Nationale 1A - competitie - speeldag 5 - Royal Antwerp FC-KAA Gent - UPDATE
Bosuilstadion - donderdag 21 november 2019 - 20:30u.
(19/11/2019)(Auteur: PeWe)(Bron: De ANTWERPSUPPORTER Online)
Scheidsrechters: Nicolas Laforge, Laurent Conotte, Vito Di Vincenzo, Wesli De Cremer

Kern: heeft Steven Defour genoeg trainingskilometers in de benen om donderdag de selectie te halen? De technische en de medische staf kennen daarop het antwoord (nog niet). Het wordt dus nog even afwachten of de centrale middenvelder de kern vervoegt. Didier Lamkel Ze(n) moet vanwege gele overlast aan de kant blijven. Langdurig geblesseerden DaniŽl Opare, Junior Pius en Robbe Quirynen zetten vol overgave hun herstelparcours verder. Loopoefeningen zijn binnen afzienbare tijd mogelijk. Matheus Borges Domingues staat opnieuw aan het begin van een tijdelijke revalidatie na heelkundige ingreep. Sinan Bolat, Koji Miyoshi en Martin Hongla Yma II worden op tijd terug verwacht na internationale verplichtingen met resp. Turkije, Japan en Kameroen.

Facts & figures: gele kaarten CO >> (20+6), gele dreiging >> niemand, geelgeschorst CO >> Didier Lamkel Ze - rode kaarten CO >> (1), roodgeschorst CO >> niemand - dokterscabinet >> DaniŽl Opare, Junior Pius, Robbe Quirynen.

Nieuwssprokkels Online:
**Mededeling: de club laat via het officiŽle kanaal weten dat supporters van tribune 2 en 3 geen toegang meer hebben tot tribune 1 na de wedstrijd en dit tot het einde van het seizoen. Aanleiding was een incident na de wedstrijd van 10 november l.l.
**Boeiende lectuur in Antwerp Clubblad nr. 8: Michel Schepers en de Bosuil raken erg uiteenlopende, maar wel clubgerelateerde onderwerpen aan: Editoriaal: Luxemburg en Andorra, Interview met oud-speler Sergio Gonzales, Pro League stelt actieplan voor tegen racisme, Vandaag in de geschiedenis van RAFCÖ 21 november, Bosuiltjes, Welkom KAA Gent, Cijferwerk, Speelschema 2019-2020, Bosuil-mascotte on tour in de USA, Poster: Wesley Hoedt, Voor het archief, Retro 1921-1922: Antwerpen boven!, R.A.F.C.-Worldwide, Uit de oude doos, Antwerpkwis, R.A.F.C.-Jeugd: Interview met u21-trainer Gill Swerts, R.A.F.C.-Jeugd: Onze u18 in actie tegen Union Sint-Gillis, De Bosuil: Was het maar altijd super Sunday. Veel leesgenot.
**Het verleden: kreeg de Great Old tijdens de PO I-wedstrijd van vorig seizoen in blessuretijd alsnog een koude douche, de selectie van Laszlo BŲlŲni en Wim De Decker zou inmiddels gehard moeten zijn voor dergelijke voorvallen. Tijdens de reguliere competitie hielden beide tegenstanders elkaar in evenwicht op de Bosuil. Tijdens de promotiecampagne zorgden Yaremchouk en Stallone Limbombe (foto: hier in strijd met het textiel van KAA Gent - archief De ANTWERPSUPPORTER Online)(sindsdien via KAA Gent bij Giresunspor) voor de doelpunten en het gelijkspel. Slechts vierduizend fans waren er getuige van hoe de elf van Regi Van Acker op 11 maart 2001 o.l.v. Luc Huyghe de laatste thuiszege wisten te boeken dank zij een (stafschop)doelpunt van Ki-Hyeon Seol. De historische balans van de wedstrijd kleurt nog altijd positief voor Royal Antwerp FC, zowel qua overwinningen, als doelsaldo, leert ons rafcmuseum.be.
**Dieumerci Mbokani benutte een strafschop om zijn elfde van het seizoen voorbij Mignolet te sturen. Hij voert de tabel van de beste schutters aan en mag ook donderdag zijn Gulden Stier-shirt omgorden. Met Jonathan David (gedeeld tweede - 8) en Roman Yaremchuk (gedeeld vierde - 7) heeft ook KAA sluipschutters in de rangen die het de rood-witte verdediging lastig willen maken. Lior Refaelov (6) deelt bovendien nog steeds de zesde plek met o.a. Laurent Depoitre (KAA Gent).
**Liefst negen keer trok scheidsrechter Van Driessche de gele kaart. Hij reserveerde er daarvan zes voor de spelers van Royal Antwerp FC, het merendeel voor technische fouten. Het clubtotaal schiet daarmee geheel onverwacht richting 26 stuks. Tegenstander KAA Gent veegt het momenteel uit met 18 publieke waarschuwingen, Nana Asare (ex-R.A.F.C.) moest er daar vier van in koop nemen.
**Ritchie De Laet voelt zich meer en meer thuis op linksachter en dat vertaalde in een opvallende prestatie tegen Club Brugge KV. Hij werd door de bezoekers verkozen tot 'man van de match' en ging daarbij Didier Lamkel Ze, Koji Miyoshi en Alexis de Sart vooraf. Ivo Dos Santos Rodrigues en Dieumerci Mbokani delen de vijfde plaats.
 
  
HOME