Nationale 1A - competitie - speeldag 17 - Royal Antwerp FC-S.T.V.V. - Update
Bosuilstadion - zaterdag 1 december 2018 - 20:30u.
(29/11/2018)(Auteur: PeWe)(Bron: De ANTWERPSUPPORTER Online)
Scheidsrechters: Bert Put, Koen Thijs, Pieter Becquet, Jan Boterberg

Kern: (lichte) blessures allerhande en (gele) schorsingen hakten ook deze week in de wedstrijdkern. Na Faris Haroun (vorige week zondag in Gent) moet nu zaterdag Jelle Van Damme een strafdag uitboeten. Mogelijke vervangers Dylan Batubinsika of nog Matheus Borges staan ondertussen de trappelen van ongeduld om te depanneren. We vergeten uiteraard ook niet de langdurige onbeschikbaarheid van Sambou Yatabaré te tellen. Volgens de pers zou ook Amara Baby voor langere tijd onbeschikbaar zijn. Ivo Dos Santos Rodrigues helemaal hersteld en vast van plan te schitteren. Ook Geoffry Hairemans, Omar Govea Garcia en Didier Lamkel Ze hopen op een nieuwe kans tegen S.T.V.V., bij wie Yohan Boli volgeboekt werd en dus moet toekijken.

Facts & figures: gele kaarten CO (39+VIJF!) >> gele dreiging: Sambou Yatabaré, Lior Refaelov >> geelgeschorst CO >> Jelle Van Damme - rode kaarten CO (1) >> roodgeschorst CO >> niemand - dokterscabinet >> Sambou Yatabaré.

Nieuwssprokkels Online:
**Antwerp Clubblad nummer 10 houdt de Video ASSISTENCE Referee tegen het licht: Antwerp Clubblad: Editoriaal: Afschaffen die handel, Een dubbelgesprek met de vorige en de nieuwe stadionomroeper van de Bosuil: Daniel Vuylsteke en Kris Strybos, Een excellente sportavond, dames en heren, Cartoon van de Bosuilman, Antwerp is HOT, Welkom Koninklijke Sint-Truidense Voetbal Vereniging, Cijferwerk, Kalender 2018-2019, In de wachtkamer van het eerste elftal, Onze steunende leden + Abonnementinformatie Clubblad, Uit de oude doos, Poster: Dino Arslanagic, Antwerp Legend: Ruud Kaiser, publiekslieveling van de Bosuil, Retro: het seizoen 1903-1904: Twee derby-overwinningen, Interview met Dave Oste van Simply Sparkling, Voor het archief : competitieverslagen a-kern, Beker van België U21: uitschakeling tegen OHL, Antwerp vervolgkwis, R.A.F.C.-Worldwide, R.A.F.C.-Jeugd: zeer geslaagde reünie R.A.F.C.-jeugd, R.A.F.C.-Jeugd: Zeb Jacobs leidt het RED TALENT project, R.A.F.C.-Jeugd: zoekt vrijwilligers, R.A.F.C.-Jeugd: Rangschikkingen 2018-2019, De Bosuil: Onderonsje voor de top zes.
**Het verleden: 10.083 (of bijna toch) Antwerpfans brachten vorig seizoen een volmondig 'Ooooo William Owusu, Ooooo W...' op de Bosuil ten gehore, want scoren deed comeback-kid Owusu op de zesde speeldag van de reguliere competitie en zorgde daarmee voor een gelijkspel. In de playoffs kwamen de Kanaries in Deurne-Noord de punten wegkapen en bevestigden daarmee hun reputatie van zwart beest voor R.A.F.C. Verrassend genoeg staan er slechts 73 resultaten geboekstaafd in het Antwerp Museum, waarvan het aantal zeges (27) bijna in evenwicht is met het aantal nederlagen (29). Ook speelden beide clubs nog 17 keer gelijk. Het doelsaldo is evenzeer in perfect evenwicht (98 voor, 98 tegen). Tony Sergeant (x3) en Patrick Goots zorgden onder beidjes voor de grootste thuisoverwinning op 23 maart 2002 (4-0).
**De uittredende kampioen en de huidige leider in de Jupiler Pro League bezetten de beste plaatsen in de topschutterstabel met Ivan Santini (RSC Anderlecht - 11), Nany Dimata (RSC Anderlecht - 10) en Mbwana Ally Samatta (KRC Genk - 10), maar moeten stilaan concurrentie vrezen van... Daichi Kamada van tegenstander S.T.V.V. Hij bezet momenteel de vierde plaats en zal ook in het Bosuilstadion een gevreesd heerschap zijn voor Dino Arslanagic & co.
**Heel veel tandengeknars vanwege foutieve interpretaties en dito frustraties in het Antwerpkamp. Daarbovenop goochelde de wedstrijdleiding in de Ghelamco Arena met de gele kaarten en die troffen enkel raak bij de bezoekers! Vijf boekingen werden aan het al indrukwekkende totaal van 39 toegevoegd. Jelle Van Damme werd het zwaarst getroffen en moet een strafdag uitzitten. Gelukkig kan/kon hij zich zodoende tenvolle concentreren op zijn deelname aan 'De Slimste Mens ter Wereld' met Antwerpfan Eric Van Looy als Quizmaster. Hoewel S.T.V.V. slechts te rekenen heeft met 31 publieke waarschuwingen, moeten zij aanvaller Yohan Boli missen met gele overlast.
**Opvallende stats: Dino Arslanagic, Simen Juklerřd en Sinan Bolat misten tot heden geen enkele speelminuut. Doelman Sinan Bolat hield dit seizoen al acht keer de netten schoon.
**Hoewel slechts de VAR meest bepalende factor was in het eindresultaat in de Ghelamco Arena tegen Stallone Limbombe & co. behaalde het busje geen enkele stem als 'man van de match'. Met zijn prachtreactie op de strafschop van KAAG hengelde Antwerpdoelman Sinan Bolat het gros van de stemmen binnen en wordt hij verdiend uitgeroepen tot uitblinker. Jelle Van Damme, Jonathan Bolingi (ondanks de twee geweigerde doelpunten), Dino Arslanagic, Omar Govea Garcia en William Owusu Acheampong vervolledigen allicht de top vijf. Stemmen kan nog tot vrijdagavond.
 
  
HOME