Nationale 1A - competitie - speeldag 10 - KAS Eupen-Royal Antwerp FC
Kehrwegstadion - zaterdag 6 oktober 2018 - 18:00u.
(04/10/2018)(Auteur: PeWe)(Bron: De ANTWERPSUPPORTER Online)
Scheidsrechters: Bert Put, Kristof Meers, Mathias Hillaert, Bram Van Driessche

Kern: Dieumerci Mbokani ondervond enige hinder van de knie, maar lijkt wel weer helemaal klaar voor de dienst zaterdag. Doelman Jens Teunckens had enkele dagen nodig om te herstellen van een blessure aan de enkels opgelopen tijdens de opdracht van team B tegen KSC Lokeren OV, wedstrijd die overigens eindigde op een gelijkspel. Matheus Borges is na zijn blessure helemaal klaar voor een heroptreden. Ook Amara Baby is verlost van diens ontsteking aan de voet.

Facts & figures: gele kaarten CO (19+4!) >> gele dreiging: Faris Haroun, Sambou Yatabaré >> geelgeschorst CO >> niemand - rode kaarten CO (1) >> roodgeschorst CO >> niemand - dokterscabinet >> Adilson Mendes Martins.

Nieuwssprokkels Online:
**Het verleden: wisselend succes in de Oostkantons voor de club uit Deurne-Noord, maar een ding is wel zeker het waren bijna allemaal gedenkwaardige wedstrijden. Bij het vorige bezoek aan Kehrweg leek de partij lange tijd op weg naar remise, tot Stallone Limbombe er in de 88e minuut anders over oordeelde. Mooiste overwinning en meest bizarre ontknoping in de herinnering van veel jonge supporters, dateert slechts van 16 december 2015 (foto: archief De ANTWERPSUPPORTER Online). De Great Old moest liefst vier keer op voorsprong klimmen om uiteindelijk de driepunter mee naar huis te kunnen pakken. Grégory Dufer zorgde voor de treffer van de overwinning, nadat Joren Dom (een enig mooie goal), Diagne (own-goal) en Geoffry Hairemans tot drie keer toe R.A.F.C. op winst zetten. Zwaarste nederlaag werd amper tien maanden eerder opgetekend. Anthony Di Lallo benutte in de slotfase een strafschop voor de eerredder van de avond. Mathias Hillaert was ook toen tweede assistent.
**De gele kaartenlast nam vorig weekeinde plots een dramatische vlucht. Liefst twee van de vier (!) geboekte spelers staan onder dreiging. Het clubtotaal komt daardoor op 23 stuks. Cheick Keita (4) voert het individuele klassement van de tegenstander aan. Eric Ocansey zit in het pelotonnetje met drie publieke waarschuwingen. KAS Eupen moet volgens voetbalkrant.com rekening houden met 20 gele kaarten en kreeg tot nog toe drie keer rood.
**Net als in de bekerpartij haalde Dieumerci Mbokani een vroege achterstand op met een kopbaldoelpunt. Hem wordt nog een beslissende rol en meer dan tien doelpunten voorspeld door de analisten van het Canvas-programma Extra Time en gezien hun verleden moeten ze wel iets kennen van het voetbal in de stad van Rubens, De Wever en het Bosuilstadion. Met vijf doelpunten blijft William Owusu Acheampong de meest productieve Antwerpspeler in de lopende campagne, maar hij moest wel een plaatsje inleveren in de nationale topschuttersrangschikking. Hij deelt momenteel de vierde plek. Met drie doelpunten treffen we Faris Haroun net buiten de top vijftien aan, hij deelt de zeventiende plaats achter o.a. Luis García Fernandez die voor KAS Eupen tot nog toe vier keer raak trof.
**Tot twee keer toe wist Simen Juklerod een puntgave assist af te leveren tegen KAA Gent. Hij kroonde zich daarmee al voor de derde keer dit seizoen tot 'man van de match'. Op grote achterstand woedde de afgelopen dagen een strijd om de dichte ereplaatsen, uiteindelijke bezet door Jelle Van Damme, Faris Haroun en het drietal Geoffry Hairemans, Sinan Bolat en Ivo Dos Santos Rodrigues. De weekwinnaar staat ook op kop in de jaarrangschikking.
 
  
HOME