Nationale 1A - competitie - speeldag 17 - Royal Antwerp FC-YRKV Mechelen - UPDATE
Bosuilstadion - vrijdag 29 november 2019 - 20:30u.
(28/11/2019)(Auteur: PeWe)(Bron: De ANTWERPSUPPORTER Online)
Scheidsrechters: Jonathan Lardot, Romain Devillers, Kevin Monteny, Christof Dierick.

Kern: hoewel de statistieken anders laten vermoeden, stond de foutenlast beiderzijds, niet voor het eerst, in geen enkele verhouding tot het aantal gele kaarten dat de Antwerpspelers te incasseren hadden van scheidsrechter Visser. Op uitzondering van Faris Haroun, inmiddels op scherp, heeft de prestatie van Visser geen invloed op de wedstrijdkern voor deze vrijdagavond. Geen bijkomende fysieke kwaaltjes na de slag om de Ghelamco Arena en dus gaat alle aandacht van de medische staf naar de begeleiding van Matheus Borges Domingues, Steven Defour, Daniël Opare en Junior Pius. Jonkies Ruben Geeraerts en Robbe Quirynen zijn opnieuw paraat.

Facts & figures: gele kaarten CO >> (30+6), gele dreiging >> Faris Haroun, geelgeschorst CO >> niemand - rode kaarten CO >> (1), roodgeschorst CO >> niemand - dokterscabinet >> Matheus Borges Domingues, Steven Defour, Daniël Opare, Junior Pius.

Nieuwssprokkels Online:
**Zoals eerder aangekondigd, worden in vak 126 van tribune 23 supporters met een visuele beperking begeleid in hun voetbal beleven. Ze zullen de wedstrijd kunnen volgen met aangepast commentaar via headphones.
**Belangrijk bericht van de club: "De geschillencommissie van de KBVB heeft onze club, naar aanleiding van de rookpotten en het gebruik van pyrotechnisch materiaal tijdens KRC Genk – RAFC, één wedstrijd achter gesloten deuren met uitstel opgelegd. Concreet betekent dit dat, indien er vanaf de thuiswedstrijd tegen KV Mechelen en dit tot 30 november 2020, opnieuw pyrotechnisch materiaal wordt gebruikt tijdens een thuis- of uitwedstrijd, R.A.F.C. een wedstrijd achter gesloten deuren zal moeten spelen. Op het hoofdkantoor van UEFA kreeg RAFC oprechte felicitaties voor het knappe sportieve parcours en voor de verwezenlijkingen op infrastructureel en organisatorisch vlak. De sfeer en passie van en door de RAFC supporters werd ook daar als uniek beschreven. 'Maar bekers gooien en spreekkoren zullen nooit onder de noemer sfeer vallen en voor alle andere zaken dient een club binnen het bestaande kader te blijven, tenminste als het de ambitie is van de club om in de toekomst nog Europese wedstrijden te spelen.' De ambitie van de club is om onze supporters net wel die topwedstrijden te geven, in de Pro League en in Europa! En onze spelers in die wedstrijden te laten vooruit stuwen door een oorverdovend rood-wit legioen!"
**Antwerp Clubblad volgt van heel nabij heden en verleden van de Ploeg van 't Stad en dat leverde dit keer volgende onderwerpen op: Editoriaal: Rustige vastheid, De 101 van László Bölöni, Vandaag in de geschiedenis van R.A.F.C.… 29 november, Bosuiltjes, Welkom YR KV Mechelen, Cijferwerk, Speelschema 2019-2020, In de wachtkamer van het eerste elftal, Poster: Dino Arslanagic, Voor het archief, Retro 1922-1923: Ereplaats verkwanseld tegen degraderend Anderlecht, Cartoon van de Bosuilman, Uit de oude doos: Het Bosuilstadion in de jaren ’50, Antwerpkwis: vragenronde 6, R.A.F.C.-Jeugd: Interview met Visiecoördinator Dries Van Gils, R.A.F.C.-Jeugd: Onze U18 in actie tegen Union Sint-Gillis, De Bosuil: Marginaal versus elitair.
**Het verleden: YRKV Mechelen was er een jaartje tussenuit, maar maakte ondertussen al opnieuw een paar sportieve slachtoffers 'Achter de Kazerne'. Ook de Ploeg van 't Stad moest dat tot eigen schade ondervinden. Net als vorig seizoen (Croky Cup) moest Royal Antwerp FC met lege handen vertrekken uit Mechelen, al was het vooraf ook al moeilijk geweest om het stadion te bereiken. Twee jaar en enkele dagen geleden kwamen "de kakkers" voor het laatst naar Deurne-Noord afgezakt. Niet zonder moeite vertrokken ze opnieuw en namen een punt mee, Alexander Corryn volgde en nog later verhuisde Geoffry Hairemans ook naar de stad aan de Dijle. Met o.a. Björn Vleminckx brachten de bezoekers in maart 2007 schoon volk mee naar de Bosuil, maar het was wel Royal Antwerp FC dat dank zij een knap doelpunt van linksachter Mounir Soufiani de driepunter mocht bijschrijven.
**Scoorden Jonathan David (KAA Gent) donderdagavond en Roman Yaremchuk (KAA Gent) zondagmiddag voor hun kleuren, de afstand met topschutter Dieumerci Mbokani werd er alleen maar groter op. De Antwerpspits trof immers in de eigen Bosuil twee keer raak tijdens de inhaalwedstrijd van de vijfde speeldag. Yohan Boli (ST.V.V.) en Hans Vanaken (Club Brugge KV) delen de vierde plaats met elk zeven doelpunten. Ook William Togui (6) en Igor de Camargo (5) van tegenstander YRKV Mechelen weten beslist de weg naar de netten te vinden, dat mocht de rood-witte afweer 'Achter de Kazerne' nog ervaren.
**Er zit een merkwaardige constante in de prestatie van scheidsrechter Visser. Terwijl een duidelijke penaltyfout (dixit Jan Mulder, die we nauwelijks van sympathie voor de geliefde kleuren zouden durven verdenken) onbestraft bleef, diepte hij dit keer zelfs zes (!) gele kaarten voor Antwerpspelers uit de bovenzak. Na gele zondag totaliseert de Great Old er nu zelfs twee meer dan de 34 boekingen van YRKV Mechelen. Faris Haroun staat inmiddels op scherp. Didier Lamkel Ze is al begonnen aan een nieuwe reeks.
**Het belang van het doelpunt van Zinho Gano kan moeilijk overschat worden, toch bleef ook de prestatie van Sinan Bolat niet onopgemerkt. Ook al kregen Aurélio Ulineia Buta, Koji Miyoshi, Zinho Gano en Wesley Hoedt aardig wat stemmen achter hun naam, het lijkt weinig waarschijnlijk dat de Antwerpdoelman zich niet tot 'man van de match' keepte! Stemming nog tot en met donderdag avond.
 
  
HOME