Nationale 1A - competitie - speeldag 9 - KV Oostende-Royal Antwerp FC
Versluys Arena - zondag 29 september 2019 - 20:00u.
(28/09/2019)(Auteur: PeWe)(Bron: De ANTWERPSUPPORTER Online)
Scheidsrechters: Wim Smet, Dirk Gilon, Jeroen Walschap, Wesley Alen

Kern: de selectie doorstond de vaak smerige fouten van de tegenstander tijdens de midweek bekerwedstrijd zonder noemenswaardige pijntjes. De spelers-op-rust van donderdagavond (Steven Defour, Dino Arslanagic) komen opnieuw bij de kern. Matheus Borges Domingues heeft de groepstrainingen hervat en kreeg donderdag een eerste oproeping van zijn coach. De technische staf hoeft nog geen rekening te houden met gele dreiging, wel met de onbeschikbaarheid van Ritchie De Laet, Alexis de Sart, Daniël Opare, Junior Pius en Abdoulaye Seck.

Facts & figures: gele kaarten CO >> (9+1), gele dreiging >> niemand, geelgeschorst CO >> niemand - rode kaarten CO >> (0), roodgeschorst CO >> niemand - dokterscabinet >> Ritchie De Laet, Alexis de Sart, Daniël Opare, Junior Pius, Abdoulaye Seck.

Nieuwssprokkels Online:
**Het verleden: met Sander Coopman heeft Royal Antwerp FC de afgelopen mercato een middenvelder binnengehaald die de vorige onderlinge wedstrijden nog de kleuren van tegenstander KV Oostende verdedigde. Nadat de fusieclub met 2-0 had verloren in het Bosuilstadion, onderging KVO datzelfde lot met dezelfde cijfers in de eigen Versluys Arena. Dieumerci Mbokani toonde zich met twee doelpunten ongenadig in eigen huis. Aan het 'zeitje' waren niet voor het eerst Ivo Dos Santos Rodrigues (foto archief De ANTWERPSUPPORTER Online - centraal in strijd met Franck Berrier en Sebastien Siani) en Geoffry Hairemans trefzeker. Op 27 augustus 2017 ging de Great Old aan de boorden van de Noordzee met de driepunter aan de haal dank zij o.a. twee doelpunten van... Ivo Dos Santos Rodrigues. Zinho Gano (foto archief De ANTWERPSUPPORTER Online) keek in de achtergrond toe naar het duel) was die avond productief voor de groen-rode kleuren van de West-Vlamingen. Royal Antwerp FC haalde het wel vaker aan de kust, de grootste zege werd genoteerd op 31 augustus 1994, met Cisse Severeyns twee keer aan 't kanon.
**Hoewel Dieumerci Mbokani (6) wel langer de eerste plaats van de schutterslijst deelde, komt hij zondag voor het eerst als Gouden Stier aan de aftrap, als enige leider in het topschuttersklassement. Ploeggenoot Lior Refaelov (5) zit de kersverse leider op de hielen. Hij deelt de tweede plek met Mbwana Ally Samatta (KRC Genk), Maxime Lestienne (R Standard de Liège) en de beide Gentse schutters Roman Yaremchuk en Jonathan David (KAA Gent). Heen spelers van KV Oostende in de top tien, al vond KV Oostende met 11 doelpunten wel vlotjes de weg naar de netten. Sakala (3), Sylla (2) en Gurri (2) namen het merendeel van de Oostendse productie voor hun rekening.
**Zinho Gano raakte tijdens zijn (korte) invalbeurt even 'slaags' met Taravel en krijgen elk de gele kaart voorgehouden van scheidsrechter Kevin Van Damme die voor het overige een kalme avond beleefde in Deurne-Noord. De Ploeg van 't Stad sleept ondertussen een lading van tien gele kaarten met zich mee, een meer dan KVO. Ook benieuwd hoe gul scheidsrechter Smet met de gele kaarten zal omspringen?
**Met twee doelpunten bepaalde Didier Lamkel Ze in grote mate de uitkomst van de wedstrijd tegen de Vereniging. Hij kreeg uiteraard het meeste stemmen achter de naam en werd verkozen tot 'man van de match'. De prestaties Wesley Hoedt, Steven Defour, Aurélio Ulineia Buta en Dieumerci Mbokani werden in die volgorde beloond tijdens de wekelijkse poll.
 
  
HOME