Nationale 1A - Play-off I - speeldag 4 - KAA Gent-Royal Antwerp FC
Ghelamco Arena - zaterdag 13 april 2019 - 20:30u.
(12/04/2019)(Auteur: PeWe)(Bron: De ANTWERPSUPPORTER Online)
Scheidsrechters: Bram Van Driessche, Yves De Neve, Kevin Monteny, Wim Smet

Kern: Aurélio Ulineia Buta is al volop bezig met de revalidatie van zijn knieblessure, al heeft hij uiteraard nog een lange weg te gaan. Sinan Bolat heeft de test in het Astridpark zonder problemen doorstaan. Ook Jelle Van Damme kon na een ziektebeeld de trainingsarbeid hervatten.

Facts & figures: gele kaarten P-O (6+1) >> gele dreiging: Faris Haroun >> geelgeschorst P-O >> niemand - rode kaarten P-O (0) >> roodgeschorst P-O >> niemand - dokterscabinet >> Aurélio Ulineia Buta.

Nieuwssprokkels Online:
**Het verleden: net na de promotie kon Royal Antwerp FC al een eerste keer stunten in de Ghelamco Arena. Met een schitterend doelpunt van Reda Jaadi harkten Laszlo Bölöni en zijn selectie er op de tweede speeldag een eerste driepunter op verplaatsing binnen. Op beslissing van de VAR werd het in november 2018 een puntendeling. Ten minste een van de doelpunten van Jonathan Bolingi werd via een ingebeelde buitenspelstreep ten onrechte afgekeurd door Laforge.
**Na zijn negende doelpunt, meteen de winnende treffer in het Astridpark, komt Dieumerci Mbokani net als Lior Refaelov (9) de top twintig van beste reeksschutter binnen. Aan kop van de reeksrangschikking delen Mbwana Ally Samatta (KRC Genk - 20) en Hamdi Harbaoui (SV Zulte Waregem - 20) nu de leidersplaats met een straatlengte voorsprong op Ivan Santini (RSC Anderlecht - 14), die de derde stek deelt met Daichi Kamada (S.T.V.V. - 14). Renaud Emond (R Standard de Ličge - 12+1) vervolledigt de top vijf. Jonathan David en Roman Yaremchuk zijn met elk acht doelpunten de gevaarlijke jongens bij KAA Gent. Werk aan de winkel dus voor Dino Arslanagic en collega's-verdedigers.
**Enkel Didier Lamkel Ze werd lastens Royal Antwerp FC op de (gele) bon gezwierd door de wedstrijdleiding in het Constant Vandenstockstadion. Het clubtotaal komt daarmee op zeven, waarvan twee publieke waarschuwingen achter de naam van kapitein Faris Haroun, die daarover zo zijn eigen mening heeft. Na vijf gele kaarten en een rode, mag ook deze wedstrijd Vadis Odjidja Ofoe niet optreden in zijn clubkleuren.
**De weekstemming is bijna ten einde zodat we er geredelijk van mogen uitgaan dat Dieumerci Mbokani regelrecht richting titel 'man van de match' loopt. Didier Lamkel Ze (auteur van het eerste doelpunt en 'assist' voor de beslissende treffer) komt uit op de tweede plaats voor de verdedigers Dino Arslanagic en Daniël Opare. Omar Govea Garcia legt naar alle waarschijnlijkheid beslag op de vijfde plaats.
**Nieuwtjes Online: eerder deze week kreeg Royal Antwerp FC een schitterend rapport van de Licentiecommissie. Zowel de Belgische als de Europese licentie werden toegekend zonder een enkele opmerking.
 
  
HOME