Nationale 1A - competitie - speeldag 19 - Royal Antwerp FC-KAS Eupen
Bosuilstadion - zaterdag 14 december 2019 - 18:00u.
(12/12/2019)(Auteur: PeWe)(Bron: De ANTWERPSUPPORTER Online)
Scheidsrechters: Frederik Geldhof, Kristof Meers, Kevin Dhondt, Jordy Vermeire

Kern: Steven Defour hervatte de groepstraining, maar of coach Laszlo Bölöni zaterdag al een beroep zal doen op de regulerende middenvelder is nog een open vraag. De club zit overigens in een goede flow en dus wegen (kleine) pijntjes minder. De technische staf heeft op uitzondering van de al langer revaliderende spelers een fitte kern ter beschikking. De medische staf kan zich voluit concentreren op de behandeling en de bijstand van Matheus Borges Domingues, Koji Miyoshi, Daniël Opare, Junior Pius.

Facts & figures: gele kaarten CO >> (37+1), gele dreiging >> Faris Haroun, geelgeschorst CO >> niemand - rode kaarten CO >> (1), roodgeschorst CO >> niemand - dokterscabinet >> Matheus Borges Domingues, Koji Miyoshi, Daniël Opare, Junior Pius.

Nieuwssprokkels Online:
**Oproep vanwege Royal Antwerp FC: onder het motto "Kerstmis staat garant voor warmte en gezelligheid!" organiseert de club samen met het District Deurne een inzamelingsactie om CGK De Kleine Vos, Fedasil en vzw Den Engel 500 ten minste vijfhonderd leuke kerstcadeaus te bezorgen. Doe mee en breng voor 22 december speelgoed, gezelschapsspelen, dvd's,... naar het inzamelpunt in het Bosuilstadion (fanshop of onthaal) of de Pop-Up Store in het Wijnegem Shopping Center. I'm Dreaming of a Joyful X-mas!
**Heden en verleden van de Royal Antwerp FC in woord en beeld, dat is Antwerp Clubblad: Editoriaal: Vesting Bosuil, De 103 van Sinan Bolat, In memoriam: Iwan Fränkel, Cartoon van de Bosuilman, R.A.F.C. organiseert inzamelactie, Welkom KAS Eupen, Cijferwerk, Speelschema 2019-2020, In de wachtkamer van het eerste elftal,
Poster: A-kern 2019-2020, Voor het archief, Retro 1923-1924: Zonder hoogtepunten, R.A.F.C.-Worldwide, Uit de oude doos, Antwerpkwis, R.A.F.C.-Jeugd: Sportieve structuur van de jeugdafdeling, R.A.F.C.-Jeugd: Onze u14 in actie tegen Union Sint-Gillis, De Bosuil: Strijd om PO1 was nog nooit zo spannend.
**Het verleden: "Hij kwam, zag en overwon", vatte de heenwedstrijd van de lopende voetbaljaargang in vijf woorden samen dank zij doelpunten van Dieumerci Mbokani (2), Ivo Dos Santos Rodrigues en Lior Refaelov. Inmiddels lijkt na het vertrek van o.a. Hendrik Van Crombrugge (RSC Anderlecht) en de komst van R.A.F.C.-huurling Jonathan Bolingi de kern (beter) gewapend voor de strijd in het Bosuilstadion. R.A.F.C. heeft de ambitie om na vijf overwinningen in competitieverband en twee in het kader van Play-Off II nog een achtste opeenvolgende zege toe te voegen aan de reeks. Op 20 september 2014 moest de Great Old voor het laatst in eigen huis zijn meerdere erkennen in de club uit de Oost-Kantons, met o.a. Guy Dufour en Michaël Lallemand in de kern, al gebeurde dat 75 (!) minuten lang in ondertal na een dubbele boeking van scheidsrechter... Visser voor Anthony Di Lallo!
**Clubtopschutter worden, kan zijn ambitie niet meer zijn, maar creatief omgaan met de viering van doelpunten is dé opdracht voor Didier Lamkel Ze, twee keer aan 't kanon op de Beverse Freethiel. Gouden Stier Dieumerci Mbokani voegde nog maar eens een doelpunt toe aan zijn indrukwekkende totaal van nu al veertien (14) (competitie)treffers. Dichtste achtervolgers zijn inmiddels Yohan Boli (K Sint-Truidense VV) en Roman Yaremchuk (KAA Gent). Zij scoorden elk tien keer. Volgen verder Hans Vanaken Hans (Club Brugge KV - 9) en Jonathan David (KAA Gent 9). Lior Refaelov (7) deelt de zesde plaats met o.a. Ally Samatta Mbwana (KRC Genk - 7) en Kaveh Rezaei (Sporting du Pays de Charleroi -7). Geen spelers van KAS Eupen met een toprangschikking al weten Danijel Milicevic (3g. + 4a.) en Jonathan Bolingi (3g.) het doel wel te treffen. In de heenwedstrijd op de Bosuil, was Jon Bautista nog doeltreffend.
**scheidsrechter Wim Smet deed tijdens een enkel moeilijk moment beroep op het verstand van de spelers. Het resultaat bleef beperkt tot een gele kaart voor elke partij in de Schelde Derby. Zo klom Kevin Mirallas naar twee en de club naar 38 publieke waarschuwingen. Dat zijn er nog zes minder dan tegenstander KAS Eupen. In het individuele klassement gaat Didier Lamkel Ze fors aan de leiding met zes individuele boekingen, een volgende schorsing is evenwel nog veraf, al zou coach Laszlo Bölöni meer ernst en minder fratsen willen zien bij het vieren van zijn doelpunten. Faris Haroun en Dieumerci Mbokani moeten zich hoeden voor al te forse inzet, zij staan allebei immers op scherp.
"Deugniet" Didier Lamkel Ze verbaast vriend en vijand bij elk doelpunt dat hij maakt met zijn (gedurfde) vieringen. Dat was tot afgrijzen van zijn coach niet anders in het Freethielstadion, al scoorde hij wel bij de achterban. Hij loopt deze week regelrecht naar de titel van 'man van de match' van de gewonnen partij tegen KVRS Waasland-Sk Beveren. Dieumerci Mbokani, Alexis de Sart, Aurélio Ulineia Buta, Ritchie De Laet en Ivo Dos Santos Rodrigues zetten de achtervolging in.
**De media meldden het vertrek van Nader Ghandri bij Royal Antwerp FC. Hij verlaat na tweeëneenhalf seizoenen de club en zou richting KVC Westerlo denken. Bevestiging moet nog volgen.
 
  
HOME