad, Wereldbekergeschiedenis 1954-1958, Een blik in de schatkamer van R.A.F.C., Antwerpkwis, Praatje met een speler: Romain Habran, R.A.F.C.-worldwide, Gezien vanuit tribune II: R Antwerp FC- KAA Gent, R.A.F.C-Jeugd: even voorstellen: onze U19 Elite, R.A.F.C.-Jeugd: zij lopen mee op, R.A.F.C.-Jeugd: even voorstellen: onze U17 Elite, R.A.F.C.-Jeugd: toernooideelname U17 in Gaildorf, De Bosuil: En nu Play Off 1 veilig stellen. Veel leesgenot.
**Het verleden: Royal Antwerp FC komt in 1a niet echt veel oud-spelers, toch was er zeker een beslissend in de heenronde. De kortste verplaatsing bezorgde de Great Old mede door toedoen van Tuur Dierckx, de lastigste wedstrijd van het lopende seizoen. Het werd meteen ook de grootste (uit)nederlaag. KVRS Waasland, maar vooral KSK Beveren van voor de fusie, toonden zich nogal stug in het verweer en bij enkele gelegenheden onoverwinnelijk in de burenderby. De 0-7 overwinning van de Ploeg van 't Stad in het Waasland bij het debuut van Francesco Carratta was alweer bijna tien jaar geleden, een hoogtepunt van het afgelopen decennium. Ook voor de debutant die al in de eerste minuut van zijn eerste optreden in de rood-witte kleuren kon scoren. De Wase fusieclub komt voor de tiende keer naar de Bosuil, voor het eerst onder leiding van hoofdcoach Sven Vermant. Obbi Oulare is alvast optimistisch over de uitkomst van vrijdag.
**Wonnen de jonge rood-witte reserven de openingswedstrijd van hun Play-Off op Puyenbeke met het kleinste verschil, Excel Mouscron deed dat kunststukje over op het gras aan de Boterlaarbaan. 2-3 werd het voor de bezoekers. De doelpunten van Gouné Niangadou en Vincent Van Dyck leverden helaas dus geen puntenwinst op.
**Ook in Charleroi werd er met gele (en rode) flappen richting Antwerpspelers gezwaaid. Het clubtotaal staat ondertussen op 66 en dat aantal is bijna het dubbele van dat van KVRS Waasland-SK Beveren (36). Niet alleen coach Laszlo Bölöni moet sleutelen aan zijn ploeg vanwege schorsing(en), bij W.B. werd Boljevic volgeboekt en ook hij moet toekijken in het Bosuilstadion. Bij tien gele kaarten volgen automatisch twee speeldagen schorsing en daar lijkt Sambou Yatabaré met bekwame spoed naar toe te spurten... Een gebrek aan inzet kunnen we de sierlijke middenvelder dus zeker niet verwijten.
**Spits William Owusu Acheampong voert de rood-witte schutterslijst aan met zeven treffers. Aan kop van de reeksrangschikking prijkt Isaac Thelin. Hij scoorde 12+1 keer, het laatst vorige weekeinde vanop de stip. Daarmee zijn twee belangrijke namen genoemd voor de streekderby van vrijdag. Teddy Chevalier (KVK - 11) volgt op twee eenheden, Kaveh Rezaei (Sporting du Pays de Charleroi - 10) en Abdoulay Diaby (Club Brugge KV - 10) op drie.
**Een technisch nummertje van debutant Ritchie De Laet en een afgeweerde bal van Jonathan Pitroipa waren voor Obbi Oulare voldoende om zijn ploeg op voorsprong te schieten. Daarmee zijn nummer een, drie en twee in de tussenrangschikking van de weekpoll genoemd. Dat belooft nog een spannend verloop tot het einde van de weekstemming op vrijdagavond. Alexander Corryn en Stallone Limbombe volgen verderop in de tussenstand.
 
  
HOME