Nationale 1A - competitie - speeldag 22 - SV Zulte Waregem-Royal Antwerp FC
Regenboogstadion - zaterdag 19 januari 2019 - 20.30u.
(17/01/2019)(Auteur: PeWe)(Bron: De ANTWERPSUPPORTER Online)
Scheidsrechters: Nathan Verboomen, Mathias Hillaert, Koen Thijs, Jan Boterberg.

Kern: voor deze eerste wedstrijd van 2019 moet Ivo Dos Santos Rodrigues toekijken nadat hij op Boxing Day volgeboekt werd. Omar Govea Garcia is volop bezig aan zijn revalidatie, maar komt voorlopig nog niet aan spelen toe. Ook enkele andere spelers geraakten onklaar tijdens de stage in Spanje. Het valt even af te wachten of zij topfit geraken voor de opdracht tegen SV Zulte Waregem.

Facts & figures: gele kaarten CO (59+4) >> gele dreiging: Dieumerci Mbokani >> geelgeschorst CO >> Ivo Dos Santos Rodrigues - rode kaarten CO (1) >> roodgeschorst CO >> niemand - dokterscabinet >> Omar Govea, Adilson Mendes Martins.

Nieuwssprokkels Online:
**Het verleden: het SV Waregem van Wim De Coninck, Franky Dekenne en de broers Millecamps was jarenlang een boeman voor de Great Old. Zo slikte het stamnummer een in september 1980 een droge 4-0 nederlaag in het Regenboogstadion. De laatste twee onderlinge duels van voor de fusie leverden dan weer twee overwinningen op voor Royal Antwerp FC. Zoran Campara de allerlaatste schutter op 14 maart 1999. De fusieclub kon in het kader van de nationale competitie de Ploeg van 't Stad nog geen puntje afhandig maken. In de enige onderlinge kwalificatiewedstrijd voor de nationale beker, deelde SV dan weer wel een ferme tik uit. Een keer ook stond er oefenwedstrijd op de kalender die in remise eindigde.
**Royal Antwerp FC scoorde dertig keer in de reguliere competitie. Daarvan namen William Owusu Acheampong en Lior Refaelov er elk zes voor hun rekening, Dieumerci Mbokani voegde tegen Excel Mouscron twee stuks toe aan zijn totaal en komt daarmee net als Faris Haroun op vijf goals. Ondanks de wat matige campagne van zijn club, deelt Hamdi Harbaoui als beste schutter van SV Zulte Waregem een mooie derde plek in de reeksrangschikking met elf doelpunten. Hij moet wel nog . Mbwana Ally Samatta (KRC Genk - 15) en Nany Dimata (RSC Anderlecht - 13) voor zich dulden.
**Met alweer vier gele kaarten gaat het clubtotaal naar 63 stuks. Na Lior Refaelov tegen Excel Mouscron, moet nu Ivo Dos Santos Rodrigues tegen SV Zulte Waregem brommen. Hamdi Harbaoui, de topschutter bij de tegenstander, deelt datzelfde wat trieste lot. De fusieclub klokt af op 42 publieke waarschuwingen en telt vier spelers onder dreiging.
**Jelle Van Damme werd op inzet en overtuiging twee keer na elkaar 'man van de match', maar moest tegen Excel Mouscron wel tevreden zijn met een meer bescheiden vijfde plaats. Simen Juklerød, Faris Haroun en Dieumerci Mbokani (ondanks zijn twee doelpunten) moesten Geoffry Hairemans (foto tweede van links - archiefbeeld na diens openingstreffer op 17 dec. 2017) - De ANTWERPSUPPORTER Online) voor laten gaan voor diens meer dan verdiende eerste uitverkiezing van het seizoen als 'man van de match'.
 
  
HOME