Nationale 1A - competitie - speeldag 29 - Royal Antwerp FC-Sporting du Pays de Charleroi
Bosuilstadion - zondag 10 maart 2019 - 18.00u.
(09/03/2019)(Auteur: PeWe)(Bron: De ANTWERPSUPPORTER Online)
Scheidsrechters: Nicolas Laforge, Frédéric Godelaine, Vito Di Vincenzo, Jasper Vergoote

Kern: Faris Haroun en Sambou Yatabaré zullen hun tweede en derde gele schorsingsdag kunnen uitboeten tijdens de reguliere competitie. Geen erg lijkt het, nu de club vorige week zekerheid veroverde over een startticket in play-off I. Wat met Jelle Van Damme ? Op rust stellen om een tiende (!!) karton te vermijden of... Wat met en William Owusu Acheampong onder dreiging van een eerste schorsing? Aan de rood-witte technische staf de keuze. Dylan Batubinsika, Daniël Opare, Matheus Borges, Omar Govea Garcia om er maar enkele te noemen, staan alvast met een bijna smetteloos strafblad te popelen van ongeduld om hun kunnen de komende weken en maanden te bewijzen. Dylan Batubinsika mag overigens terugblikken op een geslaagde invalbeurt na het plotse ziektebeeld bij Dino Arslanagic. GvA wist ons overigens te verblijden met nakende contractbesprekingen op de Bosuil. Zo zouden Jelle Van Damme, Dieumerci Mbokani en William Owusu Acheampong eerstdaags een uitnodiging van het clubbestuur mogen verwachten. Nog volgens GvA zou de kern de start van Play-off I voorbereiden in de Belgische Ardennen. De beslissing wordt in beraad gehouden. Met Gaël Kakudji (D.R. Congo Kinshasa), Gouné Niangadou en Abdoulaye Diaby (Mali) en Jens Teunckens (nat. u21) zijn meteen vier van de aanstormende talentjes van de club opgeroepen voor een vertegenwoordigend elftal van hun land.

Facts & figures: gele kaarten CO (81+4) >> gele dreiging: Jelle Van Damme, William Owusu Acheampong >> geelgeschorst CO >> Faris Haroun, Sambou Yatabaré - rode kaarten CO (2) >> roodgeschorst CO >> niemand - dokterscabinet >> Ivo Dos Santos Rodrigues, Jelle Van Damme.

Nieuwssprokkels Online:
**Antwerp Clubblad nummer zestien doet het relaas van de feestavond op de Bosuil na de wedstrijd tegen KAS Eupen: Editoriaal: De geur van gras, Interview met Pieter Verbruggen, de man achter ticketing@rafc.be, Welkom Sporting du Pays de Charleroi,
Cijferwerk, Kalender 2018-2019, u16 pakt de titel in Moeskroen!, In de wachtkamer van het eerste elftal, Onze steunende leden + Abonnementinformatie Clubblad, Uit de oude doos: 27 september 1983 R.A.F.C.-FC Zürich 4-2 (1e ronde UEFA-beker): actiefoto uit de terugmatch, Poster: Dylan Batubinsika, Praatje met een speler: Daniel Opare, Retro: het seizoen 1908-1909: middelmaat, Voor het archief, Antwerpkwis, Kidsfandag op 27 maart, R.A.F.C.-Jeugd: even voorstellen: onze u13, R.A.F.C.-Jeugd: even voorstellen: onze U15, R.A.F.C.-Jeugd: eindrangschikkingen 2018-2019, De Bosuil: scherprechter of meteen Europa in?
**Vorig seizoen toonde Sporting du Pays de Charleroi zich net als KRC Genk oppermachtig op de Bosuil. De Great Old kon met de gelijkmaker van Joaquín Ardaiz nog even de schijn ophouden, maar moest finaal berusten in een 1-3 nederlaag tegen de verrassend sterke selectie van Felice Mazzu. Amara Baby verliet vorige zomer het Stade du Pays de Charleroi, maar was toen wel een dichte getuige. Na Jonathan Lardot mag nu Nicolas Laforge de fluit hanteren tijdens deze voorlaatste wedstrijddag van de reguliere competitie. De Great Old kan in de langjaarlijkse onderlinge confrontaties de beste stats voorleggen. Van de in totaal 86 gespeelde wedstrijden won Royal Antwerp FC er 41, 24 gingen er verloren, 23 eindigden op remise. Lees er alles over (www.rafcmuseum.be/wedstrijdarchief/tegenstandersstatistiek.php?tegenstandersid=621).
**William Owusu Acheampong scoorde afgelopen weekeinde voor de zevende keer en doet daarmee even goed dan Dieumerci Mbokani. De publiekslieveling werd daarvoor ruim gecomplimenteerd in het stadion en op de sociale media. Clubtopschutter blijft Lior Refaelov met acht treffers. Victor James Osimhen (Sporting du Pays de Charleroi - 10) deelt de zevende plaats in de schutterslijst, die overigens nog steeds wordt aangevoerd door Mbwana Ally Samatta (KRC Genk - 20). Hij gaat Hamdi Harbaoui (SV Zulte Waregem - 16), de ploegmaats van RSC Anderlecht Ivan Santini en Nany Dimata met elk 13 goals en Yohan Boli (S.T.V.V. - 12).
**Gi Hontelé, ploegafgevaardigde van de u15 en aanvoerder van de ballenrapers, moest vorige week verstek geven vanwege ziekte. We wensen Gi een spoedig hersteld en een snel weerziens in het Bosuilstadion toe!
**De fans van Royal Antwerp FC mochten dan wel juichen om doelpunten van William Owusu Acheampong en (diens vervanger) Jonathan Bolingi, het irritante getreuzel van de VAR en de vier (!) gele kaarten werden luidkeels afgekeurd. Zo zal de technische staf het de komende twee wedstrijden moeten stellen zonder Sambou Yatabaré en aanvoerder Faris Haroun. Met 51 publieke waarschuwingen voelt tegenstander Sporting du Pays de Charleroi zich allerminst misdeeld. Enkel Stergios Marinos, Domingos Matias en Marco Ilaimaharitra moesten eerder reeds brommen, al staat laatstgenoemde opnieuw op scherp.
**Aurélio Ulineia Buta lijkt met zijn twee opvallende assists goed op weg om tot 'man van de match' verkozen te worden. Geoffry Hairemans voert de achtervolgende groep aan met Jelle Van Damme, William Owusu Acheampong en Didier Lamkel Ze in zijn zog. De jonge rechtsback kan in weerwil van concurrentie van ervaren Daniël Opare ook dit seizoen mooie stats voorleggen.
 
  
HOME