Nationale 1A - competitie - speeldag 10 - Royal Antwerp FC-R Standard de Liege - Update
Bosuilstadion - zondag 6 oktober 2019 - 18:00u.
(03/10/2019)(Auteur: PeWe)(Bron: De ANTWERPSUPPORTER Online)
Scheidsrechters: Erik Lambrechts, Yves De Neve, Christophe Battiston, Wesli De Cremer.

Kern: weinig nieuws uit het dokterscabinet. Alexis de Sart, Daniël Opare, Junior Pius, Abdoulaye Seck revalideren verder van hun respectieve blessures. Ritchie De Laet staat op een zucht van de groepstrainingen. Hij drijft de intensiteit van de individuele loopoefeningen verder op. Voor het oveirge oogt de kern fit, gezond en hoeft de technische staf (nog) geen rekening te houden met eventuele (gele) schorsingen.

Facts & figures: gele kaarten CO >> (10+0), gele dreiging >> niemand, geelgeschorst CO >> niemand - rode kaarten CO >> (0), roodgeschorst CO >> niemand - dokterscabinet >> Ritchie De Laet, Alexis de Sart, Daniël Opare, Junior Pius, Abdoulaye Seck.

Nieuwssprokkels Online:
**Mededeling van Royal Antwerp FC: in het kader van het veiligheidsbeleid van de club werd beslist om tijdens de thuiswedstrijd tegen R Standard de Liège van a.s. zondag tijdelijk en voorlopig voor deze ene wedstrijd geen drank toe te laten op tribune 1. "De club voert hiermee enerzijds consequent haar veiligheidsbeleid verder uit, anderzijds roepen we alle supporters op om te doen waar ze goed in zijn: zorg voor die unieke vocale sfeer op de Bosuil en steun onze Reds", aldus de mededeling van de club.
**Met de komst van R Standard de Liège zit de competitie zondag op een derde van het parcours, Antwerp Clubblad is inmiddels aan de vijfde editie van deze jaargang toe met volgende onderwerpen: Editoriaal: Weg met het geweld, Overzicht van de transferperiode: Royal Antwerp FC maakt indruk, Welkom Royal Standard de Liège, Cijferwerk, Speelschema 2019-2020, Uit de oude doos, Poster: Didier Lamkel Ze, Vandaag in de geschiedenis van R.A.F.C.: 6 oktober, Retro: het seizoen 1918-1919: Nog geen officieel voetbal, Onze steunende leden + Abonnementinformatie Clubblad, Voor het archief: zestiende finale Croky Cup, Bosuiltjes,
R.A.F.C.-Worldwide, Antwerpkwis: Vragenronde 3, R.A.F.C.-Jeugd: Stef Wils, onze nieuwe bruggenbouwer tussen U18, U21 en het A-elftal, R.A.F.C.-Jeugd: Open talenttraining U6, U7, U8 op 13 oktober, R.A.F.C.-Jeugd: Eerste competitiewedstrijden van onze U8,
De Bosuil: Vermoeidheid.
**Het verleden: de Great Old moest en zou kleur bekennen tijdens de eerste deelname aan Play-Off I. Het ging van de zesde naar een uiteindelijke vierde plaats in de eindrangschikking en onderweg werd op de Bosuil met doelpunten van Dieumerci Mbokani en Didier Lamkel Ze (foto rechts - archief De ANTWERPSUPPORTER Online) de maat genomen van de Rouches. "Hoewel de marge in de score klein was, ging de Great Old dit keer wel goed om met de extra-tijd", vatte De ANTWERPSUPPORTER Online de spanning van de wedstrijd samen. Royal Standard de Liège blijft desondanks een te duchten tegenstander, dat vertellen ons de statistieken van het RAFC-MUseum. De laatste zege van de bezoekers in de Bosuil dateert al van begin oktober 2003 (0-4) en dat betekent dat Laszlo Bölöni & co. het met twee gelijke spelen op rij sinds de promotie behoorlijk goed hebben gedaan tijdens de reguliere competitie. Doelpunten van Alex Czerniatynski (2), Frans van Rooij, en Hans-Peter Lehnhoff bezorgden de Ploeg van 't Stad de grootste thuiszege in de loop van de geschiedenis van dit onderlinge duel. Onnodig te zeggen dat niet alleen coach Laszlo Bölöni, maar ook een groot aantal spelers uitkijkt naar de komst van hun ex-club.
**Dieumerci Mbokani scoorde zondag vanaf de stip. Ook al wordt hij op de huid gezeten door Jonathan David (KAA Gent - 6), de Antwerpspits mag volgend weekeinde met de Gouden Stier op de rug het duel aangaan met zijn ex-club. Maxime Lestienne (R Standard de Liège) deelt de derde plaats met Lior Refaelov, Mbwana Ally Samatta (KRC Genk), Ryota Morioka (Sporting du Pays de Charleroi), Yohan Boli (S.T.V.V.) en Roman Yaremchuk (KAA Gent); Zij scoorden elk al vijf keer tijdens de aan gang zijnde competitie. Renaud Emond staat droog sedert de vijfde speeldag, maar blijft met vier goals een gevaarlijk heerschap in de zestien. R Standard de Liège kan liefst tien spelers in lijn brengen met een of meerdere doelpunten op hun actief.
**Sinan Bolat en Faris Haroun waren niet helemaal tevreden met de aanpak in Oostende en dat weerspiegelt zich allicht ook in het aantal gele kaarten dat hun club incasseerde. Afgelopen zondag bleef de teller beiderzijds op nul staan, het clubtotaal staat op tien. Bij de tegenstanders komt verrassend genoeg Mehdi Carcela met drie individuele boekingen bijna in de gevarenzone. Zijn club totaliseert dertien (13) publieke waarschuwingen.
**Bij het ingaan van de laatste uren van de weekstemming delen Wesley Hoedt en Didier Lamkel Ze de eerste plaats. Aurélio Ulineia Buta, Koji Miyoshi en Sinan Bolat zijn nog niet uitgeschakeld voor mogelijke weekwinst en de titel 'man van de match'.
 
  
HOME