Nationale 1A - competitie - speeldag 30 - KV Kortrijk-Royal Antwerp FC
Guldensporenstadion - zondag 17 maart 2019 - 18:00u.
(15/03/2019)(Auteur: PeWe)(Bron: De ANTWERPSUPPORTER Online)
Scheidsrechters: Jonathan Lardot, Laurent Conotte, Florian Lemaire, Kevin Debeuckelaere

Kern: Simen Juklerod kreeg een weekje rust voorgeschreven, maar is niet de enige die niet beschikbaar is voor de dertigste en laatste speeldag van de reguliere competitie. Faris Haroun en Sambou Yatabaré zitten hun schorsing uit. Ivo Dos Santos Rodrigues kreeg in de gym gezelschap van Sinan Bolat en Amara Baby. Wat met Jelle Van Damme en William Owusu Acheampong, allebei onder dreiging? Dylan Batubinsika, Daniël Opare, Matheus Borges Domingues, Omar Govea Garcia en David Martins Simão lijken klaar om het Guldensporenstadion te bestormen.

Facts & figures: gele kaarten CO (85+0) >> gele dreiging: Jelle Van Damme, William Owusu Acheampong >> geelgeschorst CO >> Faris Haroun, Sambou Yatabaré - rode kaarten CO (2) >> roodgeschorst CO >> niemand - dokterscabinet >> Ivo Dos Santos Rodrigues, Jelle Van Damme.

Nieuwssprokkels Online:
**Het verleden: hoewel de statistieken in het voordeel van de Great Old spreken, slaagde KV Kortrijk er in het recente verleden telkens in meerdere doelpunten te scoren in eigen huis, zowel in de competitie als tijdens de bekercampagne. Het is overigens al van maart 2006 geleden dat Royal Antwerp FC de volle buit wist mee te graaien in West-Vlaanderen. Doelpunten van Fangzhuo Dong en Alexandre Di Gregorio volstonden voor de zege.
**Amara Baby scoorde als ex-Karolo zijn eerste doelpunt in rood-witte loondienst, maar dat volstond helaas niet voor puntengewin. Lior Refaelov liet een eerste misser af de stip noteren en blijft met acht doelpunten clubtopschutter voor William Owusu Acheampong en Dieumerci Mbokani. De nieuwgevormde rood-witte defensie moet rekening houden met Jovan Stojanovic. Hij was tot nog toe goed voor negen treffers. De reeksschutterslijst wordt nog steeds aangevoerd door Mbwana Ally Samatta (KRC Genk - 20). Hij gaat Hamdi Harbaoui (SV Zulte Waregem - 16), de ploegmaats van RSC Anderlecht Ivan Santini en Nany Dimata met elk 13 goals en Yohan Boli (S.T.V.V. - 12) vooraf.
**Twee keer dom handspel en dus beëindigde Sporting du Pays de Charleroi de wedstrijd met z'n tienen. Het waren overigens de enige kaarten die de wedstrijdleiding uit de bovenzak haalde. Het clubtotaal van R.A..F.C. blijft zo op 85, waarvan ongeveer de helft is uitgezeten.
Amara Baby scoorde tegen zijn gewezen club op assist van Aurélio Buta. Het leverde ze allebei een ereplaats op in de weekstemming. Dino Arslanagic was lang in een felle strijd gewikkeld voor de titel 'man van de match', maar moest uiteindelijk de trofee aan doelman Sinan Bolat laten.
 
  
HOME