Nationale 1A - competitie - speeldag 12 - Royal Antwerp FC-KV Kortrijk
Bosuilstadion - zaterdag 26 oktober 2019 - 20:00u.
(24/10/2019)(Auteur: PeWe)(Bron: De ANTWERPSUPPORTER Online)
Scheidsrechters: Alexandre Boucaut, Jimmy Cremers, Florian Lemaire, Christof Dierick

Kern: er stond deze week nog een vraagteken achter de naam van Steven Defour. Of hij klaar is voor zaterdag is momenteel nog niet bekend. Van Junior Pius, Daniël Opare en Abdoulaye Seck is wel bekend dat ze nog volop aan hun revalidatie werken. Laatstgenoemden wisselen loopoefeningen af met doorgedreven indoorhersteltraining. Ondanks de drie boekingen van afgelopen zondag, hoeft de technische staf nog geen rekening te houden met mogelijke gele dreiging.

Facts & figures: gele kaarten CO >> (13+3), gele dreiging >> niemand, geelgeschorst CO >> niemand - rode kaarten CO >> (0), roodgeschorst CO >> niemand - dokterscabinet >> Steven Defour (?), Daniël Opare, Junior Pius, Abdoulaye Seck.

Nieuwssprokkels Online:
**De ANTWERPSUPPORTER Online sluit zich aan bij de blijken van medeleven aan familie, vrienden en kennissen van oud-clubdokter Jozef Boghemans (1932-2019) die eerder deze maand op 87-jarige leeftijd overleed. Dr. Boghemans was lange jaren clubdokter bij Royal Antwerp FC en bleef tot op hoge leeftijd verbonden aan de club.
**Van de cover tot het laatste blad biedt de redactie van Antwerp Clubblad opnieuw een interessante switch tussen heden en verleden van stamnummer één: Editoriaal: De scheidsrechter heeft altijd gelijk, Interview: Roger Leys ontvangt elke thuiswedstrijd de vertegenwoordigers van de Voetbalbond, Vandaag in de geschiedenis van R.A.F.C… 26 oktober, Welkom KV Kortrijk, Cijferwerk, Speelschema 2019-2020, In de wachtkamer van het eerste elftal, Cartoon Bosuilman, Poster: Ritchie De Laet, Voor het archief: competitiewedstrijden 2019-2020 (deel 2), Retro: het seizoen 1919-1920: Gefaald op het beslissende ogenblik!, Bosuiltjes, Uit de oude doos: Royal Antwerp FC wint in 1963 de Pappaert-beker, Antwerpkwis, R.A.F.C.-Jeugd: Interview met Pieter-Jan Monteyne, R.A.F.C.-Jeugd: Onze U13 reisden deze zomer naar China!, R.A.F.C.-Jeugd: Onze U9 zetten met overtuiging het nieuwe seizoen in, De Bosuil: Wakker worden. Lees leesplezier!
**Het verleden: KV Kortrijk toonde zich, zeker in eigen huis, de afgelopen seizoenen als een te duchten tegenstander. De winst van de Great Old van 22 september 2019 (met doelpunten van William Owusu Acheampong, Joeri Dequevy en... Ivo Dos Santos Rodrigues) is daarmee helemaal opgesoupeerd. Vorig seizoen werd het een dubbelblank gelijkspel. "De supporters hielden de adem in, maar ook nu ging de kopslag van Dino Arslanagic buiten het kader. Uiteenlopende reacties bij beide coaches, al stond Laszlo Bölöni wel pal achter de prestatie van zijn poulains", concludeerde het R.A.F.C.-Museum. De oudste ontmoeting gaat inmiddels al terug tot het gezegende jaar 1906. Deze elf René (Jim) Moreels, Dolf Robyns, Albert Sanders, Henri (Chas) De Ridder, François Tack, Walter Heinz, Alfred Van Stappen, Jules Suetens, Jules Lecomte, Jules Robyns en Paul Robyns van Antwerp FC, nog niet koninklijk, hielden op 11 november de punten thuis in de Kruisstraat.
**Ondanks zijn doelpunt en zijn nog grotere voorsprong in het schuttersklassement van de Jupiler Pro League, ontsnapte ook Dieumerci Mbokani na de nederlaag in het AFAS Stadion, niet aan de banbliksems van de kenners en analisten via de (sociale) media. De clubtopschutter en Gouden Stier wordt op drie (!) eenheden gevolgd door liefst zeven spelers, onder wie... Lior Refaelov. De andere achtervolgers zijn Ryota Morioka (Sporting du Pays de Charleroi), Hans Vanaken (Club Brugge KV), Renaud Emond (R Standard de Liège - onlangs nog goed voor twee doelpunten op de Bosuil!), Roman Yaremchuk (KAA Gent) Jonathan David (KAA Gent) en Ilombé Mboyo van KV Kortrijk.
**Ook in het AFAS Stadion vlogen de gele kaarten van scheidsrechter Van Driessche in het rond. Het clubtotaal ging daarmee naar zestien, twee meer dan tegenstander KV Kortrijk. Dat aantal werd wel geredelijk verdeeld over de spelerskern zodat enkel Didier Lamkel Ze, Lior Refaelov en Dieumerci Mbokani dubbel geboekt staan. Van gele dreiging is dus nog lang geen sprake voor de rood-witte spelersgroep. Ter vergelijking vorig seizoen liep de kern eind oktober gebukt onder zevenentwintig (!) publieke waarschuwingen.
**Didier Lamkel Ze stond niet alleen in de belangstelling van de wedstrijdleiding, hij verzamelde het merendeel van de uitgebrachte stemmen en werd gekroond tot 'man van de match'. Kevin Mirallas en Ritchie De Laet liggen momenteel bijna in balans voor de tweede plaats. Dieumerci Mbokani en Aurélio Ulineia Buta vervolledigen de top vijf.
 
  
HOME