Nationale 1A - competitie - speeldag 4 - RSC Anderlecht-Royal Antwerp FC
Vandenstockstadion - zondag 2 september 2018 - 14:30u.
(01/09/2018)(Auteur: PeWe)(Bron: De ANTWERPSUPPORTER Online)
Scheidsrechters: Wim Smet, Dirk Gilon, Ruben Wyns, Wesley Alen

Kern: er werd deze week duchtig gewerkt aan de uitbreiding van de kern, een aantal spelers zal wel, enkele allicht niet speelgerechtigd of speelklaar zijn. De supporters hopen alvast op doelpunten van nieuwe spits en ex-Anderlechtspeler Dieumerci Mbokani. Aurélio Ulineia Buta verzamelde zijn eerste speelminuten tijdens de ruim gewonnen wedstrijd van team B. Nieuweling Omar Govea Garcia liep meteen tegen rood en een te (!) zware sanctie aan. Dylan Batubinsika blijft onder behandeling, Daniël Opare onder de helende handen van de medische omkadering.

Facts & figures: gele kaarten CO (8+1+3) >> gele dreiging: niemand >> geelgeschorst CO >> niemand - rode kaarten CO (1) >> roodgeschorst PO >> Omar Govea Garcia (1/2 + boete) - dokterscabinet >> Adilson Mendes Martins, Dylan Batubinsika.

Nieuwssprokkels Online:
**Het verleden: "Geen loon naar werken in het Vandenstockstadion", luidde het wedstrijdverslag na de eerste doortocht in het Vandenstockstadion in jaren. Royal Antwerp FC opende in eigen huis de campagne van de wederopstanding in 1A en sloot de reguliere competitie tegen de recordkampioen. RSC Anderlecht beëindigde de partij met z'n negenen, maar wist toch twee keer te scoren. De beslissing over deelname aan Play Off 1 was dan al gevallen, al viel het verweer van de rood-witten wel te smaken. Met doelpunten van Manu Godfroid en Darko Pivaljevic, wist de Great Old in januari 1998 het laatste puntje mee te brengen uit Brussel. Een jaartje eerder sleepten Georg Kesseler en zijn selectie de volle buit in de wacht. Ganiyu Owolabi was uitblinker met twee doelpunten, samen met de goal van Dragan Glogovac won Royal Antwerp FC met 2-3.
**Scheidsrechter Dierick haalde in z'n gekende stijl onmiddellijk rood boven voor een overtreding van Omar Govea, waarbij ook het aandeel van 'slachtoffer' I. Koné duidelijk was en was overdreven gul met de gele kaarten. Zes keer deelde hij uit, drie aan elke kant. Faris Haroun en William Owusu Acheampong (!) hebben elk twee streepjes achter de naam, Amara Baby brengt een extra kaart mee vanuit het Stade du Pays de Charleroi. Het strafblad van RSC Anderlecht was lange tijd 'blank'. De recordkampioen totaliseert elf gele kaarten, waarvan vier voor Ivan Santini. Ook RSC Anderlecht zal niet au grand complet aantreden. Ognjen Vranjes blijft na een ellenlange procedure op de strafbank voor een gele kaart half augustus.
**Vier doelpunten volstonden voor elf punten, daarvan nam William Owusu Acheampong er ondertussen twee voor zijn rekening, eentje nog tegen de defensie van ex-ploegmaats Johanna Omolo en Isaac Koné. Hij is meteen clubtopschutter. Ivan Santini (RSC Anderlecht - 7) staat al enkele wedstrijden droog, maar voert de schuttersstand aan voor ploegmaat Nany Dimata (5). Dat wordt dus opletten geblazen voor Simen Juklerod en co., alweer een druk bevraagde speler in de week na de zege tegen Cercle Brugge KSV.
**Simen Juklerod was nooit ver weg van de ereplaatsen en werd zelfs een tweede keer tot 'man van de match' verkozen door de bezoekers van deze supporterswebsite. Faris Haroun, Jelle Van Damme, William Owusu Acheampong en Geoffry Hairemans waren in die volgorde uitdager voor de Noorse linksachter, vorige week zaterdag nog geportretteerd in GvA.
 
  
HOME