Nationale 1A - competitie - speeldag 20 - Club Brugge KV-Royal Antwerp FC
Jan Breydelstadion - zondag 23 december 2018 - 14.30u.
(20/12/2018)(Auteur: PeWe)(Bron: De ANTWERPSUPPORTER Online)
Scheidsrechters: Wim Smet, Dirk Gillon, Christophe Baillieul, Kevin Van Damme

Kern: voor het eerst in een maand (!) tijd heeft de rood-witte technische staf niet af te rekenen met schorsingen. Lior Refaelov loopt (voorlopig) nog als enige onder dreiging. Ook de blessuregolf lijkt onder controle, al heeft die wel punten gekost. Dino Arslanagic heeft zijn plaats in de kern opnieuw ingenomen en dus blijven enkel nog Omar Govea, Amara Baby en Abdoulaye Seck onder strikte medische begeleiding. De pers meldde ook enige selectiezorgen vanwege blessures en schorsingen in de Brugse kern. Denswil en Vormer (foto rechts - De ANTWERPSUPPORTER Online) zitten op de strafbank.

Facts & figures: gele kaarten CO (50+4) >> gele dreiging: Lior Refaelov >> geelgeschorst CO >> niemand - rode kaarten CO (1) >> roodgeschorst CO >> niemand - dokterscabinet >> Omar Govea, Amara Baby, Abdoulaye Seck.

Nieuwssprokkels Online:
**Het verleden: de tegenstander voert sedert 1972 een Nederlandstalige naam, maar er stonden al lang daarvoor onderlinge wedstrijden op de competitiekalender. De eerste dateert al van 3 november 1901 op het Rattenplein te Sint-Andries (0-2), de laatste van 22 oktober 2017 (1-0) met Lior Refaelov in het winnende kamp en de winnende kleuren. Dit keer verdedigt hij als leenspeler het shirt van Royal Antwerp FC. Van de 369 officiële wedstrijden won de Great Old er 51, 41 keer bleef het gelijk, ook werd 77 maal de nederlaag geleden. Roger Van Gool, René Desaeyere, Flemming Lund en Karel Beyers zorgden op 6 januari 1974 voor de grootste uitzege ooit in het toenmalige Albert Dyserynckstadion 'De Klokke' (0-4). Op 25 maart 1984 werd bezoekers R.A.F.C. met een forfaitnederlaag weggestuurd uit het nog bijna spiksplinternieuwe Olympiastadion. Dit en nog veel meer wetenswaardigheden in het online museum (www.rafcmuseum.be/wedstrijdarchief/start.php)
**Ook al leed KRC Genk de nederlaag in de recente bekerconfrontatie, haar topschutter Mbwana Ally Samatta (12) rukte zich los van Ivan Santini (RSC Anderlecht - 11). Nany Dimata (RSC Anderlecht - 10) en Daichi Kamada (S.T.V.V. - 10) delen de derde plaats voor het duo Leandro Trossard (KRC Genk - 9) en Hamdi Harbaoui (SV Zulte Waregem - 9). Bij Club Brugge rekenen ze op Siebe Schrijvers (7) en Wesley Moraes Ferreira Da Silva (7) voor de broodnodige doelpunten. Lior Refaelov (6) en William Owusu Acheampong delen de leidersplaats in Deurne-Noord en zijn gemotiveerd voor de verplaatsing naar West-Vlaanderen.
**Het zeurparcours van de 'analist' in openbare loondienst heeft z'n effect blijkbaar niet gemist. Weer werd de Great Old bedolven onder vier gele kaarten voor een totaal van 54, meer dan het dubbele van de tegenstander. Het scheidsrechterskorps richtte voorlopig nog geen verder onheil aan, al ziet de technische staf enkele spelers gevaarlijk richting schorsing evolueren! De publieke waarschuwingen van de uittredende landskampioen zijn bijna te tellen op de vingers van twee handen (26), al moeten Vormer en Denswil vanwege gele overlast aan de kant blijven.
**Slechte beurt voor het collectief van Laszlo Bölöni en Wim De Decker tijdens de wedstrijd van de havengemeenschap. Ondanks de tegendoelpunten, maakte de verdediging een relatief goede beurt. Jelle Van Damme lijkt op weg naar de titel 'man van de match', al komen ook Simen Juklerřd, Didier Lamkel Ze, Aurélio Gabriel Buta en Lior Refaelov mogelijk nog in aanmerking voor de weekzege.
 
  
HOME