JPL-22 * Reacties na SV Zulte Waregem - Royal Antwerp FC
Het oordeel van de coaches
(20/01/2019)(Auteur: Frank Nicola)(Bron: De ANTWERPSUPPORTER Online)
Laszlo Bölöni: "Ik ben niet tevreden over de eerste helft. Bij balbezit hadden we te weinig kwaliteit aan de bal en leden slordig balverlies. Met een goede actie konden we dan het verschil maken. We hadden nog kunnen scoren, maar de finesse ontbrak. Ook de thuisploeg had kansen, maar wij wilden de winst het meest. In de tweede helft speelden we met veel meer vertrouwen. De goal op vrije trap deed me deugd. Toch was ik na de tegentreffer nog wel even nerveus, maar de uitslag is een correcte weergave van het spel. Ik hou ervan om naar hier te komen bij deze club met een goede, ervaren coach want dat levert altijd spanning op. Er blijven nog acht matchen te spelen. Mijn objectief is het om op het terrein het beste van onszelf te geven. We kennen de kwaliteiten van de spelersgroep, maar ik wil me niet vastpinnen op een te halen eindklassering."

"Het idee van de vrije trap kwam niet van mij. Jawel, we hebben getraind tijdens de oefenstage in Algorfa. Je ziet zo dat Lior Refaelov (foto midden - De ANTWERPSUPPORTER Online) na zijn blessure bij Club Brugge weer helemaal de oude is. Hij houdt van deze stad en dus was zijn contractverlenging geen verrassing. De overwinning doet me deugd, want vorig jaar kregen we een mokerslag net na de winterstop toen we in blessuretijd Club Brugge op de Bosuil nog lieten gelijkmaken. Nu moeten we cool blijven om de wedstrijd tegen Standard tot een goed einde te brengen."

Francky Dury: "Ik ben niet ontgoocheld, omdat de wedstrijd in balans was. Jammer genoeg gaan te veel spelers bij de tegentreffer in de fout, al zag ik wel veel vuur en goesting bij mijn spelers. Na de goal van Refaelov hebben we ons vijftien minuten moeten hergroeperen. De late goal viel nadat ik mijn systeem wijzigde en veel aanvallende spelers op het veld zette. Na de 0-2 heeft R.A.F.C. de wedstrijd doodgemaakt, maar toch zag ik de goede mentaliteit terug van de gewonnen thuismatchen tegen Sporting du Pays de Charleroi en R Standard de Liège. Royal Antwerp FC is een geduchte tegenstander. Bij een achterstand is het dan ook extra moeilijk om iets terug te doen. Met vijf clubs vechten we tegen de degradatie. De volgende wedstrijd in Lokeren wordt cruciaal. De vele goede zaken die ik vandaag heb gezien, neem ik mee naar die match."