Nationale 1A - nationale competitie - speeldag 2 - Royal Antwerp FC-KV Kortrijk
Bosuilstadion - zaterdag 4 augustus 2018 - 20:00u.
(02/08/2018)(Auteur: PeWe)(Bron: De ANTWERPSUPPORTER Online)
Scheidsrechters: Erik Lambrechts, Rien Vanyzere, Philippe Vandecauter, Jan Boterberg

Kern: Aurélio Ulineia Buta en Dylan Batubinsika maken vorderingen. De rechtsachter is begonnen met loopoefeningen en zal zodoende zijn conditionele achterstand snel inlopen. De centrale verdediger staat onder verscherpt toezicht van de medische staf. Op een klein pijntje na, blaakt de kern van gezondheid. Hoewel Geoffry Hairemans volgens kenners flirtte met de uitsluiting, is ook hij beschikbaar voor het duel met de Kerels uit Kortrijk.

Facts & figures: gele kaarten CO (2) >> geelgeschorst CO >> niemand - rode kaarten CO (0) >> roodgeschorst PO >> niemand - dokterscabinet >> Adilson Mendes Martins, Aurélio Ulineia Buta, Dylan Batubinsika.

Nieuwssprokkels Online:
**De redactie van Antwerp Clubblad volgde de competitie-opener van heel nabij en pakt uit met volgende onderwerpen: Editoriaal: No more Mazzu-time, In memoriam Rik Steegmans, Chronologisch overzicht van het tussenseizoen, De man achter de speler: Faris Haroun, Nieuwe regels voor het seizoen 2018-2019, Welkom KV Kortrijk, Cijferwerk, Kalender 2018-2019, Eeuwige rangschikking 1895-2018, Een overzicht van de zomertransfers tot dusver, Onze steunende leden, Abonnementsinformatie Clubblad, Poster: Faris Haroun, Mo(nu)menten: Jan van der Veen, Retro: het seizoen 1895-1896, Praatje met een speler: Daniel Opare, Uit de oude doos, Antwerp vervolgkwis, Oefencampagne 2018-2019 (slot), RAFC Worldwide, R.
A.F.C.-Jeugd: Voorwoord van jeugdvoorzitter Sven Van Loon bij de start van het nieuwe seizoen. R.A.F.C.-Jeugd: Onze U18 overtuigden tegen Crystal Palace, R.A.F.C.-Jeugd: Zomertoernooien: R.A.F.C. zendt zijn zonen uit, De Bosuil: Op naar een nieuwe droomstart.
**Het verleden: KVK bleek in het recente verleden een moeilijk te bekampen tegenstander in de eigen omgeving, op de Bosuil wilde het wel eens verkeerd lopen. Zo zorgden doelpunten van William Owusu Acheampong, Joeri Dequevy en Ivo Dos Santos Rodrigues vorig seizoen voor een probleemloze en genietbare overwinning op de achtste speeldag. Grootste thuisoverwinning werd op 25 maart 2000 opgetekend (5-1). Enkele weken later zou de Great Old kampioen spelen en terugkeren naar 's lands hoogste reeks. Grootste nederlaag in Deurne-Noord werd geleden op niveau twee op 30 oktober 2005 (0-4).
**Hoewel scheidsrechter Visser een matige quotering in de pers te beurt viel, hield hij het op drie gele kaarten. Faris Haroun en Geoffry Hairemans kregen meteen een streepje achter de naam. Van invloed zijn die publieke waarschuwingen (nog) niet dit weekeinde.
**Vorig seizoen moesten de fans meer dan twee uren wachten op dat eerste doelpunt van Reda Jaadi. Dit keer was het al na een kwartier raak. Sambou Yatabaré leidt meteen de rood-witte schutterslijst. De krachtpatser voert een twintigkoppige groep aan met elk een doelpunt. Ivan Santini en Jelle Vossen delen de eerste plaats.
**Het was snel een duidelijke zaak: Sambou Yatabaré ging aan kop van de weekstemming en zal vrijdagavond allicht gekroond worden tot eerste 'man van de match'. Sinan Bolat en Faris Haroun delen de tweede plaats voor Geoffry Hairemans, die een ruim aandeel had in de treffer van de winst in het Stade du Pays de Charleroi.
**Royal Antwerp FC rekent op een geweldige opkomst zaterdag. Onder de vele duizenden supporters, zullen er zich allicht heel wat oud-spelers ophouden. Björn Sengier kwam donderdag samen met de jonge kereltjes van zijn Football Academy al een kijkje nemen en was danig onder de indruk.
 
  
HOME