Nationale 1A - competitie - speeldag 11 - YRKV Mechelen-Royal Antwerp FC
Afasstadion - zondag 20 oktober 2019 - 14:30u.
(17/10/2019)(Auteur: PeWe)(Bron: De ANTWERPSUPPORTER Online)
Scheidsrechters: Bram Van Driessche, Yves De Neve, Kevin Monteny, Wesley Alen

Kern: de technische staf hoeft nog steeds niet te rekenen met gele dreiging. Ritchie De Laet hervatte de groepstraining. Wel blijven Daniël Opare, Junior Pius, Abdoulaye Seck en Alexis de Sart (op een zucht van de hervatting met de groep) onbeschikbaar tijdens hun doorgedreven revalidatie. Daniël Opare is net als Steven Defour bezig met intensieve loopoefeningen, al zal ook voor laatstgenoemde de wedstrijd van zondag mogelijk nog te vroeg komen. Onnodig te zeggen dat bij tegenstander YRKV Mechelen naast Alexander Corryn (foto archief De ANTWERPSUPPORTER Online) (die in de zomer van 2018 van clubkleuren veranderde), ook Geoffry Hairemans een opvallende rol willen vertolken, nadat hij deze zomermercato de Bosuil verruilde voor de stad van de Maneblussers.

Facts & figures: gele kaarten CO >> (10+3), gele dreiging >> niemand, geelgeschorst CO >> niemand - rode kaarten CO >> (0), roodgeschorst CO >> niemand - dokterscabinet >> Alexis de Sart, Steven Defour (?), Daniël Opare, Junior Pius, Abdoulaye Seck.

Nieuwssprokkels Online:
**Het verleden: bij gebrek aan een stadsderby is dit de belangrijkste (provinciale) clash tussen twee traditieclubs met eigen stamnummer. Hoewel de ontmoeting al van het begenadigde jaar 1992 dateert is de bekerwedstrijd tussen beide clubs in het Olympiastadion de meest legendarische van alle wedstrijden tussen beide clubs. Ratko Svilar wordt nog steeds geëerd in Deurne-Noord en ver daarbuiten voor zijn heldenrol tijdens de strafschoppenepiloog! De eerste bekerontmoeting tussen beide clubs dateerde overigens al van november 1964 en leverde de Kakkers de overwinning op. De tot nog toe allerlaatste (beker)wedstrijd werd ongeveer een jaar geleden betwist. Ook dan trok de toenmalige tweedeklasser aan het langste eind. De laatste driepunter werd dan weer veroverd door Laszlo Bölöni en zijn selectie. Frédéric Duplus en Faris Haroun (foto archief De ANTWERPSUPPORTER Online) (met een hele late treffer) zorgden voor de doelpunten. Geoffry Hairemans stond toen mee in het kamp van de winnaars. De wedstrijd werd toen net als komende zondag geleid door Bram Van Driessche. Beide clubs delen momenteel de derde plaats met zeventien punten uit respectievelijk negen en tien wedstrijden.
**Die Gouden Stier staat Dieumerci Mbokani beeldig op de rug. Hij scoorde dan wel niet vanop de stip (na een door de pers opgeblazen overleg met Lior Refaelov), hij verdubbelde later in de partij wel de voorsprong, al zou ook dat doelpunt niet volstaan voor de volle winst tegen Royal Standard de Liège. Lang geleden overigens dat nog een Antwerpspeler die eer te beurt viel. Dieumerci Mbokani heeft nu twee doelpunten voorsprong op een drietal, aangevoerd door... Lior Refaelov Lior (met elk zes doelpunten). Ook al heeft YRKV Mechelen geen echte killer in huis, de club scoorde in totaal zestien doelpunten. Liefst acht spelers zorgden voor een of meerdere van dat aantal. William Togui is Mechels clubtopschutter met vier treffers. Igor de Camargo is een behoorlijke tweede met drie treffers. Met zestien tegendoelpunten is de balans alvast in evenwicht bij de promovendus.
**Het is nog steeds niet duidelijk waarom Didier Lamkel Ze tegen R Standard de Liège de gele kaart toegestopt kreeg van scheidsrechter Erik Lambrechts. Met ook nog publieke waarschuwingen voor het centrale duo Dino Arslanagic en Wesley Hoedt, komt het clubtotaal nu op 12+1. YRKV Mechelen torst inmiddels 21 boekingen en moet naast Rob Schoofs na een beroepsprocedure ook Arjan Swinkels (ex-KFC B.-Wilrijk) missen vanwege rode schorsing.
**Met de helft van het (te) kleine aantal uitgebrachte stemmen, Didier Lamkel Ze is terecht weekwinnaar en 'man van de match' noemen. Hoewel hij door S.D. in het HNB radicaal gebuisd werd, vonden de Antwerpfans de prestatie van Aurélio Ulineia Buta net genoeg voor een tweede plaats in onze weekstemming. Hij gaat Martin Hongla (ingevallen voor de ongelukkige Steven Defour), Dieumerci Mbokani (auteur van het tweede doelpunt) en Sander Coopman vooraf.
 
  
HOME