JPL 27 - Stemmen voor de wedstrijd Royal Antwerp FC- KV Oostende
(16/02/2018)(Auteur: Frank Nicola)(Bron: De ANTWERPSUPPORTER Online)
"We moeten omgaan met de nederlaag in het Guldensporenstadion. We hebben geleerd uit deze wedstrijd en hebben er conclusies uit getrokken", opende coach Laszlo Bölöni zijn persbabbel twee dagen voor de ontmoeting met KV Oostende.

"Met de nodige wijsheid uit dit treffen moeten we het restant van de competitie op een positieve manier afwerken. We maakten bij de eerste drie treffers van KVK defensieve fouten en een goed voetballend geheel straft dergelijke fouten op een professionele manier af. De afgelopen periode had een speciaal karakter, we ondervonden problemen die we in het begin van de competitie niet kenden en hadden we de laatste weken onkans bij de afwerking. Niet panikeren, accepteren dat het wat minder loopt en oplossingen vinden. Collectieve fouten gebeuren immers bij elke club. Van vermoeidheid is geen sprake. Dat kan ook niet vermits enkel Sinan Bolat en Faris Haroun bijna elke match hebben gespeeld. Er moet dan ook intensief getraind worden, want het zijn geen folkloristische toestanden op het trainingsveld."

"Alles wordt professioneel onderbouwd door een competente staf op fysiek domein. De wedstrijd tegen KV Oostende wordt weer moeilijk, want ze zijn niet meer de ploeg die we in de heenronde bekampten. Dat kan je afleiden uit hun 2-0 zege tegen RSC Anderlecht. We zullen onszelf moeten respecteren, onze waarden hervinden en mentaal op topniveau zijn om als winnaar van het veld te stappen. Natuurlijk werkt de mindere reeks in thuiswedstrijden ook op mentaal vlak door. We speelden geen slechte wedstrijden maar met twee draws en twee nederlagen uit onze recente matchen voor eigen publiek kan ik niet tevreden zijn. We zullen er in de laatste vier competitieduels alles aan doen om de verwachtingen van de supporters in te lossen."

"Dino Arslanagic heeft de trainingen hervat, speelde een goede wedstrijd met de beloften en is dus selecteerbaar. Ik ben blij dat hij al zoveel progressie heeft geboekt, voor een basisplaats kan het misschien nog te vroeg zijn. Ik laat jullie in het ongewisse hieromtrent. Over de ambitie voor de volgende vier matchen kan ik kort zijn. Ik heb slechts de eerstvolgende match tegen KV Oostende in gedachten en mijn ambitie is om die te winnen. De kleine blessures in de week van Jelle Van Damme en Ritchie De Laet zijn voltooid verleden tijd. We kunnen dus een keuze maken uit een brede selectie."
 
  
HOME