Croky Cup - achtste finales - Royal Antwerp FC-KRC Genk
Bosuilstadion - dinsdag 3 december 2019 - 20:45u.
(02/12/2019)(Auteur: PeWe)(Bron: De ANTWERPSUPPORTER Online)
Scheidsrechters: Lothar D'Hondt, Nick Senecaut, Tom Vanpoucke, Jasper Vergoote.

Kern: dé klepper van deze achtste finales wordt dinsdag op de Bosuil afgewerkt tegen KRC Genk. De rood-witte technische staf moet naast de langdurig revaliderende spelers ook Koji Miyoshi (enkel) en Dino Arslanagic (kuit) missen. Met Abdoulaye Seck en Dylan Batubinsika beschikken Laszlo Bölöni en Wim De Decker over wisseloplossingen. De Franse centrale verdediger speelde overigens de zestiende finales tegen KSC Lokeren OV aan de zijde van Wesley Hoedt, die zaterdag een uitblinkersrol opeiste tegen YRKV Mechelen. Ritchie De Laet en Alexis de Sart waren er begin september niet bij, maar zij zijn nu wel beschikbaar, al zijn ook voor die posities wisselmogelijkheden. De media meldden dat Steven Defour de groepstraining heeft hervat, maar dat betekent misschien nog niet dat hij nu al in de wedstrijdselectie zit. Ook benieuwd of de coach bij KRC Genk met de borstel door de basisploeg zal gaan?

Facts & figures: gele kaarten Croky >> (1), gele dreiging Croky >> niemand, geelgeschorst Croky >> niemand - rode kaarten Croky >> (0), roodgeschorst Croky >> niemand - dokterscabinet >> Dino Arslanagic, Steven Defour, Koji Miyoshi, Daniël Opare, Junior Pius.

Nieuwssprokkels Online:
**Het verleden: hoewel beide ploegen meermaals en met wisselend succes de degens kruisten tijdens de nationale competitie, werd deze affiche voor het eerst uitgeloot in het kader van de Croky Cup. Na de laatste ontmoeting in het Bosuilstadion in het kader van de Jupiler Pro League, bleven de punten dank zij een vroeg doelpunt thuis. In de terugwedstrijd van Play Off I boekte de latere landskampioen een opvallende score. Eerder dit seizoen deelden beide ploegen de punten in de Luminus Arena na een goal van de thuisploeg in de dying seconds van bijna acht minuten extra-time!
**De stemming voor de 'man van de match' loopt nog tot dinsdagavond. Nu al is het vrijwel zeker dat Wesley Hoedt (foto: De ANTWERPSUPPORTER Online) zich niet alleen in een uitblinkersrol speelde op het terrein, hij wordt bovendien als logische weekwinnaar verwacht. Alexis de Sart en Kevin Mirallas zijn de dichtste achtervolgers, Sinan Bolat claimde zijn eerste clean sheet van het seizoen en gaat Ivo Dos Santos Rodrigues vooraf.
 
  
HOME