Nationale 1A - competitie - speeldag 13 - KRC Genk-Royal Antwerp FC - UPDATE
Luminus Arena - woensdag 30 oktober 2019 - 20:30u.
(29/10/2019)(Auteur: PeWe)(Bron: De ANTWERPSUPPORTER Online)
Scheidsrechters: Wesley, Ruben Wyns, Koen Thijs, Lothar D'Hondt

Kern: de Allerheiligenweek is gekruid met liefst drie speeldagen. Of alle spelers ondertussen van hun ongemakjes hersteld zijn is deze dinsdag nog niet helemaal duidelijk. Op uitzondering van de (langdurig) geblesseerden (Steven Defour, Junior Pius en Daniël Opare en Amara Baby) waren wel alle spelers op het appel. Ook Abdoulaye Seck heeft zijn plaats in de groep opnieuw ingenomen na een lange revalidatie. Enkel Didier Lamkel Ze werd afgelopen weekeinde door de wedstrijdleiding bedacht met een geel karton en komt met drie boekingen (in drie wedstrijden) stilaan onder dreiging. Volgens de laatste persberichten zou Genkspeler Joakim Maehle geblesseerd zijn en niet speelklaar voor de wedstrijd.

Facts & figures: gele kaarten CO >> (16+1), gele dreiging >> niemand, geelgeschorst CO >> niemand - rode kaarten CO >> (0), roodgeschorst CO >> niemand - dokterscabinet >> Steven Defour, Daniël Opare, Junior Pius.

Nieuwssprokkels Online:
**Het verleden: KRC Genk bleek niet alleen in de eigen Christal Arena een te duchten tegenstander de afgelopen seizoenen, ook al kon de Great Old eind februari wel een puntje meepakken tijdens de reguliere competitie. Begin mei stond de Limburgse trots op enkele punten van de ultieme bekroning en onderstreepte haar ambities met een klinkende zege nadat de blauw-witten eerder tijdens de play-offs punten hadden gelaten op de Bosuil. Het vroege doelpunt van Lior Refaelov volstond voor de volle driepunter voor de Ploeg van 't Stad. De laatste rood-witte zege in Limburg dateert al van 18 september 1993! Ratko Svilar stond in doel bij Royal Antwerp FC, Milos Bursac en Krist Porte zorgden voor de doelpunten.
**Dieumerci Mbokani(foto tweede van links naast Sambou Yatabaré, archief De ANTWERPSUPPORTER Online) kon afgelopen zaterdag de netten niet laten trillen, al behield hij wel als koploper in de schuttersrangschikking zijn drie doelpunten voorsprong op een grote groep achtervolgers: Lior Refaelov (Royal Antwerp FC), Ryota Morioka (Sporting du Pays de Charleroi), Hans Vanaken (Club Brugge KV), Renaud Emond (R Standard de Liège, Roman Yaremchuk (KAA Gent), Jonathan David (KAA Gent) en Ilombé Mboyo van KV Kortrijk, met elk zes goals. Met vijf doelpunten zijn Ally Mbwana Samatta van KRC Genk en William Togui de volgenden in het rijtje. Zij sluiten de top tien af.
**Didier Lamkel Ze maakte een belofte, trok zijn shirtje (na zijn goal) op het verkeerde moment uit en werd prompt geboekt. Hij komt daarmee op drie individuele gele kaarten. Het clubtotaal komt uit op 17, vijf meer dan tegenstander KRC Genk.
**Didier Lamkel Ze bevestigde zijn goede conditie, zorgde voor toegevoegde amusementswaarde zaterdag, scoorde en kreeg een welverdiende applausvervanging. Hij loopt momenteel aan de leiding in de weekstemming 'man van de match'. Hij lijkt nu al zegezeker, al viel ook de prestatie op linksachter van Ritchie De Laet in de smaak. Kevin Mirallas, Ivo Dos Santos Rodrigues, Aurélio Ulineia Buta, Dino Arslanagic en Koji Miyoshi zoeken directe ereplaats.
 
  
HOME