Nationale 1A - competitie - speeldag 1 - KAS Eupen-Royal Antwerp FC
Kehrwegstadion - zondag 28 juli 2019 - 20:00u.
(25/07/2019)(Auteur: PeWe)(Bron: De ANTWERPSUPPORTER Online)
Scheidsrechters: Wesley Alen, Dirk Gilon, Jeroen Walschap, Christof Dierick

Kern: de rood-witte kern onderging een mini-make-over. Enkele spelers verlieten de Bosuil, een nieuw vijftal meldde zich voor een nieuwe uitdaging bij Royal Antwerp FC. Junior Pius en Martin Hongla brachten ervaring mee uit diverse Europese competities, Sander Coopman en Alexis de Sart zetten hun carričre verder in 's lands hoogste voetbalafdeling. 'Ouderdomsdeken' onder de nieuwelingen Ritchie De Laet kende een veelbelovende start van de voetballoopbaan op de Bosuil om vervolgens via diverse Premier League clubs en de Australische competitie als dertigjarige in Deurne-Noord te landen. Aurélio Ulineia Buta worstelde zich doorheen een moeilijke revalidatie en lijkt klaar voor een nieuw avontuur op rechtsachter. Dino Arslanagic en Matheus Borges Domingues zijn nog niet aan spelen toe na een kwalijke blessure tijdens de voorbereiding. Ook benieuwd hoe de rood-witte staf o.l.v. éminence grise Laszlo Bölöni de eerste competitie-opdracht aanpakt? Kom dat zondagavond zien in het Kehrwegstadion in de Oostkantons. Wie weet lukt het Dieumerci Mbokani het om zich in zijn statuut van absolute sterkhouder te bevestigen...

Facts & figures: gele kaarten CO >> (0), gele dreiging >> niemand, geelgeschorst CO >> niemand - rode kaarten CO >> (0), roodgeschorst CO >> niemand - dokterscabinet >> Dino Arslanagic, Matheus Borges Domingues, Amara Baby (?).

Nieuwssprokkels Online:
**Het verleden: "Claude Makélélé zocht al voor de vijfde keer op rij als geslagen coach naar een verklaring... Laszlo Bölöni (foto: De ANTWERPSUPPORTER Online) was in zijn nopjes en met een weekje interlandvoetbal in het vooruitzicht kon er zowaar een brede lach af!", aldus De ANTWERPSUPPORTER Online na de verdiende rood-witte zege op zaterdag 6 oktober 2018. De Panda's gaan opnieuw de strijd aan op het hoogste vlak, dit keer onder de leiding van Beńat San José én mét veel kans op succes. De linkerkolom lijkt allicht nog hoog gegrepen, maar een rustig seizoen behoort volgens de kenners tot de mogelijkheden van de zwart-witten. Royal Antwerp FC begint aan het seizoen met aspiraties en allicht in de eigen (rode) clubkleuren met een gouden franje.
**Niet alleen de spelers en hun coaches hebben een (te) korte vakantie en lange voorbereiding achter de rug, ook het referee department heeft zijn leden bijgespijkerd op nieuwe regels en de bestaande heel duidelijk geďnstrueerd. Profs in het VAR-busje en duidelijke instructies moeten van het nieuwe seizoen een arbitraal succes maken. Lees er alles over op de website van de KBVB (https://www.belgianfootball.be/nl/nieuws/belgische-arbitrage-constante-evolutie).
 
  
HOME