Nationale 1A - competitie - speeldag 12 - KVRS Waasland-SK Beveren - Royal Antwerp FC
Freethielstadion - zondag 28 oktober 2018 - 20:00u.
(26/10/2018)(Auteur: PeWe)(Bron: De ANTWERPSUPPORTER Online)
Scheidsrechters: Nathan Verboomen, Koen Thijs, Stijn Hutsebaut, Jordy Vermeire

Kern: op uitzondering van Sambou Yatabaré die een individueel parcours loopt vanwege een spierblessure, kan de rood-witte technische staf beroep doen op een volledig fitte kern. Sambou Yatabaré en Faris Haroun staan inmiddels al enkele weken onder dreiging, maar ook op dit vlak momenteel geen problemen. Uiteenlopende reacties op de prestatie van Didier Lamkel Ze, maar de centrale middenvelder blijft wel een optie om duo te vormen op het rood-witte middenveld.

Facts & figures: gele kaarten CO (24+3) >> gele dreiging: Faris Haroun, Sambou Yatabaré >> geelgeschorst CO >> niemand - rode kaarten CO (1) >> roodgeschorst CO >> niemand - dokterscabinet >> Sambou Yatabaré, Adilson Mendes Martins (revalidatie).

Nieuwssprokkels Online:
**Het verleden: het is pas de vierde keer dat Royal Antwerp FC op bezoek gaat Royal Antwerp FC bij de fusieclub in het Freethielstadion, waar het ter ziele gegane KSK Beveren voordien haar thuiswedstrijden betwistte. Slechts een keer wist de Ploeg van 't Stad de halve buit mee te pakken dank zij een doelpunt van Emmerik De Vriese (foto: archief De ANTWERPSUPPORTER Online). Na een onderbreking van bijna zes jaar, moesten Faris Haroun & co. vrede nemen met een niet onaanzienlijke nederlaag. Tuur Dierckx was tijdens zijn korte invalbeurt een ware gesel voor de rood-witte verdediging. De ex-speler zal er vermoedelijk zondag niet weer bijlopen.
**Ondanks zijn lichamelijk ongemak was ook Peter Maes de drift waarmee scheidsrechter Boterberg de gele kaart hanteerde opgevallen. Hij betreurde vooral de dubbele boeking voor een zijn spelers, al kreeg ook R.A.F.C. drie publieke waarschuwingen te incasseren. Opvallend: zowel Ivo Dos Santos Rodrigues als Ilor Refaelov werden al voor de tweede keer rij allebei getroffen en stormen regelrecht af op een schorsingsdag. De coach van KV RS Waasland-SK Beveren moet rekening houden met 31 gele kaarten en dat zijn er nog vier meer dan het clubtotaal van Royal Antwerp FC.
**William Owusu Acheampong is wat stilgevallen, maar blijft nog steeds de clubtopschutter, al wordt hij nu wel heel dicht op de hielen gezeten door kapitein Faris Haroun (4) en Lior Refaelov (3). Leonardo Trossard (volgende woensdag op bezoek in het Bosuilstadion met KRC Genk) heeft de Anderlechtspelers Dimata en Santini vervoegd aan kop van de reeksschutterslijst. W.O. Acheampong deelt steeds de zesde plek met o.a. Malinovsky (KRC Genk - 5). De fusieclub rekent op Nana Opoku Ampomah (3) en Apostolos Vellios (2) om de punten thuis te houden.
**De rood-witte rechterflank domineerde lange tijd de activiteiten richting Lokers doel, Aurélio Ulineia Buta hield er een verdienstelijke derde plaats aan over in de wekelijkse stemming. Hij bleef Didier Lamkel Ze en landgenoot Ivo Dos Santos Rodrigues voor, maar moest wel Faris Haroun en 'man van de match' Lior Refaelov laten voorgaan.
**Opvallend: Dino Arslanagic, Faris Haroun, Simen Juklerĝd en Sinan Bolat misten nog geen speelminuten na elf speeldagen. Didier Lamkel Ze voegde tijdens de elfde speeldag een veelvoud aan speelminuten toe aan zijn totaal. Nieuweling Omar Govea Garcia moet zich tevreden stellen met slechts zestien speelminuten.
 
  
HOME