Nationale 1A - competitie - speeldag 11 - Royal Antwerp FC-KSC Lokeren OV
Bosuilstadion - zaterdag 20 oktober 2018 - 20:00u.
(18/10/2018)(Auteur: PeWe)(Bron: De ANTWERPSUPPORTER Online)
Scheidsrechters: Jan Boterberg, Christophe Baillieul, Kevin Dhondt, Kevin Van Damme

Kern: in afwezigheid van Sinan Bolat, Yehor Nazaryna en Jens Teunckens, spelers met internationale verplichtingen, kon de technische staf beroep doen op de uitgebreide kern voor de oefenpartij tegen FC Utrecht. Er zijn momenteel geen geschorsten en er is geen weet van eventuele blessures. De volledige kern lijkt helemaal klaar voor de hervatting van de competitie na de interlandbreak van de Rode Duivels.

Facts & figures: gele kaarten CO (23+1) >> gele dreiging: Faris Haroun, Sambou Yatabaré >> geelgeschorst CO >> niemand - rode kaarten CO (1) >> roodgeschorst CO >> niemand - dokterscabinet >> Adilson Mendes Martins (revalidatie).

Nieuwssprokkels Online:
**Lees (in) ’t Antwerp Clubblad! Editoriaal: Criminele organisatie, Bosuilstadion breidt uit naar 23.000 plaatsen, Ode aan de Bosuil, De man achter de speler: Matheus Borges Domingues, Welkom KSC Lokeren OV, Cijferwerk, Kalender 2018-2019, In de wachtkamer van het eerste elftal, Uit de oude doos: Antwerpspeler/kunstschilder Albert De Deken in zijn atelier,
Poster: Simen Juklerød, Mo(nu)menten: Rudolf Wabra, Retro: het seizoen 1900-1901-heropbouw, derde Royal Antwerp Dag, Voor het archief: Beker van België 2018-2019, Onze steunende leden + Abonnementinformatie Clubblad, Antwerp vervolgkwis, Bosuiltjes,
Voor het archief: Competitiewedstrijden 2018-2019, R.A.F.C.-Jeugd: Gill Swerts, teamtrainer U16, R.A.F.C.-Jeugd: Royal Antwerp Academy zoekt vrijwilligers, R.A.F.C.-Jeugd: Rangschikkingen 2018-2019, De Bosuil: Opletten voor zwarte beesten.
**Het verleden: KSC Lokeren ontpopte zich het afgelopen seizoen steevast tot winnaar van de onderlinge duels met Royal Antwerp FC. Ook in het verdere verleden bleven de Waaslanders vaak de baas over de rood-witte troepen, met als triest dieptepunt de forfaitnederlaag op beslissing van begin mei 1998. De nationale beker leverde daarentegen twee hele merkwaardige resultaten op, twee keer (22 december 1993 en 21 oktober 2006) bleef de Great Old aan de winnende hand met drie doelpunten verschil. De vroege goal van Fangzhuo Dong was de voorbode van een knappe voetbalavond. De spits scoorde niet alleen twee treffers, ook zijn ploeggenoten Souleymane Mamam en Fraizer Campbell vonden de weg naar de netten. Ivan Vukomanovic en Madi Panandetiguiri stonden net als de latere Anderlechttrainer Hasi in het verliezende kamp.
**Er was enige twijfel over, maar uiteindelijk was Geoffry Hairemans toch de enige Antwerpspeler die met een gele kaart werd bestraft in het Kehrwegstadion. Het gemiddelde van 2,5 publieke waarschuwing gaat zo weer enigszins naar beneden, al moet coach Laszlo Bölöni ondertussen wel al rekening houden met twee spelers onder dreiging. Bij KSC Lokeren OV moet verdediger Tirpan (4) op zijn tellen passen. Jose Ceballos (3) is samen met Jakov Filipovic (3) en Kilian Overmeire een goede tweede. De bezoekers kregen tot nog toe vierentwintig keer de gele kaart te zien.
**Lior Refaelov en Ivo Dos Santos Rodrigues haalden op aangeven van Simen Juklerød de vroege achterstand in Eupen op, toch blijft W.O. Acheampong ook na de tiende speeldag de beste rood-witte schutter met vijf treffers. Daarmee blijft hij in het rijtje van de reeksschutters op een gedeelde vijfde plaats. KSC Lokeren rekent op Jose Francisco Cevallos Enriquez en Guus Huperts om een resultaat neer te zetten in het Bosuilstadion. Het was overigens die Lokerse spits die vorig seizoen samen met Julian Michel gestalte gaf aan de zege van de Waaslanders in Deurne-Noord (1-2).
**'Een, twee, viere,' geen drie zonder vier als 'man van de match' voor Simen Juklerød, die net als tegen KAA Gent twee puntgave assists afleverde. Lior Refaelov en Ivo Dos Santos Rodrigues stonden op de goede plek om voor de afwerking te zorgen. Geoffry Hairemans, Ivo Dos Santos Rodrigues, Lior Refaelov en het duo Jelle Van Damme -
Dino Arslanagic vervolledigen de top vijf.
 
  
HOME