Nationale 1A - competitie - speeldag 25 - KSC Lokeren OV-Royal Antwerp FC
Daknamstadion - zaterdag 9 februari 2019 - 20.30u.
(07/02/2019)(Auteur: PeWe)(Bron: De ANTWERPSUPPORTER Online)
Scheidsrechters: Alexandre Boucaut - Jimmy Cremers - Patrick Plumes - Nicolas Laforge

Kern: Dieumerci Mbokani en Didier Lamkel Ze zijn na hun verplichte gele rustdag opnieuw beschikbaar voor de technische staf. Laatstgenoemde moet wel oppassen voor een nieuwe publieke waarschuwing want dan is hij al opnieuw geschorst. De medische staf kan zich inmiddels concentreren op kleine pijntjes. De blessureboeg is op een accidentele geschaafde knie na vrijwel leeg.

Facts & figures: gele kaarten CO (68+4) >> gele dreiging: Didier Lamkel Ze >> geelgeschorst CO >> niemand - rode kaarten CO (2) >> roodgeschorst CO >> niemand dubbele boeking) - dokterscabinet >> Adilson Mendes Martins.

Nieuwssprokkels Online:
**Het verleden: het hele recente verleden op het hoogste vlak was niet bepaald een weg van melk en honing. Het was inderdaad moeilijk eieren rapen tegen de Waaslanders van KSC Lokeren OV. Vorig seizoen kon de Great Old de tegenstander van zaterdag amper enkele puntjes van de twaalf afhandig maken. De wondermooie goal van Lior Refaelov uit de heenwedstrijd loodste Royal Antwerp FC naar de ereplaatsen in de rangschikking. Hij werd meteen ook verkozen tot 'man van de match'. Een schaars lichtpuntje in de onderlinge confrontaties, want ook in het verleden lagen er vaak voetangels en schietgeweren klaar in het Daknamstadion, met als triest dieptepunt de forfaitnederlaag in mei 1998, enkele weken voor de val naar de tweede voetbalklasse. De statistieken nuanceren het beeld van dit parcours. Het doelpuntensaldo is positief en ook het aantal overwinningen is gelukkig nog altijd groter dan het totaal van de nederlagen.
**Ivo Dos Santos Rodrigues verdubbelde met een rake kopslag zijn doelpuntenaantal en ook Geoffry Hairemans spurtte de schutterstabel op in de Versluys Arena, de ene met een vroeg en de andere met een laat doelpunt. Lior Refaelov en Dieumerci Mbokani scoorden elk zeven keer en delen de .. plaats bij de reekstopschutters. Gouden Stier Mbwana Ally Samatta (KRC Genk) voegde nog een eenheid aan zijn al indrukwekkende totaal bij en loopt verder weg van de achtervolgers Hamdi Harbaoui (SV Zulte Waregem - 14), Nany Dimata (RSC Anderlecht - 13), Ivan Santini (RSC Anderlecht - 12) en Daichi Kamada (K Sint-Truidense VV - 11). KSC Lokeren OV rekent op Marko Miric (3), Mehdi Terki (3) en Guus Hupperts (2) van wie laatstgenoemde vorig seizoen nog trefzeker was in de onderlinge confrontatie op de Bosuil.
**Alweer vier gele kaarten toegevoegd aan het totaal (72). Het versterkt enkel het beeld dat het reglement extra streng wordt toegepast voor de spelers met rood-wit shirt. Twee waarschuwingen gingen aan de gele kaart van Nkaka vooraf, Faris Haroun had bij zijn eerste fout prijs! Begrijpe wie kan. Enkele spelers van KSC Lokeren OV moeten hun vijfde boeking vrezen.
**Met Aurélio Ulineia Buta, Jelle Van Damme en Dino Arslanagic zijn drie verdedigers in strijd voor de derde plaats, zij laten Ivo Dos Santos Rodrigues nog voorgaan, al lijkt Geoffry Hairemans regelrecht op weg naar de titel 'man van de match'.
 
  
HOME